shutterstock
SEX

5 στάσεις που μπουστάρουν τον οργανισμό όπως μία κούπα καφέ

Ήξερες ότι όλες αυτές οι ενδορφίνες που απελευθερώνονται από το σώμα σου μετά το σεξ αρκούν για να σε γεμίσουν ενέργεια πριν ή μετά από μία δύσκολη ημέρα; Ε, τώρα το έμαθες. 

Κι αν σου λέγαμε ότι υπάρχουν κάποιες στάσεις στο σεξ, που εκτός από το να σε βοηθήσουν να απολαύσεις έναν έντονο οργασμό, μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό και να λειτουργήσουν σαν ένα φυσικό booster για να βγάλεις τη δύσκολη ημέρα που έχεις μπροστά σου; Μπορεί και να μας πίστευες, μπορεί και όχι. Προχωράμε. Καμία σημασία άλλωστε δεν έχει το τι πιστεύεις εσύ και εγώ. Τον λόγο έχουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με αυτούς λοιπόν υπάρχουν στάσεις που μελέτες έχουν δείξει ότι συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου, άλλες που αναζωπυρώνουν το πάθος σε μία μακροχρόνια σχέση και εκείνες που όταν τις δοκιμάζεις είναι σαν να κάνεις γυμναστική. Δεν θα μιλήσουμε για καμία από αυτές. Θα επικεντρωθούμε σε αυτές που χαρίζουν ακριβώς αυτό το φορτίο ενέργειας που έχεις ανάγκη ώστε να μπουστάρουν το σώμα και το πνεύμα όπως μία κούπα καφέ.

Πρόκειται για στάσεις, που δεν είναι εύκολες με την ευρεία έννοια του όρου, αλλά απαιτούν μία πιο ενεργή στάση και από τις δύο πλευρές. «Στάσεις που σε προκαλούν σωματικά και πνευματικά», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Renee Stewart, σεξολόγος και συγγραφέας σε θέματα σχέσεων και σεξ.

Μιλώντας στη μεξικάνικη έκδοση του GQ, η Stewart εξήγησε πως: «Όταν κάνουμε σεξ, το σώμα μας απελευθερώνει ενδορφίνες -είναι υπεύθυνες για το συναίσθημα ικανοποίησης που νιώθουμε μετά από μία πράξη που μας ευχαριστεί- και αυτές με τη σειρά τους αυξάνουν τα επίπεδα της ευχαρίστησης και κατ’ επέκταση επαναφορτίζουν τις μπαταρίες μας.

Επιπλέον, όταν δοκιμάζουμε διαφορετικές θέσεις, βοηθάμε τον εγκέφαλο να είναι σε εγρήγορση και παράλληλα μας προκαλείται το συναίσθημα του ενθουσιασμού για το καινούργιο, το διαφορετικό που δοκιμάζουμε. Αυτή η αίσθηση είναι απελευθερωτική και για αυτό μας γεμίζει ενέργεια».

Οι στάσεις σεξ που λειτουργούν σαν booster για τον οργανισμό, σύμφωνα με την ειδικό

Η CAT

Παραλλαγή του ιεραποστολικού, η στάση CAT (δεν σημαίνει γάτα, αλλά coital alignment technique, δηλαδή τεχνική της ευθυγράμμισης) προσφέρει έντονη διέγερση με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται πιο εύκολα και γρήγορα η κορύφωση και στους δύο σας. 

Όσον αφορά τώρα στο how to: H γυναίκα είναι ξαπλωμένη ανάσκελα και ο άντρας ξαπλωμένος πάνω της μπρούμυτα. Τη διαφορά κάνει ο τρόπος που τοποθετείται η μία λεκάνη πάνω στην άλλη. Η λεκάνη του πρέπει να βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη δική της. Με τον τρόπο αυτό, η βάση του πέους και το ηβικό οστό του άντρα ακουμπούν την κλειτορίδα και μέσω της τριβής επιτυγχάνεται η μέγιστη διέγερσή της. Κατ’ επέκταση, και ο γυναικείος οργασμός.

Το ορθιο doggy

Εδώ έχουμε μία διαφορετική εκδοχή του doggy style, με εκείνη να είναι στα γόνατα στο κρεβάτι ή σε ένα χαμηλό τραπέζι ή απλά να είναι σκυφτή με τα χέρια ακουμπισμένα στον τοίχο και εσένα πίσω της. Η αίσθηση διαφέρει πολύ από εκείνη του κλασικού «στα τέσσερα», καθώς η διείσδυση είναι πιο βαθιά.

Στην καρέκλα

Εσύ κάθεσαι στην καρέκλα και εκείνη κάθεται πάνω σου με το πρόσωπό της να κοιτά το δικό σου ή σου γυρίζει την πλάτη. Θα μας πεις ναι ΟΚ, σιγά τη διαφορετική στάση. Κι όμως, σύμφωνα με την Stewart «ακόμα και μία μικρή, απλή αλλαγή του σκηνικού που συνηθίζουμε να κάνουμε σεξ -αντί για το κρεβάτι, ο καναπές ή η καρέκλα- αρκεί για να ταράξει τα νερά και να μας κινήσει το ενδιαφέρον».

Το καροτσάκι

Εδώ τα πράγματα δυσκολεύουν. Εκείνη ακουμπά τα χέρια της στο κρεβάτι μπρούμυτα και εσύ είσαι όρθιος, της σηκώνεις τα πόδια ψηλά, τα τυλίγεις γύρω από τη λεκάνη σου και διεισδύεις. Πρόκειται ουσιαστικά για μία ακροβατική παραλλαγή του doggy. Σίγουρα δεν τη λες εύκολη. Έχει όμως ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς αυξάνει όχι μόνο την ερωτική διάθεση αλλά και την αδρεναλίνη.

Ο καουμπόης

Το ακριβώς αντίστροφο της καουμπόισσας είναι μία επίσης δύσκολη στάση. Εκείνη ξαπλώνει ανάσκελα και εσύ έρχεσαι και κάθεσαι πάνω της. Λύγιζει ελάχιστα γόνατά της, ανοίγει λίγο τα πόδια της τόσο όσο να μπορέσεις να μπεις μέσα της. Η κίνηση είναι μπρος-πίσω και εσύ είσαι αυτός που έχει τον απόλυτο έλεγχο της κατάστασης.