ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

4 Pro-χωρημένα tips για φωτογραφίες με πολλά likes

Ένα premium smartphone σε μετατρέπει σε επαγγελματία φωτογράφο.

Το ακούς από τους επαγγελματίες, το διαπιστώνεις στην πράξη, το βλέπεις αποτυπωμένο στα excels με τα στοιχεία των πωλήσεων. Τα smartphones κατάπιαν την αγορά των compact φωτογραφικών μηχανών και πλέον, κάποια premium μοντέλα, δείχνουν τον φακό τους ακόμα και στις DSLR (έστω τα entry level μοντέλα). Κάτι, το οποίο μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά στην πράξη επιβεβαιώνεται πως δεν είναι, όταν ακόμα και με χρωματική ανάλυση πολλές φορές δυσκολεύεσαι να καταλάβεις πoιο καρέ είναι τραβηγμένο μέσα από ποιον φακό. Και από τη στιγμή που brands όπως η φημισμένη Leica μπήκαν στο παιχνίδι της φωτογραφίας μέσω smartphone και μοιράστηκαν τη μακροχρόνια τεχνογνωσία τους, εξελίσσοντας παράλληλα καινοτόμες τεχνολογίες, το πράγμα άρχισε να αποκτά ειδικό βάρος και υπόσταση.

Για παράδειγμα, το ολοκαίνουργιο Huawei P10 (και P10 Plus) αποδεικνύει ότι η φωτογραφία μέσω κινητού τηλεφώνου πλησιάζει όλο και πιο κοντά στην επαγγελματική ποιότητα, η οποία μέχρι σήμερα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με ακριβές φωτογραφικές μηχανές DSLR. Εκπληκτικά πορτρέτα, ψαγμένες ασπρόμαυρες και λεπτομερείς βραδινές φωτογραφίες, ζωγραφική με φως- όλα είναι διαθέσιμα στο μενού του P10 smartphone, καθώς από τη συνεργασία της Huawei με τη Leica προκύπτει μια νέα γενιά smartphones, με τα καλύτερα φωτογραφικά χαρακτηριστικά.

Και αφού, για να συνεχίζεις να διαβάζεις, μάλλον την ψάχνεις τη δουλειά με τη φωτογραφία, αυτά είναι κάποια pro-χωρημένα tips που θα ανεβάσουν επίπεδο στα καρέ σου, ειδικά αν παίζεις με το P10:

> Selfies: Πρόκειται για την ισχυρότερη τάση τα τελευταία χρόνια στη φωτογράφηση μέσω κινητών τηλεφώνων. Οι περισσότεροι κατασκευαστές, ωστόσο, επιφυλάσσουν στις κάμερες της εμπρός όψης μια όχι και τόσο ίση μεταχείριση. Η Huawei όμως φροντίζει τους οπαδούς των selfies. Για πρώτη φορά ένα Huawei smartphone διαθέτει μια μπροστινή κάμερα που έχει σχεδιαστεί σε συνεργασία με τη Leica. Ο νέος αισθητήρας των 8 Megapixel εγγυάται έως και δύο φορές περισσότερο φως το οποίο δημιουργεί πιο ζωντανές και καθαρές φωτογραφίες τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα. Όταν, λοιπόν, όλη η παρέα εμφανίζεται μπροστά από την μπροστινή κάμερα, το P10 αλλάζει αυτόματα σε λειτουργία ευρυγώνιας λήψης. Έτσι, η selfie γίνεται μία επιτυχημένη groufie, δηλαδή ομαδική selfie.

> Ασπρόμαυρες φωτογραφίες: Το Huawei P9 είναι ήδη πασίγνωστο για την εξαιρετική μονοχρωματική λειτουργία του. Στο P10 έχεις στη διάθεσή σου έναν ακόμη μεγαλύτερο αισθητήρα 20 Megapixel. Σε συνδυασμό με τον φακό Leica SUMMARIT-Η, με άνοιγμα F2.2 και οπτικό σταθεροποιητή εικόνας, η κάμερα παρέχει πραγματικά εντυπωσιακά εφέ, που δίνουν στα καρέ σου πιο καλλιτεχνική διάσταση. Εξάλλου, το στιλ Leica αναγνωρίζεται από όλους τους επαγγελματίες φωτογράφους.

> Ζωγραφική με φως: Αυτή η λειτουργία είναι ένα από τα χαρακτηριστικά των νεότερων Huawei smartphones. Έτσι, έχεις στη διάθεσή σου 4 λειτουργίες που επιτρέπουν την καλλιτεχνική καταγραφή από τα ίχνη που αφήνουν τα φώτα των αυτοκινήτων τη νύχτα (Car light trails), το γκράφιτι στον αέρα (Light graffiti), όταν κρατώντας για παράδειγμα ένα κερί ζωγραφίζουμε με το φως, τη λήψη πραγματικά ξεχωριστών φωτογραφιών ρεόντων υδάτων (Silky water) ή εντυπωσιακά πλάνα από την κίνηση των αστεριών (Star track). Σημείωσε ότι η αξιοποίηση αυτή της λειτουργίας απαιτεί τη χρήση τριπόδου, λόγω της μεγάλης διάρκειας έκθεσης.

> Pro λειτουργία: Οι πιο προχωρημένοι χρήστες του Huawei P10 αναμφίβολα θα εντυπωσιαστούν από τη χρήση της λειτουργία αυτής, που σου παρέχει τον πλήρη έλεγχο των παραμέτρων των φωτογραφιών – όπως και σε μια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή DSLR. Στο P10, μπορούμε να αλλάξουμε το ISO, την ταχύτητα του κλείστρου και να παίξουμε με το διάφραγμα. Ακόμα ρυθμίζεις χειροκίνητα την έκθεση και την ισορροπία του λευκού.