iStock
ΠΑΡΑΛΙΕΣ

5 καλά κρυμμένες παραλίες της Αττικής που αξίζει να ανακαλύψεις

Βρήκαμε τις παραλίες της πρωτεύουσας, που ακόμα και το GPS δυσκολεύεται να εντοπίσει.

Καλοκαίρι στην Αθήνα. Όχι, και ό,τι καλύτερο με τέτοιο καύσωνα, δε νομίζεις; Κάπως όμως πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να την «παλέψουμε» στην πρωτεύουσα. Η αλήθεια είναι πως το «μπάνιο σε παραλία της Αθήνας» μοιάζει πολλές φορές με Γολγοθά. Κυρίως, γιατί όλοι συνηθίζουν να πηγαίνουν στις ίδιες παραλίες, οι οποίες γεμίζουν ασφυκτικά, με αποτέλεσμα να μην μπορείς να απολαύσεις την παρέα και το μπάνιο σου.

Τι θα έλεγες, λοιπόν, την επόμενη φορά που θα πέσει στο τραπέζι η πρόταση για κάποια εξόρμηση σε κοντινή παραλία, να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να ανακαλύψετε μια νέα, καλά κρυμμένη παραλία της Αττικής;

Εμείς κάναμε ένα top 5, προκειμένου αυτό το καλοκαίρι να μην πιαστείς απροετοίμαστος.

Παραλία Καβάτζα

Όπως λέει και το όνομά της, η συγκεκριμένη παραλία αποτελεί την αγαπημένη «καβάτζα» των κατοίκων της περιοχής, όταν θέλουν να ξεφύγουν και να απολαύσουν το μπάνιο τους. Τη βρίσκεις κάπως δύσκολα, με αποτέλεσμα πολλοί να την προσπερνούν. Είναι μετά το ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, σχετικά μικρή, με μπόλικη βλάστηση γύρω της, ενώ σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκεται η ταβέρνα Συρτάκι, η οποία προσφέρεται για θαλασσινούς μεζέδες δίπλα στο κύμα.

Πούντα Ζέζα

H συγκεκριμένη παραλία έχει εύκολη πρόσβαση από τη Λεωφόρο Σουνίου, καθώς υπάρχει μια πινακίδα που σε καθοδηγεί για το πού ακριβώς πρέπει να στρίψεις.

Αν και πιο παλιά την ήξεραν ελάχιστοι, η φήμη της σιγά-σιγά έχει αρχίσει να μεγαλώνει τα τελευταία χρόνια, χάρη στις ενθουσιώδεις περιγραφές που κυκλοφορούν από στόμα σε στόμα. Αξίζει τον κόπο για μια βουτιά.

Όρμος Βαμβακούση

Αυτό το μικρό κολπάκι οφείλει το όνομά του στον γνωστό φούρνο Βαμβακούση στο Σούνιο, ο οποίος αποτελεί την πιο must στάση όσων αποφασίζουν να κατευθυνθούν εκεί για το μπάνιο τους.

Η παραλία, η οποία βρίσκεται περίπου στα 150 μέτρα πίσω από το φούρνο είναι ήρεμη και μαζεύει κυρίως ντόπιους, γιατί πολύ απλά δεν την ξέρουν παρά έξω. Αυτό είναι και το θετικό της, όμως. Ειδικά το απόγευμα, όσο πέφτει ο ήλιος το σκηνικό εκεί γίνεται κινηματογραφικό.

Παραλία Καταφυγή

Για να φτάσεις εδώ καλό θα ήταν να βάλεις στο GPS σου το εκκλησάκι της Παναγίας Καταφυγιώτισσας. Είναι λίγα χιλιόμετρα πριν φτάσεις στο Σούνιο και το έχει φτιάξει ο μεγάλος καλλιτέχνης Δημήτρης Μυταράς. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το κολπάκι της Καταφυγής, μια ήρεμη παραλία με χαλίκι, η οποία θα σε κάνει να νιώσεις ότι βρίσκεσαι σε κάποιο νησί μακριά από την Αθήνα.

Παραλία Τσίου

Η παραλία με το περίεργο όνομα έχει γίνει εξελιχθεί σε αστικό μύθο στα σύνορα μεταξύ Σουνίου και Λαυρίου. Είναι πολύ καλά κρυμμένη στο τέλος της χερσονήσου της Ποσειδωνίας.

Παρκάρεις κάμποσα μέτρα πιο πριν και ακολουθείς τα μονοπατάκια μέσα από τους θάμνους για να τη βρεις, όμως η προσπάθειά σου αποζημιώνεται με τη θέα των καθαρών γαλαζοπράσινων νερών, που θα αντικρίσεις. Αν ξέμεινες στην Αθήνα τον Αύγουστο, μπορεί να γίνει η όασή σου.

*Share your sunset vibes: Οι μέρες του Αυγούστου έχουν πάντα τα καλύτερα ηλιοβασιλέματα, ειδικά όταν τα απολαμβάνεις με την παρέα σου και το αγαπημένο σου Aperol Spritz!