Unsplash
ΤΑΞΙΔΙ

5 άγνωστα μέρη κοντά στην Αττική που μπορείς να πας με αυτοκίνητο

Σου έχουμε μερικούς καλά κρυμμένους 'θησαυρούς' που βρίσκονται δίπλα σου και περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

Το καλοκαίρι μπορεί να έφτασε, αλλά φέτος θα είναι εντελώς διαφορετικό σε σχέση με αυτά που είχαμε συνηθίσει. Ο φόβος για τον κορονοϊό θα οδηγήσει πολλούς από εμάς στην αποφυγή πολυσύχναστων νησιών και παραλιών για διακοπές.

Αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό. Έχουμε την τύχη να βρισκόμαστε σε μια χώρα, όπως η Ελλάδα με φανταστικά ‘κρυμμένα’ μέρη για διακοπές, τα οποία μπορεί να μην προβάλλονται σαν τη Σαντορίνη ή τη Μύκονο.

Είναι όμως εξίσου μαγευτικά, ενώ κάποιοι μπορεί να τα βρουν κι ακόμα καλύτερα. Σκέψου παραδεισένιες παραλίες, καλό φαγητό, μακριά από τη βαβούρα και την κοσμοσυρροή. Κι όλα αυτά μια ‘ανάσα’ από την Αττική, δίνοντάς σου την ευκαιρία να πας άνετα με το αυτοκίνητό σου, χωρίς πλοία ή αεροπλάνα.

Αν αναζητάς αυτό για την ‘απόδρασή’ σου φέτος τότε είσαι στο σωστό κείμενο.

Φωκιανό Αρκαδίας

Πού βρίσκεται: Είναι στα 230 χιλιόμετρα από την Αθήνα, λίγο μετά το Λεωνίδιο Αρκαδίας. Θέλει λίγο προσοχή ο δρόμος, αλλά σε περίπου τρεις ωρίτσες θα είσαι εκεί και θα απολαμβάνεις το τοπίο.

Γιατί να πας: Όποιος έχει επισκεφτεί την παραλία του Φωκιανού έχει να λέει τα καλύτερα. Είναι από τις παραλίες που πραγματικά απορείς γιατί δεν την είχες ανακαλύψει νωρίτερα. Γαλαζοπράσινα νερά, κατάλευκα βότσαλα και απόλυτη ηρεμία. Υπάρχουν λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια εκεί γύρω και δύο μικρές ταβέρνες με φρέσκο ψάρι.

Στούπα Μάνης

Πού βρίσκεται: Η Στούπα βρίσκεται στο νομό Μεσσηνίας στην Πελοπόννησο, λίγο έξω από την Καλαμάτα και απέχει περίπου 280 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Σαν να λέμε δυόμιση ώρες για να φτάσεις εκεί. Αξίζει και με το παραπάνω.

Γιατί να πας: Είναι ένας μικρός οικισμός με λιγότερους από 1000 κατοίκους, ο οποίος πραγματικά είναι σαν πίνακας ζωγραφικής. Τα τελευταία χρόνια εξελίσσεται συνεχώς και ξεπετάγονται συνεχώς όλο και περισσότερα ενοικιαζόμενα και ταβερνάκια. Μπορείς να μείνεις εκεί και να γυρίσεις και τα υπόλοιπα (υπέροχα) μέρη της περιοχής. Α, και μια σημαντική πληροφορία για τη Στούπα. Εκεί έζησε και έγραψε το ‘Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά’ ο Νίκος Καζαντζάκης.

Γιάλοβα Μεσσηνίας

Πού βρίσκεται: Μπορεί να βρίσκεται στα 270 χιλιόμετρα από την Αθήνα, αλλά ο δρόμος είναι εύκολος. Σε λιγότερο από τρεις ώρες θα είσαι εκεί και θα κάνεις το μπάνιο σου σε μια μαγευτική παραλία.

Γιατί να πας: Η περιοχή του χωριού και κυρίως η Λιμνοθάλασσα της Γιάλοβας διακρίνεται για την πανίδα και τη χλωρίδα της και έχει χαρακτηριστεί ως προστατευόμενη περιοχή του προγράμματος Natura. Μιλάμε για ένα υπέροχο μέρος που κερδίζει κάθε χρόνο και περισσότερο θαυμασμό από όσους αποφασίζουν να το επισκεφτούν. Πολύ κοντά στη Γιάλοβα επίσης βρίσκεται ο Καταρράκτης Καλαμάρης. Εντυπωσιακότατος.

Σαρακήνικο Εύβοιας

Πού βρίσκεται: Το Σαρακήνικο της Κεντρικής Εύβοιας είναι στα 150 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Επειδή όμως ο δρόμος έχει και στροφές, θα σου πάρει περίπου 2μιση ώρες για να φτάσεις.

Γιατί να πας: Δεν χρειάζεται να ταξιδέψεις μέχρι τη Μήλο για να κάνεις μπάνιο στο Σαρακήνικο. Έχει και η Εύβοια το δικό της και μάλιστα είναι μαγικό. Μια εξωτική παραλία μέσα στο πράσινο που όποιος δεν την έχει επισκεφτεί, πρέπει οπωσδήποτε να το κάνει. Ξεχνάς την αίσθηση του χρόνου και χάνεσαι στην ομορφιά της. Αν την πετύχεις και άδεια χωρίς κόσμο, δεν θες να φύγεις με τίποτα.

Αντίκυρα Βοιωτίας

Πού βρίσκεται: Το όνομά του φέρνει σε νησί, αλλά βρίσκεται στη Βοιωτία και περίπου 175 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Είσαι εκεί σε δύο ωρίτσες.

Γιατί να πας: Μπορεί να μη σε εντυπωσιάζει στην εικόνα, αλλά αν περάσεις μια βόλτα από τα Αντίκυρα θα αλλάξεις άποψη. Ένα ήσυχο παραθαλάσσιο χωριουδάκι, με ωραία ταβερνάκια. Ενδείκνυται για βόλτες στο πλακόστρωτο, φωτογραφίες μπροστά στο λιμανάκι, αλλά και μπάνιο στην όμορφη παραλία του λίγο πιο δίπλα.