unsplash
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

4 κρυφές λειτουργίες που δεν γνώριζες ότι έχει το Spotify

Mια σειρά από χαρακτηριστικά που αν τα βάλεις στην καθημερινότητά σου, θα κάνουν το Spotify ακόμα πιο διασκεδαστικό.

Το Spotify είναι μία από εκείνες τις εφαρμογές που μπορεί να δημιουργήσουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να ανακαλύψεις έναν τεράστιο όγκο μουσικής η οποία δεν θα έφτανε ποτέ στα αυτιά σου. Δυστυχώς με τον τρόπο που έχει στηθεί κάποιες φορές δεν μπορεί να αναδείξει μερικά από τα εξαιρετικά βολικά features που έχει. Εμείς σας παρουσιάζουμε εδώ 4 από αυτά μαζί με τους πολύ εύκολους τρόπους που μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις.

Αυτό που αφορά την ιδιωτικότητα

Ένα εύκολο να το ξεχάσεις, καθώς δεν χρειάζεσαι συχνά ιδιωτικό session ακρόασης. Υπάρχουν όμως πολλές φορές που μπορεί να χρειαστείς το Spotify σου, ας πούμε, σε ένα σπιτικό πάρτι. Εκεί μπορεί για παράδειγμα να παραδώσεις το laptop σου σε κάποιον και αυτός να αλλάξει κατά πολύ τις μουσικές και επομένως τον αλγόριθμό των προτάσεων για σένα. Μπορείς όμως όλα αυτά να τα αποφύγεις.

Για να ξεκινήσεις ένα private session πάτα στο βελάκι που είναι πάνω δεξιά στην εφαρμογή για desktop και επίλεξε “Private Session”. Για τα κινητά, βρίσκεται στα Settings κάτω από το “Social”. Αν θες να το απενεργοποιήσεις μπορείς να ακολουθήσεις την ίδια ακριβώς πορεία.

This is [όνομα μπάντας]

Σίγουρα θα το έχετε δει να εμφανίζεται στην αρχική σου σελίδα. Το καλό όμως είναι ότι μπορείτε να το βρείτε και κάνοντας απλό search. Ένα από τα βασικά θετικά που έχει γενικά το Spotify είναι το πώς σε βοηθάει να γνωρίσεις καινούργια μουσική. Με αυτό το feature μπορείς να ακούσεις μία playlist με τα βασικότερα ενός καλλιτέχνη ή μίας μπάντας, πριν πέσεις στο πιο συγκεκριμένο ψάξιμο της δισκογραφίας της. Μη νομίζεις ότι το “This is” αφορά μόνο τα πολύ μεγάλα ονόματα.

© 2011, Joel Ryan/ Associated Press

Μπορείς να κάνεις download διάφορες playlists

Μπορείς να ακούσεις ασταμάτητα μουσική ακόμα και όταν δεν έχεις πρόσβαση στο διαδίκτυο. Πώς λειτουργεί αυτό; Απλά κατεβάζοντάς τη. Αρχικά, βρίσκεις ή φτιάχνεις τη playlist που εσύ επιθυμείς. Στη συνέχεια για το desktop πατώντας την επιλογή με τις τρεις τελείες δίπλα από την «Αναπαραγωγή» επιλέγεις «Λήψη». Στο mobile app θα βρεις την επιλογή «Λήψη» αμέσως κάτω από το «Τυχαία Αναπαραγωγή». Με αυτόν τον τρόπο μπορείς να έχεις ολόκληρες playlist κατεβασμένες στο κινητό ή το laptop σου και να τις ακούς ακόμα και αν δεν είσαι online.

Τα απαραίτητα (;) visuals

Για να το κάνεις αυτό θα πρέπει να μπείτε σε μία τρίτη εφαρμογή και να της δώσετε πρόσβαση για το Spotify σας. Αν, λοιπόν, δεν νιώθεις καλά, μπορείς να το προσπεράσετε. Αν νιώθεις δεν χρειάζεται να κάνετε τίποτα άλλο από το να πατήσεις αυτό το λινκ ακολουθώντας στη συνέχεια τις οδηγίες. Θα βρεις μερικά αρκούντως 90s visuals που μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να είναι διασκεδαστικότατα.