Unsplash
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

4 άβολες no internet στιγμές που έχουν συμβεί σε όλους μας

Connection not found. Τρεις λέξεις, πολλά δυσάρεστα συναισθήματα. Ήρθε η ώρα, όμως, να πούμε μια και καλή αντίο στη συγκεκριμένη φράση.

Ας το παραδεχτούμε: η ανάπτυξη της τεχνολογίας και του ίντερνετ μάς έχει λύσει τα χέρια. Πια μπορούμε με το πάτημα ενός και μόνο κουμπιού να δούμε τι συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο, να συνομιλήσουμε με τους φίλους μας και την οικογένειά μας (ακόμη κι αν βρισκόμαστε στο εξωτερικό), να μπορούμε να βλέπουμε πού βρισκόμαστε κάθε ακριβώς στιγμή πάνω στον χάρτη της Γης.

Υπάρχουν, όμως, μερικές φορές που -κατά διαβολική σύμπτωση- η σύνδεση του ίντερνετ πέφτει την πιο ακατάλληλη στιγμή. Τη στιγμή δηλαδή που το χρειάζεσαι περισσότερο για να κάνεις κάτι αναγκαίο ή να αποφύγεις οποιαδήποτε κακοτοπιά. Εμείς λοιπόν, συλλέξαμε μερικές άβολες no internet στιγμές και σας τις παρουσιάζουμε. Και είμαστε σίγουροι πώς και εσείς θα ταυτιστείτε με τις περισσότερες. Ας τις δούμε αναλυτικά:

Όταν το Instagram story που ετοίμασες δεν αποθηκεύτηκε ποτέ: Τα social media και ιδιαίτερα το Instagram έχει γίνει, καλώς ή κακώς, βασικό κομμάτι της καθημερινότητας. Εκεί ανεβάζουμε φωτογραφίες με την καθημερινότητα και τα ταξίδια μας, εκεί βλέπουμε τι κάνουν οι φίλοι μας. Η χειρότερη στιγμή, λοιπόν, που μας έχει τύχει είναι να «πέσει» η σύνδεση τη στιγμή εκείνη ακριβώς που έχουμε ετοιμάσει το story με πολύ κόπο και προσπάθεια για να γίνει όπως ακριβώς το θέλουμε. Συνήθως η δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι εκείνη την ώρα χαραμίζεται και πρέπει να γίνει πάλι από την αρχή. Κατάρα.

Ίντερνετ Unsplash

Όταν κατά τη διάρκεια μιας online παρουσίασης, κάνεις share screen και κολλάει με αποτέλεσμα να βλέπουν όλοι την οθόνη σου: Εξαιτίας της πανδημίας, αρκετοί από μας αναγκαστήκαμε να κάνουμε τηλεργασία. Έτσι, λοιπόν, υπήρχαν και υπάρχουν αρκετές φορές που πρέπει να κάνουμε online παρουσίαση με τους συνάδελφους ή με τους συνεργάτες μας. Η πιο άβολη στιγμή είναι όταν κολλάει η σύνδεση του ίντερνετ και έτσι για ώρα βλέπουν οι υπόλοιποι την οθόνη σου. Γιατί όσο να ‘ναι, δεν είναι και το πιο βολικό συναίσθημα να ξέρεις πως μερικοί, ακόμη και δεκάδες, άνθρωποι βλέπουν τι έχεις στην αρχική σου.

Όταν χάνεις το κείμενο, χωρίς να έχεις κάνει save: Και σε ποιον δεν έχει τύχει να συμβεί αυτή η τραγωδία. Ξεκινάς να γράφεις το κείμενό σου, το μυαλό σου έχει αρχίσει να παίρνει στροφές και ξαφνικά εκεί που είσαι έτοιμος να τελειώσεις, πέφτει η σύνδεση. Η οθόνη λαγκάρει. Κι αν επανέλθει η σύνδεση τίποτα δεν είναι όπως πριν. Στην καλύτερη περίπτωση να έχεις χάσει μερικές παραγράφους. Στη χειρότερη, ακόμη και ολόκληρο το κείμενο.

