ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

5 Fitness Apps που θα σε βοηθήσουν να χτίσεις σώμα

Τα apps είναι ωραία και καλοσχεδιασμένα. Αυτό που χρειάζεται πάνω απ' όλα είναι να σηκωθείς από τον καναπέ.

Αν είσαι από εκείνους που λιώνουν καθημερινά στο γυμναστήριο, αυτά τα apps θα σε βοηθήσουν πολύ να οργανώσεις την εξάσκησή σου. Αν είσαι από εκείνους που λιώνουν καθημερινά στον καναπέ τους, αυτά τα apps θα σε βοηθήσουν να κινητοποιηθείς και να γυμναστείς.

Κάθε φορά που θα προσθέτεις στα στοιχεία της προπόνησής σου, κάθε φορά που θα σημειώνεις πόσα κιλά σήκωσες στην τελευταία άσκηση ή ακόμα και όταν το app θα καταμετρά μόνο του τις επιδόσεις σου (όπως το Nike+ GPS), η όρεξή σου για εξάσκηση και προπόνηση θα είναι μεγαλύτερη.

Τα apps αυτά δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσουν τον γυμναστή του γυμναστηρίου ή τον personal trainer σου. Αλλά μπορούν να σε ωθήσουν να βάλεις προσωπικά στοιχήματα για το πόσο θα τρέξεις, πόσα θα σηκώθεις, πόσο θα ιδρώσεις. Έτσι ώστε να κινητοποιείς τον εαυτό σου να γυμνάζεται ξανά και ξανά.

Nike+ GPS

Βάζεις τα στοιχεία σου, βάζεις την μουσική σου να παίζει και ξεκινάς το τρέξιμο ή το τζόκινγκ. Το application καταμετρά μέσω GPS την απόσταση που διανύεις, τον χρόνο που σου πήρε για να την διανύσεις και άλλα ενδιαφέροντα στοιχεία. Το πιο πορωτικό στο συγκεκριμένο application είναι ότι το app αντιλαμβάνεται τις επιδόσεις σου και σε ωθεί να γίνεις καλύτερος. Έτσι, όταν πλησιάζεις το προηγούμενό σου ρεκόρ απόστασης ή χρόνου, θα ακούσεις διάσημους αθλητές να σε εμψυχώνουν να συνεχίσεις για να σπάσεις τα ρεκόρ. Όταν τελειώσεις την προπόνηση, μπορείς να δεις στον χάρτη την διαδρομή που έκανες και να καυχηθείς στους φίλους σου στα social media για τις επιδόσεις σου.

Κατέβασέ το

 

iMuscle 1.2

Ώρα να ασχοληθείς με τους μύες τους σώματός σου. Το app αυτό παρέχει λεπτομερέστατη ανάλυση  όλων των μυών του σώματος αλλά και οδηγίες για να γυμνάσεις τον καθένα από αυτούς. Θα μπορέσεις να φτιάξεις το δικό σου πρόγραμμα εκγύμνασης των μυών σου. Το πρόγραμμα θα σε αποτρέπει από το να υπεργυμνάσεις κάποιους μυς και θα σε ωθεί στο να δοκιμάσεις κι άλλες ασκήσεις, δίνοντας παραδείγματα και ανάλυση της κάθε άσκησης. Μέχρι και στις διατάσεις θα σε βοηθά υποδεικνύοντας τις ιδανικές για κάθε άσκηση που έχει προηγηθεί.

Κατέβασέ το

 

GymPact

Ένα app που σε πληρώνει για να πηγαίνεις στο γυναστήριο. Είναι πάρα πολλοί εκείνοι που κλείνουν συνδρομές ενός και δύο ετών σε γυμναστήρια και καταλήγουν να πάνε μόνο 1-2 μήνες. Σε αυτούς στοχεύεις κι εσύ σε αυτό το app για να βγάλεις λεφτά. Βάζεις ένα στοίχημα με το app, δηλώνοντας το πόσο σκοπέυεις να γυμναστείς και ένα συγκεκριμένο ποσό χρημάτων που θα στοιχηματίσεις. Αν πας στο γυμναστήριο και καταγράψεις την προπόνησή σου, το ποσό σου είναι ασφαλές και ενδέχεται να αυξηθεί. Αν δεν πας, η τιμωρία σου είναι να χάσεις το στοίχημα και τα λεφτά σου. Όσο περισσότεροι χρήστες του app δεν τηρούν τις δεσμεύσεις τους, τόσο περισσότερα χρήματα κερδίζεις εσύ.

Κατέβασέ το

 

Ab Workouts Pro

Για εκείνους που θέλουν να εστιάσουν στην εκγύμναση των κοιλιακών τους. Πολλές ασκήσεις κοιλιακών μαζεμένες σε ένα και μόνο app. Διαλέγεις την ομάδα των κοιλιακών που θέλεις να γυμνάσεις, ξεκινάς τα set και το applications κρατάει τον ρυθμό αλλά και προτείνει τον αριθμό των επαναλήψεων, τον χρόνο ξεκούρασης και τα σετ που πρέπει να κάνεις για να γυμναστείς σωστά. Οκ, μπορεί κάποιες ασκήσεις να σου φανούν δύσκολες αλλά ακόμα και για τους πιο απλούς κοιλιακούς, ένα πρόγραμμα το θες.

Κατέβασέ το

 

iMapMyRIDE+

Για τους λάτρεις του ποδηλάτου το συγκεκριμένο app. Αν είσαι από εκείνους που τριγυρνούσαν κάθε Παρασκευή βράδυ την Αθήνα είναι σίγουρο ότι θα είχες χαρτογραφήσει όλη την Αττική. Ακόμα όμως και αν δεν επιδίδεσαι σε τόσο μεγάλες βόλτες, το συγκεκριμένο app θα σε βοηθήσει να θυμάσαι τις διαδρομές που έχεις κάνει με το ποδήλατό σου, ενώ θα καταμετρά τις επιδόσεις σου και την ταχύτητά σου όσο θα ποδηλατείς. Μπορείς αυτό φυσικά να το κάνεις και με το πρώτο app της λίστας αλλά αν είσαι ποδηλάτης, μπορεί να σε φτιάχνει το να ξέρεις ότι αυτό το app είναι μόνο για εσένα και τους φανατικούς τους είδους.

Κατέβασέ το