shutterstock
SEX

5 στάσεις που οδηγούν εύκολα σε τραυματισμό

Όταν το σεξ περνά από την απόλαυση στον ανυπόφορο πόνο. Οι στάσεις που ακολουθούν είναι και οι πιο επίφοφες να τραυματιστεί τόσο το πέος, όσο και ο γυναικείος κόλπος. 

Το σεξ είναι απόλαυση, ευχαρίστηση, εκτόνωση. Όλη αυτή η ευφορία που προκαλεί το πάθος που νιώθεις για εκείνη μπορεί πολύ εύκολα να μετατραπεί σε μία επίπονη περιπέτεια. Αρκεί μία μικρή, ατσούμπαλη κίνηση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής για να τραυματιστούν τα γεννητικά όργανα, αντρικά και γυναικεία, ειδικά τη στιγμή της στύσης και του οργασμού που η ευαισθησία τους βρίσκεται στο κόκκινο.

Η πιθανότητα τραυματισμού αυξάνεται όταν στο παιχνίδι μπαίνουν κάποιες συγκεκριμένες στάσεις, όπως οι πέντε που ακολουθούν και φαινομενικά δεν φαντάζουν επικίνδυνες. Μάλιστα, οι τρεις από αυτές είναι οι ίσως πιο δημοφιλείς και κλασικές. Κι όμως, μπορούν πολύ πιο εύκολα από όσο νομίζουμε να προκαλέσουν ζημιά, που ευτυχώς σπάνια είναι ανεπανόρθωτη (σε κάθε περίπτωση πάντως αν σου/της συμβεί μία ιατρική επίσκεψη/εξέταση είναι απαραίτητη).

Οι πιο επιρρεπείς για τραυματισμό στάσεις στο σεξ

Το όρθιο ξαπλωτό

Σε αυτή τη στάση, εκείνη είναι ξαπλωμένη σε ένα τραπέζι/ένα πάγκο και εσύ όρθιος. Η μεγαλύτερη επικινδυνότητα για τραυματισμό είναι δική σου, ειδικά αν δεν στέκεσαι στιβαρά στα πόδια σου. 

Η καουμπόισσα

Αλλιώς, εκείνη από πάνω. Αν και πρόκειται για μία πολύ συνηθισμένη στάση, χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2014 στην Βραζιλία, αποδείχθηκε ότι είναι η πιο επικίνδυνη στάση για τραυματισμό και των δύο φύλων. Αυτό συμβαίνει γιατί η γυναίκα μπορεί να πιέσει το πέος που βρίσκεται σε στύση με όλο της το βάρος χωρίς να το θέλει, αλλά και γιατί ο άντρας στην προσπάθειά του να πάρει τον έλεγχο των κινήσεων, να βγει κατά λάθος από τον κόλπο, να χτυπήσει ο ίδιος και να τραυματίσει συγχρόνως τη σύντροφό του.

Το doggy style

Και εδώ, ο τραυματισμός στον κόλπο είναι το ίδιο πιθανός με εκείνον του πέους. Όπως έδειξε η προαναφερθείσα έρευνα, αυτή είναι η δεύτερη πιο ριψοκίνδυνη στάση (εσύ διεισδύεις από πίσω ενώ εκείνη στηρίζεται στα χέρια και τα πόδια της).  

Το pogo stick

Ναι, ok δεν μιλάμε έτσι κι αλλιώς για μία εύκολη στάση -είστε και οι δυο όρθιοι, την σηκώνεις ψηλά στον αέρα, ακουμπάς την πλάτη της στον τοίχο και εκείνη τυλίγει τα πόδια της γύρω από τη λεκάνη σου-, συνεπώς η επικινδυνότητα αυξάνεται όσον αφορά τον τραυματισμό. Αυτός μπορεί να μην σχετίζεται μόνο με εκείνον του πέους ή του κόλπου. Μπορεί να προκαλέσει ζημιά στη μέση σου, χωρίς να το αντιληφθείς εκείνη τη στιγμή λόγω της έξαψης.

Το ιεραποστολικό με τα πόδια ανοιχτά

Εδώ έχουμε μία στάση που σύμφωνα με έρευνα στο επιστημονικό έντυπο International Journal of Impotence Research κατηγορείται από πολλές γυναίκες ως τραυματική εμπειρία. Κάτι που οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι αν τα πόδια δεν είναι καλά τεντωμένα προς τα πάνω, μπορεί πολύ εύκολα να προκληθεί κράμπα κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Όπως επίσης και τραυματισμός στην είσοδο του κόλπου από κάποια απότομη κίνηση του άντρα.