Brittani Burns/Unsplash
SEX

4 τρόποι διείσδυσης για να έρθει σε οργασμό, σύμφωνα με την επιστήμη

Αμερικάνικη έρευνα τονίζει τη σημασία που έχει ο τρόπος που διεισδύεις μέσα της για να την οδηγήσεις στην κορύφωση. Και όχι, το μέσα-έξω δεν είναι σίγουρα ένας από αυτούς.

Στο μυαλό των περισσότερων αντρών, αλλά και των ίδιων των γυναικών επίσης, το κλειδί για την επίτευξη του γυναικείου οργασμού είναι το πολυσυζητημένο σημείο G. Μία αμφιλεγόμενη ερωτογενής ζώνη του κορμιού της, για την οποία έχει χυθεί πολύ μελάνι σχετικά με το αν πράγματι υπάρχει ή όχι.

Έρευνα, που μας έρχεται από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, έθεσε επί του μικροσκοπίου τη γυναικεία κορύφωση, αναζητώντας όχι το G spot, αλλά εκείνες τις τεχνικές διείσδυσης που διεγείρουν τον κόλπο και είναι ικανές να την οδηγήσουν στον οργασμό. Είναι τέσσερις και καμία από αυτές δεν περιλαμβάνει την κλασική κίνηση μέσα-έξω.

Ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα των ΗΠΑ και την ιστοσελίδα OMGYES πραγματοποίησαν την πρώτη, μεγάλης κλίμακας, αντιπροσωπευτική σε εθνικό επίπεδο μελέτη που εστιάζει σε τεχνικές που μπορούν να αυξήσουν τη γυναικεία ευχαρίστηση κατά τη διάρκεια της κολπικής διείσδυσης.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα 3.017 Αμερικανών γυναικών, ηλικίας από 18 έως 93 ετών. Οι συμμετέχουσες απάντησαν διαδικτυακά σε μια σειρά από ερωτήσεις όπως: «Από την εμπειρία σας, τι έχετε καταλάβει ότι κάνει πραγματικά πιο ευχάριστη για εσάς την κολπική διείσδυση;» (ένα υποσύνολο περίπου 1.000 γυναικών συμμετείχε στην έρευνα με συνεντεύξεις μέσω βιντεοκλήσεων).

Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό PLOS ONE, εντοπίζουν τέσσερις ξεχωριστές μεθόδους για την ενίσχυση της γυναικείας απόλαυσης: angling, pairing, rocking, shallowing. 

Οι 4 διαφορετικές τεχνικές διείσδυσης σύμφωνα με τους ερευνητές

Angling

Σχεδόν το 88% των γυναικών που συμμετείχαν στη μελέτη ανέφεραν ότι βιώνουν περισσότερη ευχαρίστηση κατά τη διείσδυση με «γωνία», είτε αυτή περιλαμβάνει περιστροφή, είτε ανύψωση ή ακόμα και χαμήλωμα της λεκάνης και των γοφών κατά τη διάρκεια της διείσδυσης ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη τριβή του εσωτερικού του κόλπου με το πέος. 

Πιο συγκεκριμένα, το 84% των γυναικών ανέφερε ότι ανυψώνοντας τους γοφούς με ένα μαξιλάρι για παράδειγμα, η ευχαρίστηση αυξανόταν, ενώ το 68% ότι χαμηλώνοντάς τους ένιωθε μεγαλύτερη ικανοποίηση.

Pairing

Το 70% των γυναικών υπογράμμισε τη σημασία που έχει η διέγερση της κλειτορίδας με τα δάχτυλα ή με ένα ερωτικό βοήθημα σε συνδυασμό με τη διείσδυση σε στάσεις όπως το ιεραποστολικό ή το doggy, που το άγγιγμα της περιοχής είναι εύκολο (ή από την ίδια ή από τον σύντροφό της). 

Rocking

Περίπου τα 3/4 των γυναικών δήλωσαν ότι έκαναν τη διείσδυση πιο ευχάριστη κρατώντας το πέος από τη βάση του για να ακουμπά την κλειτορίδα κατά την διείσδυση και να υπάρχει διαρκής τριβή. Μία από τις στάσεις που ευνοεί τη συγκεκριμένη τεχνική είναι ο λωτός: εσύ κάθεσαι οκλαδόν και εκείνη πάνω σου, με το πρόσωπό της να κοιτά το δικό σου.

Shallowing

Το 84% των γυναικών ανάφερε ότι έρχεται σε οργασμό επιφανειακά. Τι σημαίνει αυτό στην πράξη; Ότι δεν υπάρχει ουσιαστικά διείσδυση, αλλά άγγιγμα της περιοχής στην είσοδο του κόλπου. Η κορύφωση μπορεί να επιτευχθεί δηλαδή με το στοματικό σεξ, τα δάχτυλα, ένα ερωτικό βοήθημα ή ακόμα και με την πίεση που ασκεί το πέος στη συγκεκριμένη περιοχή. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτή η διαπίστωση καταρρίπτει το μύθο που συνδέει το μέγεθος του αντρικού μορίου με τον γυναικείο οργασμό- όσο πιο μεγάλο είναι, τόσο πιο βαθιά εισχωρεί με αποτέλεσμα η γυναίκα να βιώνει εκρήξεις ευχαρίστησης.