24 Media Γιώργος Βελλής
SHOPPING

5 τύποι ανθρώπων με “εισιτήριο διαρκείας” στα Public

Επισκέφθηκα το νέο υπέρ-κατάστημα Public στη Συγγρού και έβαλα στη σειρά τους πέντε χαρακτηριστικούς τύπους καταναλωτών που ψωνίζουν ασταμάτητα στα Public (σαν να έχουν εισιτήριο διαρκείας) και ήδη βρήκαν το νέο τους προορισμό. Είσαι ένας από αυτούς;

Το να ψωνίζεις σε ένα κατάστημα Public δεν είναι μια συνηθισμένη εμπειρία αγορών, αλλά μια ολοκληρωμένη βουτιά σε ένα δροσερό παράδεισο τεχνολογίας, λογοτεχνίας, μουσικής, ειδών σπιτιού και ο,τι άλλο χωράει ο νους σου. Ίσως είσαι από αυτούς που αναζητούν ακούραστοι το αγαπημένο τους βινύλιο. Ίσως περνάς ώρες, φυλλομετρώντας λογοτεχνικά βιβλία. Ίσως προτιμάς να κάνεις αναλυτική έρευνα και αυστηρές συγκρίσεις ανάμεσα στα αγαπημένα σου gadgets. Ίσως απλά προτιμάς τα παιχνίδια και τις συλλεκτικές φιγούρες. Βάλαμε στη σειρά τους τύπους ανθρώπων που μέσα στο νέο κατάστημα Public θα νοιώθουν σαν στο σπίτι τους, ο καθένας με το δικό του τρόπο. Είναι ξεκάθαρο ότι θα δεις τον εαυτό σου μέσα σε αυτή την all-star πεντάδα.

Πέντε εντελώς διαφορετικοί μεταξύ τους άνθρωποι βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης, στην είσοδο ενός καταστήματος Public. Οι πόρτες ανοίγουν. Ποιος από τους παρακάτω είσαι;

Αυτός που κολυμπάει στον βυθό του (ποιοτικού) ήχου

βινύλια_public © Unsplash / Jp Valery

“Ακούς τις μπασογραμμές σε αυτό το κομμάτι;” 

“Άκου τα αεροπλάνα πόσο γλυκά ξύνουν την επιφάνεια της γης στην απογείωση”.

“Άκου τον παφλασμό της θάλασσας σε αυτή τη βουτιά”.

Κάποιοι άνθρωποι βλέπουν εικόνες και συναισθήματα, εκεί που άλλοι βλέπουν απλά μια πληροφορία. Κάποιοι άνθρωποι δεν θα δεχτούν να παρακολουθήσουν ταινία από φορητό υπολογιστή ή να ακούσουν μουσική από smartphone, γιατί δεν τους ενδιαφέρει τόσο η πληροφορία, όσο η εμπειρία. Μπορεί αυτός ο τύπος πελάτη των Public να μοιάζει στα μάτια σου κάπως ρετρό, σαν να έχει κολλήσει στο παρελθόν και να νοσταλγεί κάτι που μοιάζει πολύ μακρινό. Σε κάθε περίπτωση όμως, είναι εκείνος που μπορεί να ‘χτίσει’ μια εμπειρία ζωής μέσα από κάτι που μοιάζει τετριμμένο, όπως η παρακολούθηση μιας ταινίας στην τηλεόραση.

public_ηχεία 24 Media / Γιώργος Βελλής

Θα τον βρεις: Στο τμήμα με τα ηχεία και τους ενισχυτές. Θα κάνει όμως και μια στάση στο τμήμα με τα βινύλια για να ενισχύσει τη συλλογή του με κάποιο σπάνιο κομμάτι.

