iStock
TIPS

4 κόλπα που πρέπει να γνωρίζεις για την κατάψυξή σου

Όχι, η κατάψυξη δεν είναι μόνο για τα παγωτά, τα ψάρια και τα κρέατα. Εδώ θα βρεις χρήσεις της, που δεν είχες φανταστεί ποτέ.

Οι καταψύκτες δεν είναι μόνο για παγοκύβους και κατεψυγμένες πίτσες. Αυτό το μέρος του ψυγείου έχει μια κρυφή γκάμα επιλογών που μπορεί να φανεί χρήσιμο και πραγματικά ελάχιστοι τις γνωρίζουν. Η κατάψυξη δεν είναι απλά ο χώρος που θα φέρει στην επιθυμητή παγωμένη θερμοκρασία, για μια σειρά από προϊόντα. Αντιθέτως, μπορεί να αποτελέσει το εργαλείο για οικιακές δράσεις που χωρίς αυτήν, θα ήταν αδύνατο να πραγματωθούν.

Βγάλε άνετα την τσίχλα από το παπούτσι σου

Το να πατάς μια τσίχλα μοιάζει εφιάλτης, ειδικά όταν φοράς το αγαπημένο σου ζευγάρι παπούτσια. Αντί να σκαλίζεις αυτό το κολλώδες υπόλειμμα για ώρες και να καταριέσαι την τύχη σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τον καταψύκτη σου προς όφελός σου. Βάλε το παπούτσι που είναι καλυμμένο με τσίχλα σε μια μεγάλη πλαστική σακούλα και βεβαιώσου ότι η εκτεθειμένη πλευρά της τσίχλας κολλάει στη σακούλα.

Άσε το να παγώσει για δύο ώρες και τότε η τσίχλα θα έχει κολλήσει στη σακούλα. Αν δεν έχεις τόσο χρόνο, μπορείς επίσης να τοποθετήσεις ένα παγάκι απευθείας πάνω στην τσίχλα για 15 λεπτά. Αυτό θα σκληρύνει την τσίχλα αρκετά ώστε να μπορείς στη συνέχεια να αφαιρέσεις εύκολα το μεγαλύτερο μέρος της με μια οδοντογλυφίδα.

Δώσε μεγαλύτερη διάρκεια ζωής στα κεριά σου

Μπορείς να παρατείνεις τη διάρκεια ζωής των κεριών σου τοποθετώντας τα στην κατάψυξη. Ουσιαστικά, το κερί παγώνει και έτσι στη συνέχεια λιώνει πολύ πιο αργά απ’ ό,τι θα έλιωνε αν έμενε σε θερμοκρασία δωματίου. Ανάλογα με το πάχος του κεριού, συνιστάται να το αποθηκεύεις στην κατάψυξη για διάστημα από μία έως οκτώ ώρες, με τα παχύτερα κεριά να απαιτούν περισσότερο χρόνο.

Μην ανησυχείς ότι το κερί θα χάσει την ευχάριστη μυρωδιά του, καθώς το υπέροχο άρωμα θα παραμείνει αναλλοίωτο από τη διαδικασία κατάψυξης. Επιπλέον, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξή σου ακόμη και για να αφαιρέσεις εύκολα οποιοδήποτε κερί από ένα γυάλινο βάζο, καθώς το κερί συρρικνώνεται όταν παγώνει, πράγμα που σημαίνει ότι θα γλιστρήσει αμέσως έξω.

Κράτα δροσερά τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια σου

Ανάλογα με το πού ζεις, ο καλοκαιρινός ύπνος μπορεί να είναι ζόρικος και στις περιπτώσεις αυτές δεν υπάρχει τίποτα πιο αναζωογονητικό από την κρύα πλευρά του μαξιλαριού. Μπορείς να εξασφαλίσεις ότι θα κοιμάσαι με μια σχετική άνεση, κρατώντας τις μαξιλαροθήκες και τα σεντόνια στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν πέσεις για ύπνο.

Αυτό το hack έχει προκύψει μετά από πραγματικά ζεστά βράδια, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν δίνεται οριστική λύση στο πρόβλημα. Τα κατεψυγμένα σεντόνια δεν θα παραμείνουν δροσερά καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας, καθώς παραμένουν κρύα για 30 έως 60 λεπτά. Αρκετός χρόνος τουλάχιστον για να μπορέσεις να κοιμηθείς σε πρώτη φάση.

Δώσε μια δροσερή λύση στο έγκαυμά σου

Η αλόη βέρα είναι ένα από τα καλύτερα φυσικά προϊόντα για το δέρμα και μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στην ανακούφιση από τον πόνο ενός άσχημου ηλιακού εγκαύματος. Χρησιμοποιώντας είτε τον φρέσκο χυμό κατευθείαν από ένα φυτό αλόης είτε το προεξαγόμενο τζελ, μπορείς επίσης να ρίξεις λίγη αλόη βέρα σε μια θήκη για παγάκια και να την αφήσεις εκεί να παγώσει.

Κάθε φορά που υποφέρεις από ένα άσχημο ηλιακό έγκαυμα, ή αν απλά αντιμετωπίζεις πρήξιμο γύρω από τα μάτια, μπορείς να χρησιμοποιήσεις έναν από αυτούς τους κύβους αλόης για άμεση δροσιστική ανακούφιση. Επιπλέον, η αλόη είναι υποαλλεργική, οπότε ο παγωμένος κύβος θα ωφελήσει ακόμα και τους πιο ευαίσθητους τύπους δέρματος.