SEX

5 απρόσμενες συμβουλές για καλύτερο σεξ από μία αφέντρα

Απλά μαθήματα ηδονής από μια dominatrix. Εφαρμόζονται παντού, δεν απαιτούν μαστίγια και δερμάτινες στολές.

Λόγω άγνοιας (ίσως και λόγω ενός έμφυτου συντηρητισμού), οι περισσότεροι από μας διατηρούμε μία πολύ συγκεχυμένη ιδέα για το BDSM. Θεωρούμε ότι αυτή η ανορθόδοξη σεξουαλική πρακτική είναι πάντα ταυτισμένη με διαστροφές και ‘αμαρτωλές’ ηδονές. Με κυρίαρχο οδηγό όμως αυτή τη σκέψη, βγαίνουμε τελείως εκτός πλαισίου. Διότι στην πραγματικότητα το σαδομαζοχιστικό σεξ είναι μία πρώτη απότομη γνωριμία με τις παραμελημένες ερωτικές μας επιθυμίες.

Όπως εξηγεί σε όλες τις συνεντεύξεις της η διάσημη αφέντρα και sex coach Hudsy Hawn, το BDSM είναι καταρχάς ένα μάθημα ερωτικής συμπεριφοράς. Διαβάζει τις ειλικρινείς σου επιθυμίες στο κρεβάτι, καταλαβαίνει το ερωτικό concept που σου ταιριάζει ενώ γκρεμίζει ασυναίσθητα και τις όποιες ερωτικές σου ανασφάλειες. Με βάση τις γνώσεις και την εμπειρία της στο σαδομαζοχιστικό σεξ, μπορούμε να βγάλουμε ποιοτικά συμπεράσματα και για το, ας πούμε, ‘κανονικό’ καθημερινό σεξ. Αυτό που κάνουμε όλοι μας και δεν περιλαμβάνει μαστίγια και χειροπέδες.

Η Hudsy Hawn μίλησε, εμείς κρατήσαμε σημειώσεις. Και αυτά που καταγράψαμε μας εξέπληξαν ευχάριστα, αφού οι συμβουλές της έχουν μια απροσδόκητη φρεσκάδα και μπορούν να εφαρμοστούν απ’ όλους μας, σε όλες (σχεδόν) τις συνευρέσεις.

Οι φράσεις κλειδιά

Το απλό και καθημερινό σεξ δεν είναι μία εύκολη υπόθεση. Πολλές φορές, πάνω στην ένταση της στιγμής, προκύπτουν διαφωνίες και επικές διαμάχες. Γιατί όμως να φτάσεις σε αυτό το έσχατο σημείο όταν μπορείς να το αποφύγεις; Ένας τρόπος υπάρχει, σίγουρος και αποτελεσματικός. Γνωρίζοντας το πόσο κακό προξενούν λέξεις όπως όχι, μη, σταμάτα, δεν θέλω στη δική σου ψυχολογία και αυτοεκτίμηση, σου προτείνουμε μία πρωτότυπη εναλλακτική. Να αντικαταστήσεις τις κλισέ φράσεις με συνθηματικές. Έτσι, θα γλιτώσεις μια και καλή τις ερωτικές ψυχρολουσίες.     

Η κατάλληλη ατμόσφαιρα και μουσική

Δεν νοείται καλό σεξ χωρίς αισθησιακή ατμόσφαιρα. Αυτό μέσες άκρες σημαίνει ότι το δωμάτιο ή η κρεβατοκάμαρά σου θα μετατραπεί σε ένα ενήλικο ρομαντικό playroom με μερικές χαριτωμένες προσθήκες. Με μαξιλάρια, με απαλό φωτισμό αλλά και με μία φιλόξενη εσωτερική θερμοκρασία. Εκτός όμως από την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα, και η μουσική ανεβάζει κατακόρυφα την ερωτική διάθεση. Σίγουρα, το Spotify με τις αμέτρητες συλλογές ταντρικής μουσικής είναι από κάθε άποψη η καλύτερη δυνατή λύση.

Μείνε πιστός στο κοινό σας πλάνο

Όπως το BDSM, έτσι και το κανονικό σεξ είναι ένα παιχνίδι που βασίζεται σε κανόνες. Όχι γενικούς και αφηρημένους, αλλά ξεκάθαρους και σαφείς. Η σύντροφος σου δεν θέλει στο πλάι της τον τέλειο άντρα, τον άντρα τον σωστό, τον πρόστυχο, τον έξυπνο, τον γοητευτικό. Ζητά δίπλα της έναν άντρα που δεν κάνει του κεφαλιού του στο σεξ, αλλά σέβεται τις ανάγκες και τις επιθυμίες της. Έναν άντρα που δεν λειτουργεί κατά το δοκούν στο κρεβάτι, αλλά σύμφωνα και με τα δικά της γούστα. Αυτή είναι που δίνει το τελικό ‘οκ’, την τελική έγκριση.

Η αποθεραπεία μετά το sex

Μετά την ερωτική πράξη, οι δύο σύντροφοι επιβάλλεται να κάνουν τον προσωπικό τους απολογισμό. Δεν είναι καθόλου απαιτητικό, ούτε ψυχοφθόρο (δεν μιλάω από προσωπική πείρα). Κάθεσαι απλώς στο κρεβάτι με το άλλο σου μισό και προσπαθείς χωρίς αυτοπεριορισμούς και ντροπές να του μεταφέρεις τι σου άρεσε, τι δεν σου άρεσε, τι σηκώνει βελτίωση, τι σου φαίνεται ως τραγελαφική παραφωνία, όπως και ποια νέα παιχνίδια χωράνε στο ρεπερτόριό σας. Εάν πάντως δεν έχεις το θάρρος να κοιτάξεις κατάματα τη σύντροφό σου, δεν χαλάσε και ο κόσμος. Το feedback είναι εξίσου χρήσιμο και σε μορφή μηνύματος.

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη

Αν ρωτήσεις 100 τυχαίους ανθρώπους ποιος είναι το αφεντικό κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, θα σου απαντήσουν ταυτόχρονα ότι ο κυρίαρχος διαθέτει το πάνω χέρι. Η απρόσμενη αλήθεια όμως θέλει τον κυρίαρχο να κρέμεται από τα χείλη και τις ορέξεις του υποτακτικού, ο οποίος μεταξύ πολλών άλλων αρμοδιοτήτων επικροτεί ή απορρίπτει τις προτάσεις για καινούρια κόλπα και ουσιαστικά κατευθύνει την έντάση και τον ρυθμό του σεξ από τα προκαταρκτικά μέχρι το τέλος.

Να που τελικά το BDSM έχει περισσότερα κοινά παρά διαφορές με το ‘κανονικό’ σεξ. Το περίμενες ή έπεσες από τα σύννεφα;