Eugene Hoshiko / AP
ΚΟΣΜΟΣ

5 από τα πιο περίεργα Ρεκόρ Γκίνες που έχουν γίνει ποτέ

Από το κουνέλι που κάνει καρφώματα, μέχρι τον οδοντίατρο που έχει τη μεγαλύτερη συλλογή με οδοντόπαστες, αυτά τα τα πιο ιδιαίτερα ρεκόρ που έχουν εμφανιστεί ποτέ στον πλανήτη.

Το πρώτο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες κυκλοφόρησε στη Μεγάλη Βρετανία στις 27 Αυγούστου του 1955. Έκτοτε, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως περισσότερα από 40 χιλιάδες ρεκόρ που σχετίζονται κυρίως με περίεργες δεξιότητες ή χαρακτηριστικά του ανθρώπου και με μοναδικά φαινόμενα που συναντά κανείς στη φύση.

Ανάμεσα, λοιπόν, σε αυτά υπάρχουν και μερικά τα οποία διαφέρουν από όλα τα υπόλοιπα. Κυρίως όσον αφορά την ευρηματικότητα και την όρεξη μερικών ανθρώπων να ασχοληθούν με κάτι που ίσως σε κάποιους άλλους να έμοιαζε ανούσιο. Ποια είναι, λοιπόν, τα πέντε πιο περίεργα ρεκόρ Γκίνες που έχουν γίνει ποτέ και ποιοι άνθρωποι τα κατέχουν;

Ο άνθρωπος που μπορεί να κολλήσει τα περισσότερα κουτάκια αναψυκτικών στο πρόσωπό του

Ο Jamie Keeton από το Ουισκόνσιν, τον Ιούνιο του 2022 κατάφερε να «βεντουζάρει» στο πρόσωπό του δέκα κουτάκια αναψυκτικών. Ο ίδιος, μάλιστα, για να κερδίσει το βραβείο, έπρεπε να τα κρατήσει στη θέση τους για πέντε δευτερόλεπτα. Όπως και τελικά έκανε.

Ο Jamie διαθέτει το παρατσούκλι «Canhead», ενώ, όπως έχει εξηγήσει ο ίδιος, η περίεργη αυτή του ικανότητα οφείλεται σε μια μυστηριώδη και πολύ σπάνια ιατρική πάθηση που επιτρέπει στο δέρμα του να λειτουργεί ως μαγνήτης. Η πρώτη φορά που την αναγνώρισε ήταν όταν ήταν ακόμη επτά χρονών, ενώ ο ίδιος θεωρεί τον εαυτό του «μεταλλαγμένο».

Η γυναίκα με τις περισσότερες περιστροφές χούλα χουπ

Η Marawa Ibrahim από την Αυστραλία είναι η γυναίκα που μπορεί να περιστρέψει τα περισσότερα χούλα χουπ γύρω από το σώμα της. Το σύνολο αυτών: 300. Η ίδια παρουσιάζει το συγκεκριμένο show στους κατοίκους του Σίδνεϊ, το οποίο ονομάζεται Marawa the Amazing.

Η ίδια είναι γνώστης αρκετών τεχνικών που χρησιμοποιούνται στο τσίρκο, ενώ έχει πάρει μάλιστα και πτυχίο από το Εθνικό Ινστιτούτο Τεχνών του Τσίρκου της Αυστραλίας, με ειδίκευση στα χούλα χουπ.

Το 2012, επίσης, η συγκεκριμένη καλλιτέχνης δημιούργησε μια ομάδα με γυναίκες και έκτοτε γυρνάει όλο τον κόσμο, δείχνοντας το ιδιαίτερο αυτό χάρισμά της. Εσείς, άραγε, πόσα θα μπορούσατε να αντέξετε στο σώμα σας;

Το λαγουδάκι που κάνει τα περισσότερα καρφώματα

Όλοι μας έχουμε θαυμάσει δεκάδες παίκτες να καρφώνουν στις μπασκέτες του NBA και να δημιουργούν μερικά από τα πιο εντυπωσιακά highlights που έχουν μείνει στην ιστορία του πρωταθλήματος. Ποιος, όμως, θα πίστευε πως την τέχνη του μπάσκετ την κατέχουν και τα κουνέλια;

Ο λόγος για τον Μπίνι το Λαγουδάκι, από την Καλιφόρνια, που σημείωσε το ρεκόρ Γκίνες με τα περισσότερα καρφώματα σε ένα λεπτό σε μια μικρή πλαστική μπασκέτα. Πέρα από τη συγκεκριμένη δεξιότητα, το κουνέλι, που έχει γίνει διάσημο στα social media, μπορεί να κάνει αρκετά ακόμη κόλπα, όπως να πηδάει ανάμεσα σε εμπόδια και να παίζει πιάνο.

Ο άνθρωπος με τη μεγαλύτερη συλλογή από οδοντόπαστες

Από τα χέρια όλων μας έχουν περάσει εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες οδοντόπαστες. Οι περισσότεροι από εμάς τις πετάμε μόλις τελειώσουν τις πετάμε. Υπάρχουν, όμως, ένας οδοντίατρος, ονόματι Val Kolpakov από τη Γεωργία που τις κρατάει σαν φυλαχτό.

Το 2012, όταν σημειώθηκε το ρεκόρ Γκίνες, η συλλογή του αποτελούνταν από 2.037 διαφορετικές οδοντόκρεμες από όλο τον κόσμο. Από το 2020, όμως, φαίνεται πως έχουν ξεπεράσει τις 3.000. Η συλλογή του περιλαμβάνει οδοντόπαστες από τη Ρωσία, την Κίνα, την Κορέα, την Ινδία και την Ιαπωνία.

Η γυναίκα με τη μεγαλύτερη περούκα

Η περούκα δημιουργήθηκε από την ειδική κομμώτρια Kelly Hanson, είναι ξανθιά και είναι πραγματικά γιγαντιαία. Το εντυπωσιακό συνθετικό μαλλί φόρεσε, μάλιστα, η Drew Barrymore για τα γυρίσματα του The Tonight Show στις 27 Ιανουαρίου 2017. Όπως επισημαίνει η δημιουργός της, χρειάζεται «τόνους» λακ για να σταθεί, ενώ εφιστά την προσοχή σε όποιον τη χρησιμοποιήσει, καθώς είναι ιδιαίτερα βαριά.