charlesdeluvio/Unsplash
SEX

4 φυσικοί τρόποι για να φαίνεται το πέος μεγαλύτερο

Μία ειδικός μοιράζεται χρήσιμες συμβουλές για το πώς μπορείς να πετύχεις μία φυσική επιμήκυνση του πέους με απλές και ακίνδυνες μεθόδους.

Στην εποχή μας, είναι επιτέλους ξεκάθαρο ότι το μέγεθος δεν μετράει στο σεξ. Άλλα πράγματα, πολύ πιο ουσιαστικά, όπως η επικοινωνία των επιθυμιών, η τεχνική και η συμπεριφορά σε κάνουν καλό εραστή και συμβάλλουν στην απόλαυση, τη δική σου και τη δική της. Το πόσο μεγάλο είναι ένα πέος έρχεται σε δεύτερη ή και τρίτη μοίρα.

Από την άλλη, η ανασφάλεια είναι μία επικίνδυνη μάστιγα για πολλές πτυχές της ζωής σου (από τη δουλειά μέχρι την εικόνα του σώματος), πόσω μάλλον για αυτή που αφορά το σεξ. 

«Η επιθυμία να νιώθεις πιο μεγάλος εκεί κάτω είναι πολύ κοινή στους περισσότερους άντρες», αναφέρει η Dr. Rena Malik, ουρολόγος και χειρουργός πυέλου σε βίντεο που ανέβασε στο κανάλι της στο YouTube.

Εκεί, όπου συνηθίζει να αναρτά περιεχόμενο θέλοντας να βοηθήσει και τα δύο φύλα να απολαμβάνουν μία καλύτερη και πιο ασφαλή σεξουαλική ζωή, μακριά από οποιαδήποτε παραπληροφόρηση και στιγματισμό.

«Ευτυχώς, υπάρχουν φυσικές και ακίνδυνες μέθοδοι (κανένα φάρμακο, κανένα φυτικό συμπλήρωμα και καμία κρέμα δεν πρόκειται να μεγαλώσει το πέος σου), που μπορούν να κάνουν το αντρικό μόριο να φαίνεται μεγαλύτερο, συμβάλλοντας παράλληλα στην καλή υγεία και λειτουργία της βουβωνικής περιοχής».

Καθάρισε την ευαίσθητη περιοχή

Όπως εξηγεί η Dr. Malik, με το να ξυρίζεις/αποτριχώνεις την περιοχή των γεννητικών οργάνων, δε διατηρείς μόνο τα πράγματα εκεί κάτω καθαρά, αποφεύγοντας τώρα που καλοκαιριάζει να ιδρώνεις περισσότερο και ως εκ τούτου να κινδυνεύεις να ταλαιπωρηθείς από πιθανούς ερεθισμούς, κακοσμία, ακόμα και μυκητιάσεις.

Καθαρίζοντας τις τρίχες, ειδικά αν έχεις έντονη τριχοφυΐα, κάνεις το μόριο ορατό σε όλο του το μήκος. 

Χάσε βάρος (αν το έχεις ανάγκη)

Υπογραμμίζει επίσης, ότι ο στυτικός ιστός του πέους εκτείνεται βαθιά στη λεκάνη πίσω από το ηβικό οστό και στην περιοχή του περινέου. Όταν λοιπόν πάρεις πολύ βάρος, αποκτάς λίπος γύρω από αυτήν την περιοχή, με αποτέλεσμα το πέος να «μπαίνει προς τα μέσα» και να φαίνεται μικρότερο.

Διαχειρίσου το άγχος

Το έντονο και καθημερινό στρες, όταν συμβαίνει σε υπερβολικό βαθμό, είναι η πηγή πολλών κακών. Ένα από αυτά αφορούν και τη «συστολή» του πέους. Σύμφωνα με την ειδικό, «οι μύες του πέους επηρεάζονται από αυτό που ονομάζουμε “έλεγχο της αδρεναλίνης”, που σημαίνει ότι όταν έχεις υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης στον οργανισμό, όταν δηλαδή αγχώνεσαι πολύ, οι μύες συμπιέζονται και προκαλούν συστολή του πέους».

Κάνε σεξ συχνά

Προφανώς, και δε θα μακρύνει το πέος, αν κάνεις συστηματικά σεξ. Η Dr. Malik δεν  εννοεί αυτό, αλλά ότι το να είσαι ενεργός σεξουαλικά, ενδυναμώνει τις στύσεις και συμβάλλει στην καλή κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στους ιστούς του μορίου.

«Αν σταματήσεις να έχεις στύσεις, με την πάροδο του χρόνου αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα οξυγόνου σε αυτούς τους ιστούς, μειώνοντας την ελαστικότητα του πέους».