Unsplash
ΛΙΣΤΕΣ

5 πράγματα που ποστάρει η θεία σου στο Facebook

Οκ, δεν εννοούμε συγκεκριμένα τη δική σου θειά. Μιλάμε για τις θείες όλου του κόσμου.

Disclaimer: Θειες μου, δεν αφορά συγκεκριμένα εσάς αυτό το ποστ. Δεν ξέρω αν το βιώσατε και εσείς μέσα στην καραντίνα αλλά είχαμε μια έκρηξη χρήσης του fb από μεγαλύτερες ας πούμε ηλικίες. Θυμάμαι πρόσφατα ένα περιστατικό, λίγο μετά την καραντίνα, όπου η μάνα μου μού έδειξε ένα meme τύπου ίντερνετ 2008 και με έπιασε νευρικό για το πόσο δεν γέλασα. Στα 30 μου και μην καταλαβαίνοντας τι είναι αυτό το τηλεκοντρόλι του Tik-Tok καταλαβαίνω ότι σίγα-σιγά μπαίνω και εγώ στην ηλικία που θα κάνω 2018 χρήση του internet για όποιον 14χρονο τύχει να βρεθεί στο προφίλ μου. Anyway, απολαμβάνω τα τελευταία χρόνια κυριαρχίας των millennials στον κόσμο του ίντερνετ με τέτοιου τύπου millennial λίστες. Εν προκειμένω, θα δείτε παρακάτω 5 πράγματα που ποστάρει μόνο η θεία σας.

 

Τα σχόλια κάτω από τη φώτο προφίλ σου.

Ξεκινάω με το πιο χιλιοπαιγμένο. Σχόλια που μπορεί να ξεκινούν από ένα αθώο “ΟΜΟΡΦΟΣ!!” μέχρι το εγκληματικό “ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΣΕΣ ΕΤΣΙ”, ενώ είσαι 35 χρονών.  Συνήθως η φάση παίζεται με κεφαλαία για έμφαση μην τυχόν και το χάσει αυτή που κρυφογουστάρεις. Σε μια έρευνα του Πανεπιστημίου της Καλλιθέας που διεξήγαγα μόνος μου και χωρίς μεθοδολογία, αποδείχτηκε ότι η κύρια διαφορά των “κούκλος/-α είσαι” της παρέας σου με αυτό της θείας σου είναι ότι στο δεύτερο θα παίξουν και χαιρετίσματα. Του στιλ “ΚΟΥΚΛΑ ΕΙΣΑΙ!!!ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΑΜΑ ΣΟΥ”.

Weird φωτογραφίες που καλημερίζουν.

Γενικά εμείς οι millennials κοκορευόμαστε ας πούμε για το πόσο περίεργο χιούμορ έχουμε. Πόσο ‘you wouldn’t get it’ ήταν το meme που ανεβάσαμε τις προάλλες. Ναι, οκ bro μου αλλά έχεις δει πώς καλημερίζει η θεία σου; Σε φάση, το έχεις αντιληφθεί; Το έχεις κοιτάξει ποτέ για πάνω από 30” χωρίς να πάθεις επιληπτική κρίση; Τι έχει εκεί; Μπορείς να δεις διασκορπισμένα σε διάφορα σημεία μιας φωτογραφικής σύνθεσης που δημοσίευσαν μια εικόνα της Παναγίας, ένα φόντο από παραλία στις Μπαχάμες, μια εικόνα του Τουίτι και ένα “καλημέρα” με λαχανί γραμματοσειρά που όταν τη βλέπουν οι άλλες γραμματοσειρές τρέχουν γιατί την περνούν για φάντασμα. Και δεν έχει νόημα κανένα από όλα αυτά. Κανένα όμως. Πές μου τώρα για τον Rick και τον Morty.

Πoλύ κοντινή selfie.

Δεν εννοούμε αυτές τις selfie που μπορεί να βγάλεις από βαρεμάρα ή από μια εσωτερική ανάγκη να πάρεις αυτεπιβεβαίωση. Εν προκειμένω πρόκειται για πολύ κοντινές σέλφι. Σόρι. Πάρα πολύ κοντινές σέλφι. Σαν αποτύπωση αυτού που βλέπεις, όταν πας να ανοίξεις την κάμερα του κινητού σου αλλά είναι σε σέλφι. Σαν αποτύπωση αυτού που βλέπει η Μόρα, όταν έρχεται στον ύπνο σου και σε καταπλακώνει. Καμία πόζα, καμία προσπάθεια για πόζα. “Αυτό σου δείχνω στο fb, ώστε αν με δεις ποτέ από κοντά να μπορεί να γίνει μόνο καλύτερο”.

Ρητά γνωστών ή αγνώστων.

Εντάξει η αγαπημένη μου κατηγορία ποσταρίσματος. Είναι διάφορα ρητά που κατά ένα διαολεμένο λόγο πολύ συχνά δεν τα έχει πει ποτέ αυτός στον οποίον αποδίδονται. Υπάρχουν και κάτι άλλα που είναι άγνωστος ο δημιουργός τους. Συνήθως γράφονται σε λευκή γραμματοσειρά και απευθύνονται σε β’πρόσωπο. Θυμίζουν λίγο τα αμένσιωτα status πρώην συμφοιτητών/-τριών σου που αναφέρονται σε κάποιον που μιλάει πίσω από την πλάτη τους και δηλώνουν πόσο ανώτερες είναι οι ίδιες. Και εσύ δεν ξέρεις γιατί το διαβάζεις όλο αυτό. Η διαφορά είναι ότι αυτά τα ρητά από τη θεία σου είναι σύνηθως με κάποιον περίεργο τρόπο motivational ή απλώς δίνουν συμβουλές. “Να θυμάσαι ποιος στάθηκε μαζί σου στα δύσκολα, γιατί ρόδα είναι και γυρίζει”, Πλάτων-ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ (427-347 π.Χ).

Φωτογραφίες με πανσέληνο

Είναι μέρος μιας ευρύτερης κατηγορίας που έχει να κάνει με καρτποσταλίστικα ποστ. Όσο ο millennial ψάχνει καμινάδες στην Ομόνοια, η θεία του επιμένει στις γαρδένιες στα σκαλοπάτια του Ναυπλίου. Αυτό που όμως δεν έχω καταλάβει ποτέ είναι γιατί να πρέπει να ποστάρουμε φωτογραφίες με τόσο μεγάλη φωτοσοπαρισμένη πανσέληνο. Παιδιά, αν δείτε γενικά πάνω από το Σούνιο το φεγγάρι να πιάνει τον μισό ουρανό, θα σας πρότεινα να αφήσετε κάτω τις φωτογραφικές μηχανές και να αρχίσετε να τρέχετε.