Όταν η σύνδεση πέφτει ακριβώς εκείνη τη στιγμή που θέλεις να στείλεις ένα σημαντικό μήνυμα: Άλλη μια top άβολη στιγμή που προκαλεί ανατριχίλα μόνο και μόνο στη σκέψη. Είσαι στο σπίτι του, φλερτάρεις με την κοπέλα ή το αγόρι που σου αρέσει, η κουβέντα κυλάει καλά και ξαφνικά όλα καταρρέουν. Το ίντερνετ χάνεται και εσύ προσπαθείς να καταλάβεις τι έχει συμβεί. Και το χειρότερο από όλα είναι να κοπεί η σύνδεση πριν προλάβουν να αποσταλούν όλα τα μηνύματα. Τότε υπάρχει η πιθανότητα, ο άνθρωπος που έχεις απέναντί σου να σε παρεξηγήσει χωρίς εσύ να έχεις κάνει απολύτως τίποτα. Μια καταστροφή, με λίγα λόγια.

Πώς μπορεί να αποτραπούν όλες αυτές οι άβολες στιγμές

Ίντερνετ Unsplash

Αυτή η καταστροφή στην οποία αναφερθήκαμε παραπάνω μπορεί πια να αποτελέσει παρελθόν. Κι αυτό γιατί η Νοva πρόκειται αναπτύξει υπερσύγχρονο δίκτυο οπτικών ινών 10 Gigabit έως το 2027, παρέχοντας κάλυψη με οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (Fiber to the Home) στο 40% του ελληνικού πληθυσμού, καθώς και σε επιχειρήσεις, καλύπτοντας το 70% των Περιφερειών της χώρας.

Πολύ σύντομα οι συνδρομητές της Nova θα μπορούν να απολαύσουν ταχύτητες 1 Gigabit, ενώ με τη δημιουργία του δικού της ιδιόκτητου δικτύου οπτικών ινών και τη συνέχιση των επενδύσεων σε δίκτυα νέας γενιάς (5G), θα δώσει στην Ελλάδα τη δυνατότητα να γεφυρώσει το χάσμα των ψηφιακών υποδομών με τους Ευρωπαίους εταίρους της.

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων η Victoriya Boklag, CEO της United Group, του κορυφαίου παρόχου τηλεπικοινωνιών και media στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: «Αυτό το επενδυτικό σχέδιο περιλαμβάνει την ανάπτυξη ιδιόκτητου δικτύου 10 Gigabit με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες για ευρυζωνικές ταχύτητες για τις επόμενες γενιές. Σκοπός μας είναι να προσφέρουμε εξαιρετικά προϊόντα και υπηρεσίες στους Έλληνες καταναλωτές και στις επιχειρήσεις και σήμερα κάνουμε ένα αποφασιστικό βήμα προς την υλοποίηση αυτού ακριβώς του οράματος».

Ο Παναγιώτης Γεωργιόπουλος, CEO της Nova με τη σειρά του δήλωσε: «Η Nova, ως πάροχος υποδομών ευρείας κλίμακας, παρέχει πλέον επιλογές στους Έλληνες ιδιώτες και  επιχειρήσεις, μετά από πολλές δεκαετίες. Στο πλαίσιο ενός επενδυτικού πλάνου που φτάνει τα 2 δισ. ευρώ μέχρι το 2027, δημιουργούμε ψηφιακές υποδομές 10 Gigabit. Σύντομα θα προσφέρουμε στους συνδρομητές μας, ταχύτητες έως 1 Gigabit, συμπληρώνοντας έτσι το πρόσφατο λανσάρισμα της πλατφόρμας EON και τη συνεχή ανάπτυξη του δικτύου 5G. Εξελίσσουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες  μας στην κινητή, σταθερή τηλεφωνία και συνδρομητική τηλεόραση, καθιστώντας την τεχνολογία του αύριο διαθέσιμη σήμερα».

Όπως μπορούμε, λοιπόν να καταλάβουμε όλοι η νέα γενιά ίντερνετ στην Ελλάδα είναι μπροστά μας. Που σημαίνει πως όλες αυτές οι άβολες στιγμές που έχουν κατά καιρός συμβεί ήρθε η ώρα να μπουν για τα καλά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας.