Unsplash
LIFE

3 τρόποι να αποφύγεις να τρως πολύ όταν δουλεύεις από το σπίτι

Η νέα ρουτίνα της τηλεργασίας μπορεί να μοιάζει ένα κομμάτι πιο ξεκούραστη αλλά μπορεί να σε κάνει να ξεφύγεις με το φαγητό.

Η τηλεργασία είναι ένα από τα σημαντικότερα μέτρα που παίρνουν οι κυβερνήσεις ανά τον κόσμο προκειμένουν να αντιμετωπίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού. Παρά όμως τα όποια θετικά μπορεί να έχει, αποτελεί πάντα κάτι που είναι εκτός της ρουτίνας σου. Όπως ξέρουμε, αυτή η ρουτίνα είναι ένα από τα πιο βασικά πράγμα ως προς τη διαίτα που ακολουθεί κανείς. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό να ξεφεύγεις κάποιες φορές με το φαγητό. Eδώ που τα λέμε, η μαγειρική είναι μια ιδιαίτερα δημιουργική διαδικασία.

Έλεγξε τη ρουτίνα σου

Ένας πολύ δυνατός σύμμαχος σε διάφορους τομείς της ζωής σου τώρα που θα περνάμε περισσότερο χρόνο σπίτι είναι να οργανώσεις τη ζωή σου. Έστω και σε αυτή την έκτακτη ρουτίνα. Το ίδιο συμβαίνει και με τη διατροφή σου. Προσπάθησε να τρως πρωινό εντός μιας ώρας από τη στιγμή που ξυπνάς και μετά 3 γεύματα χωρισμένα μέσα στη μέρα. Με αυτόν τον τρόπο θα αποφύγεις την κατανάλωση φαγητού (συνήθως ανθυγιεινού) το οποίο μάλιστα δεν σκέφτεσαι.

Έχε υπόψη σου τι πίνεις

Έχει πάντα δίπλά σου ένα ποτήρι νερό και ανανέωνέ το μέσα στη μέρα. Απόφευγε αναψυκτικά με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη. Ειδικά τα υγρά μπορεί να γίνουν ένα εύκολο καταφύγιο για τη βαρεμάρα σου, το οποίο μάλιστα σπάνια υπολογίζεται στη μέτρηση των θερμίδων. Εκτός αυτού, μην καταναλώνεις μεγάλες ποσότητες αλκόολ στο σπίτι. Όχι μόνο γιατί επίσης το αλκοόλ έχει πολλές θερμίδες αλλά και γιατί συχνά αυξάνει την όρεξη και σε οδηγεί να φας πράγματα που πιθανόν να μην έτρωγες αν δεν είχες πίει.

Η διαφορά φυσικής και ψυχολογικής πείνας

Κατά τη διάρκεια μιας αγχώδους περιόδου, είναι δύσκολο να ξεκαθαρίσεις αν πεινάς πραγματικά -με την έννοια ότι το σώμα σου χρειάζεται θρεπτικά συστατικά- ή αν συνδέεται με την ψυχολογική σου κατάσταση. Η φυσική πείνα έχει συγκεκριμένα συμπτώματα (όπως ότι γουργουρίζει το στομάχι σου). Από την άλλη, αν έχεις φάει ένα ισορροπημένo γεύμα και το στομάχι σου είναι γεμάτο αλλά εσύ πεινάς, αυτό ίσως είναι ένα σύμπτωμα άγχους ή μοναξιάς. Αν έχεις πάντα στο μυαλό σου αυτή τη διάκριση, πολύ πιθανόν να καταφέρεις να καταναλώσεις λιγότερο φαγητό.