© UNITED ARTISTS/Archives du 7eme Art/Photo12/AFP
FITNESS

4 ασκήσεις χωρίς όργανα για να κάψεις το περιττό λίπος

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Η καραντίνα του κορονοϊού έβαλε τους ανθρώπους να προπονούνται στα σπίτια και τα πάρκα αναζητώντας νέους τρόπους προπόνησης.

Πολλοί άνθρωποι αρνούνται να ξεκινήσουν να κάνουν γυμναστική, επειδή δεν τρελαίνονται με την ιδέα και κυρίως την εικόνα ενός γυμναστηρίου. Πόσες φορές, άραγε, δεν έχετε περάσει περπατώντας έξω από αυτό και έχετε δει από την τζαμαρία, ανθρώπους να κάνουν διάδρομο τόσο ιδρωμένοι που είναι λες και έτρεχαν σε μαραθώνιο. Ο κορονοϊός, όμως, πέραν όλων των άλλων, άλλαξε και τις προπονητικές συνήθειες των ανθρώπων αλλά και τις ασκήσεις που επιλέγουν.

Τα γυμναστήρια έμειναν για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά και έτσι όσοι ήθελαν να γυμναστούν βρήκαν άλλους τρόπους και σημεία για να το κάνουν.

Δοκιμάσαν προγράμματα γυμναστικής στο σπίτι τους, βγήκαν στη φύση, πήραν τα βουνά, τις παραλίες. Πολλοί, μάλιστα, συνεχίζουν σε αυτό τον ρυθμό παρόλο που η καθημερινότητά μας έχει επανέλθει σε μια κανονικότητα.

Ακολουθεί ένα πρόγραμμα με χαρακτηριστικές ασκήσεις που ακολουθούν οι πολλοί από αυτούς με σκοπό να «λιώσουν» το περιττό λίπος.

Μonkey Lunges

Οι προβολές σε στάση του μυθικού πιθήκου πρόκειται για μία από τις πιο εξοντωτικές αλλά συνάμα πιο αποδοτικές ασκήσεις στην καύση περιττού λίπους. Το πιο σημαντικό από όλα, όμως, είναι πως δεν απαιτεί εξοπλισμό ούτε μεγάλο χώρο για να πραγματοποιηθεί. Μπορεί να γίνει οπουδήποτε και οποτεδήποτε.

Η άσκηση επίσης, επειδή ακριβώς είναι πολύ έντονη, δεν χρειάζεται πολλή ώρα για να κάνει τη δουλειά της. 10 λεπτά αρκούν. Πρόκειται για μια εξαιρετική προπόνηση για τα πόδια και τους γλουτούς, ενώ πολλοί προτιμούν να την κάνουν στην αυλή ή στο μπαλκόνι του σπιτιού τους, ώστε να παίρνουν και καθαρό αέρα.

Πώς γίνεται: Καθίστε οκλαδόν με τα δύο χέρια στο πάτωμα και κάντε ένα βήμα προς τα αριστερά. Στη συνέχεια ακολουθείστε τον ίδιο βηματισμό προς τα δεξιά, κρατώντας ψηλά τους γοφούς. Συνεχίστε στο ίδιο τέμπο για άλλα 30 με 60 δευτερόλεπτα. Όταν τελειώσετε το σετ ξεκουραστείτε και επαναλάβετέ το για άλλες εννιά φορές.

Βάδισμα της αρκούδας

Αρκετοί βλέποντας videos της συγκεκριμένης άσκησης θεωρούν πως είναι πολύ εύκολη και δεν έχει τρομερά αποτελέσματα στο σώμα. Μόνο που κάτι τέτοιο είναι απλά μια ψευδαίσθηση. Η συγκεκριμένη άσκηση είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να βελτιώσετε τον μεταβολισμό σας, να μειώσετε το βάρος σας και να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό. Υπάρχουν, μάλιστα, και περιπτώσεις ανθρώπων που έχουν χάσει έως και 3 κιλά μέσα σε ένα μήνα.

Πώς γίνεται: Ξεκινήστε καθήμενοι στα τέσσερα με τα χέρια και τα πόδια ανοιχτά. Κρατώντας τον κορμό σας σταθερό, σηκώστε τους γοφούς σας προς τα πάνω, έτσι ώστε το σώμα σας να σχηματιστεί μια ευθεία γραμμή από το κεφάλι μέχρι τον αστράγαλο. Αρχίστε να κάνετε βήματα προς τα εμπρός, κινώντας ταυτόχρονα το ένα χέρι και το αντίθετο πόδι. Συνεχίστε για 30 δευτερόλεπτα έως 1 λεπτό και μετά ξεκουραστείτε για το ίδιο χρονικό διάστημα. Επαναλάβετε την άσκηση για άλλες 3 έως 5 φορές.

Predator Jacks

Εάν έχετε δει την ταινία Predator, θα έχετε παρατηρήσει πως σε μία από τις σκηνές της, ο Arnold Schwarzenegger κάνει μια άσκηση που ονομάζεται Predator Jacks. Πρόκειται για μια παραλλαγή των jumping jacks και στοχεύει στην ενδυνάμωση του στήθους, των ώμων, των γλουτών και των τετρακέφαλων.

Πώς γίνεται: Σταθείτε με τα πόδια ενωμένα μεταξύ τους και τα χέρια τεντωμένα οριζόντια προς τα εμπρός. Πηδήξτε στον αέρα και ανοίξτε τα πόδια και τα χέρια σας. Προσγειωθείτε με τα πόδια σας ελαφρώς λυγισμένα για να είναι πιο ομαλή η πτώση. Χαμηλώστε τους γοφούς σας έως ότου φτάσουν στο ύψος των γόνατων, ενώ κρατείστε την πλάτη σας ίσια όπως σε μια άσκηση με καθίσματα. Κάντε 10 έως 20 επαναλήψεις για να ολοκληρωθεί το σετ.

Push up του Spider-Man

Είναι μια από τις πλέον εξαιρετικές ασκήσεις για το στήθος, τους ώμους και τους τρικέφαλους. Η ονομασία τους είναι παρμένη από τον τρόπο με τον οποίο κινείται το σώμα του Spider-Man πάνω στους τοίχους.

Πώς γίνεται: Πάρτε θέση σαν να κάνετε κανονικά push ups. Καθώς χαμηλώνετε το σώμα σας προς το έδαφος, σηκώστε το δεξί σας πόδι και φέρτε το γόνατο προς τον δεξιό αγκώνα. Μόλις το γόνατο αγγίξει τον αγκώνα, επαναφέρετε το σώμα σας στην αρχική θέση. Επαναλάβετε την άσκηση με το αριστερό σας πόδι. Κάντε 10 επαναλήψεις για να ολοκληρωθεί το σετ.