Αυτός που ταξιδεύει μέσα από ένα βιβλίο

books_public 24 Media / Γιώργος Βελλής

Κάποιοι χρειάζονται μια εντυπωσιακή τηλεοπτική σειρά στο Netflix ως πρώτη ύλη για να ‘χαθούν’ μέσα στη μυθοπλασία. Κάποιοι άλλοι, μέσα από ένα βιβλίο μπορούν να ‘δουν’ μια τηλεοπτική σειρά και μια ταινία μαζί, να φτιάξουν το δικό τους ‘ταξίδι’ μέσα από εκατοντάδες σελίδες, που φεύγουν σαν δροσερό νερό. Το βιβλίο αντέχει στην ψηφιακή εποχή, γιατί κάποιοι επιλέγουν να δραπετεύσουν από την πραγματικότητα με εφόδια αναλογικά, με χαρτί και μελάνι.

βιβλία_public

Θα τον βρεις:Στο αναγνωστήριο του νέου Public, που μοιάζει να είναι ένα πραγματικό κόσμημα, μέσα στα 2,550 τετραγωνικά μέτρα της απέραντης έκτασης του. Μπορείς να αντισταθείς στον πειρασμό και να μην το τιμήσεις;

Αυτός που αναζητά τα πιο ποιοτικά ψηφιακά gadgets στις καλύτερες τιμές

Σε προηγούμενες δεκαετίες τον λέγαμε ‘tech-freak’, ‘γκατζετάκια’ κι άλλα επίθετα που σήμερα μοιάζουν μάλλον ξεπερασμένα. Ο άνθρωπος που ζει στην εποχή του, στο 2020 και αναζητά διαρκώς τα καλύτερα ψηφιακά προϊόντα για κάθε στιγμή της καθημερινότητας του, βρίσκει καταφύγιο στα Public.

gadgets_public 24 Media / Γιώργος Βελλής

Θα τον βρεις: Μπροστά από laptops, tablets και smartphones, να αναλύει κάθε μοντέλο στα κυριότερα στοιχεία του, μέχρι να εντοπίσει αυτό που θα ‘φωνάζει’ πως μπορεί να γίνει ο καλύτερος βοηθός στην καθημερινότητα του.

Ο ‘serial present-er’*

games_public 24 Media / Γιώργος Βελλής

Μπορεί να έχει 5 διαφορετικά ανιψάκια και ταυτόχρονα να είναι νονός σε αγόρι και κορίτσι που μόλις τέλειωσαν την πέμπτη δημοτικού. Μπορεί επίσης, να απολαμβάνει να κάνει σε αγαπημένα του πρόσωπα, δώρα που σχετίζονται με επετείους. Δεν είναι μόνο ένας από τους πιο αγαπημένους πελάτες των Public, είναι η χαρά της ζωής και η σημαία της ανιδιοτέλειας.

figures_24media 24 Media / Γιώργος Βελλής

Θα τον βρεις: Οπουδήποτε μπορεί να αντλήσει ιδέες για δώρα. Κυριολεκτικά σε κάθε σημείο του νέου Public.

O serial gamer

videogames_public 24 Media / Γιώργος Βελλής

Το gaming είναι άχρονο, είναι ένα σύμπαν που εξελίσσεται με σημείο αναφοράς την τεχνολογική πρόοδο στις κονσόλες. Υπάρχουν gamers ηλικίας 15 ετών και gamers ηλικίας 38 ετών: Και οι δυο τους μοιράζονται τις ίδιες γνώσεις, την ίδια έρευνα, ενίοτε και τα ίδια skills. Ο πλανήτης του gaming δεν αποβάλλει κανέναν, μόνο αγκαλιάζει όσους αναλαμβάνουν την αποστολή να τερματίσουν το αγαπημένο τους παιχνίδι.

Θα τον βρεις: Στις (αμέτρητες) προθήκες των videogames. Συνήθως χρειάζεται λίγο χρόνο (ως και δυο ώρες) μέχρι να διαλέξει τι θα αγοράσει. Να είσαι επιεικής μαζί του.

Το νέο υπερ-κατάστημα Public έχει ανοίξει τις πύλες του, σε μια έκταση 2,550 τ.μ, με χιλιάδες προϊόντα και δωρεάν parking. Σε όποια από τις παραπάνω κατηγορίες κι αν ανήκεις, σε περιμενει!

Public: Λεωφόρος Συγγρού 340.