ΛΙΣΤΕΣ
SPONSORED

4 πράγματα που δεν μοιράζονται ποτέ δύο φίλοι

Κάποια πράγματα καλό είναι να μη γίνονται, αν θες να κρατήσεις τη φιλία, αλλά και την ηρεμία σου.

Οι φίλοι παίζουν έναν από τους πιο σπουδαίους ρόλους στη ζωή μας. Είναι τα αδέρφια που έχουμε επιλέξει οι ίδιοι, και με τα οποία μπορούμε να μοιραστούμε εμπειρίες, αναμνήσεις, γέλια, αλλά και ανησυχίες. Ειδικά εκείνο το άτομο, που θα αναλάβει να κουβαλήσει στην πλάτη του τον τιμητικό τίτλο του «κολλητού», αποκτά αυτομάτως μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Συνήθως, είναι ο φίλος που έχουμε περάσει μαζί του πολλά. Από σχολείο και Πανεπιστήμιο, μέχρι στρατό ή συγκατοίκηση. Είναι πραγματικά ανακουφιστικό να υπάρχει ένα τέτοιο άτομο στη ζωή μας, το οποίο να μας προσφέρει ασφάλεια και σιγουριά σε μια δύσκολη στιγμή. Πώς θα ήταν άραγε η καθημερινότητα χωρίς αυτόν τον τύπο, στον οποίο νιώθεις άνετα να στείλεις μήνυμα στις τρεις τη νύχτα για κάτι που σε απασχολήσει ή να τον ξυπνήσεις πρωί πρωί για έναν εντελώς άκυρο λόγο, χωρίς να σου βάλει τις φωνές;

Ο κολλητός σου είναι ο άνθρωπος, με τον οποίο μπορείς να μοιραστείς τα πάντα. Ή για να το θέσουμε λίγο καλύτερα, σχεδόν τα πάντα. Η αλήθεια είναι πως κάποια πράγματα αξίζει να τα απολαμβάνεις μόνος σου, έτσι ώστε να εκμηδενιστούν οι πιθανότητες να τρίξουν τα θεμέλια της φιλίας σας. Δε νομίζεις;

Το φαγητό σου

Ο Joey στα «Φιλαράκια» δεν μοιραζόταν ποτέ το φαγητό του. Πάει να πει ότι δεν ήταν καλός φίλος; Ίσα ίσα που με τον Chandler ήταν σαν αδέρφια. Όταν παραγγέλνεις ένα ωραιότατο μπέργκερ, λοιπόν, γιατί πρέπει να ακούς συνέχεια δίπλα από το αυτί σου την ενοχλητική ατάκα, «μου κόβεις λίγο να δοκιμάσω;». Με κάποια πράγματα δεν παίζουμε, γιατί μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις.

Το efood, βέβαια, σαν καλός διαμεσολαβητής θέλει τις φιλίες, αλλά και τις παραγγελίες μας ολόκληρες, γι’ αυτό αποφάσισε την καλύτερη στιγμή να σώσει την κατάσταση φέρνοντας ξανά το αγαπημένο μας 1+1. Μπες στο efood, επίλεξε το φίλτρο 1+1 και θα είστε και οι δύο ευχαριστημένοι. Και χορτασμένοι.

Τους κωδικούς σου στα social media

Αν το φαγητό μπορεί να φέρει παρεξηγήσεις ανάμεσα σε δύο άτομα, σκέψου τι μπορεί να προκαλέσει ένα ψαχούλεμα στα social media. Τα μηνύματά μας στο Facebook και το Instagram είναι ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα και καλό είναι να μην πέσουν στα χέρια κανενός. Ούτε καν του κολλητού μας.

Ανάμεσα στις πολλές καθημερινές συζητήσεις που κάνεις, μπορεί να πεις κάτι άθελά σου για κάποιον και διαβάζοντάς το μετά ένας τρίτος να το μεταφράσει όπως θέλει. Ας κρατήσει, λοιπόν, ο καθένας τα μηνύματά του για την πάρτη του.

Το αυτοκίνητό σου

Όλοι οι γενιές κολλητών θα συμφωνήσουν πως τα κλειδιά του αυτοκινήτου σου δεν μπορούν να βρίσκονται σε κανένα άλλο χέρι εκτός από το δικό σου.

Δεν είναι θέμα εμπιστοσύνης προς τον κολλητό σου. Κυρίως είναι γιατί νιώθεις ότι το αμάξι σου είναι μια προέκταση του εαυτού σου και δεν μπορείς να αφήσεις κάποιον άλλο να καθίσει στη θέση του οδηγού. Το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Αυτά καλό είναι να μη γίνονται. Με χαρά, αν θελήσει να πάει κάπου ο κολλητός σου και δεν έχει μεταφορικό μέσο, να τον «πετάξεις» εσύ.

Τον καφέ σου

Δύο πράγματα θέλεις το πρωί αμέσως μόλις σηκώνεσαι από το κρεβάτι. Τον καφέ σου και την ησυχία σου. Αν δεν μπορείς να απολαύσεις κανένα από τα δύο στον απόλυτο βαθμό τι νόημα έχει; Γιατί, λοιπόν, να κάθεσαι να μαλώνεις πρωί πρωί με τον κολλητό σου για το μέρος από όπου θα παραγγείλετε και το ποιος θα πληρώσει; Πάρτο πάνω σου, μπες στο efood, επίλεξε το φίλτρο 1+1 και μαζί με τον καφέ σου, πάρε άλλον έναν δώρο.

Με την προσφορά του efood να τρέχει μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου σε χιλιάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα, φαίνεται πως έχεις μια ιδανική ευκαιρία να κρατήσεις και την ηρεμία, αλλά και τη φιλία σου άθικτη.