ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

32 λούπες με κλώνους σε gif

Ένας καλλιτέχνης χρησιμοποιεί τα gifs σαν προσωπικό του art installation. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο και υπνωτιστικό.

Γρήγορη ερώτηση! Πού πάνε όλοι αυτοί εδώ οι κύριοι;

Να πού πάνε, κάτω από τη γέφυρα.

Δε μπορείς να σταματήσεις να το χαζεύεις, έτσι;

Λοιπόν, στην πραγματικότητα όλοι οι κύριοι είναι ένας κύριος, και συγκεκριμένα ο φωτογράφος Erdal Inci, ο οποίος πηγαίνει στα άκρα την ιδέα της λούπας του gif. Έτσι κι αλλιώς αυτή η, ας την πούμε, πρώιμη μορφή τέχνης έχει βαθιά μέσα στο ίδιο της το concept την ιδέα της αέναης επανάληψης, αλλά τι συμβαίνει όταν αυτή η επανάληψη έρχεται δίχως αρχή και τέλος;

Να τι συμβαίνει:

Ή ας πούμε ένα διαφορετικού τύπου διαφημιστικό banner, για το πώς να γνωρίσεις καλύτερα τα αξιοθέατα της πόλης σου.

 

 

Η φανταστική δουλειά του Erdal, την οποία μπορείς να απολαύσεις εξ ολοκλήρου στο tumlr του, έγινε πρόσφατα αντικείμενο ακόμα και έκθεσης σε μουσείο- τα περί τέχνης σε πρώιμο στάδιο που λέγαμε πριν. Στην Action Gallery του Μιλάνου υπάρχει πλέον ένας τοίχος αποκλειστικά αφιερωμένος στα GIFs, και η τρέχουσα έκθεση αφορά τα έργα του Erdal.

Έχει αποσπάσει την προσοχή λόγω του τρόπου που εισάγει τον εαυτό του, σε κλώνους, μέσα σε αστικά τοπία, δημιουργώντας μια υπνωτιστική αίσθηση επανάληψης. Γενικότερα η δουλειά του δεν περιορίζεται μόνο στον εαυτό του, αλλά γύρω από διάφορες εκφάνσεις μίας βασικής έννοιας. Ποια έννοια είναι αυτή, Erdal;

Repetition, ναι, ευχαριστούμε.

Υπάρχουν δύο βασικοί τύποι κλωνοGIFs με τα οποία ασχολείται. Αρχικά, αυτά που έχουν να κάνουν με τον εαυτό του να κινείται αργά και επαναλαμβανόμενα σε ένα τοπίο.

Απόλαυσε:

 

 

 

 

 

 

 

 

Έπειτα, η άλλη κατηγορία εικόνων που τον ενδιαφέρουν, είναι το παιχνίδι με τον φωτισμό. Δες πόσο εντυπωσιακά δημιουργεί λούπες κίνησης φωτός μέσα σε διάφορα περιβάλλοντα.

 

 

 

 

 

Εδώ ένας συνδυασμός των δύο βασικών θεματικών του:

Γενικότερα όμως, παίζει με την κίνηση, ακόμα κι αν ο ίδιος δεν έχει να κάνει. Αυτό μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα:

 

 

 

Μπες στο tumblr του Erdal για να απολαύσεις κάθε ένα από τα έργα του- σα να ήσουν κι εσύ στο Action Gallery Milan.