LIFE
SPONSORED

5 τρόποι να απολαύσεις κάθε ηλιόλουστη ημέρα όλο τον χρόνο

Στην χώρα που έχει ήλιο σχεδόν κάθε ημέρα του χρόνου, υπάρχουν αρκετοί τρόποι να τον απολαύσεις ανεξάρτητα από την εποχή.

Τι πιο ωραίο από να ξυπνάς το πρωί, να ανοίγεις το παντζούρι του δωματίου σου και να σε λούζουν οι πρώτες ακτίνες του ήλιου; Για κάποιους ίσως να αποτελεί ένα κάπως πιο βίαιο ξύπνημα, ωστόσο μετά από λίγο δεν γίνεται να μη νιώσεις πως σε πλημμυρίζει μια θετική αύρα. Μια αύρα, η οποία σε μεταμορφώνει ευθύς αμέσως σε ένα πιο ζεστό, πιο χαρούμενο άτομο. Είσαι έτοιμος να αδράξεις την ημέρα. Να την κάνεις δική σου.

Αν αυτή την ηλιόλουστη ημέρα που περιγράφουμε έχεις και ρεπό, τότε εκείνη η πάντα ευχάριστη είσοδος του ήλιου μέσα στο σπίτι, σου δίνει έξτρα κίνητρο και όρεξη να βγεις έξω, να δεις τα αγαπημένα σου πρόσωπα και να κάνετε μια δραστηριότητα όλοι μαζί.

Το γεγονός πως το καλοκαίρι αποτελεί παρελθόν, δεν χρειάζεται σε καμία περίπτωση να μας πτοεί. Ειδικά στην Ελλάδα, όπου ο ήλιος ξεπροβάλει σχεδόν και τις 365 ημέρες του χρόνου, υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να τον απολαύσεις. Ιδέες απλές και εύκολες, τις οποίες καμιά φορά τις ξεχνάμε.

Μονοήμερη εκδρομή

Shutterstock

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσεις μια ηλιόλουστη μέρα είναι να ξυπνήσεις αρκετά νωρίς, να φτιάξεις γρήγορα ένα backpack με τα απολύτως απαραίτητα, να πάρεις τηλέφωνο δύο, τρεις φίλους και να ‘αποδράσετε’ σε κάποιο κοντινό προορισμό. Δεν χρειάζεται να είναι κάπου μακριά, δεν είναι αυτός ο σκοπός άλλωστε.

Ωστόσο, καλό θα ήταν να επενδύσετε σε έναν προορισμό μέσα στη φύση. Θα το απολαύσετε και θα το χαρείτε διπλά. Φυσικά, στις προμήθειες θα πρέπει να υπάρχουν μερικά μεζεδάκια για την παρέα, καθώς και ένα μπουκάλι Ούζο Πλωμαρίου Ισίδωρου Αρβανίτου για το απαραίτητο τσούγκρισμα στην εξοχή κάτω από τον ήλιο. Δεν είναι τυχαίο πως αν έχει ήλιο, έχει και Πλωμάρι.

Μια βόλτα στο πάρκο

Είτε βρίσκεσαι στην πρωτεύουσα, είτε στην επαρχία, όλο και κάποιο πάρκο θα υπάρχει σχετικά κοντά στο σπίτι σου, το οποίο θα προσφέρεται για δροσερές ανάσες, αλλά και συλλογή βιταμίνης D από τον ήλιο. Μπορείς να πας εκεί μόνος σου ή με παρέα, να διαβάσεις το αγαπημένο σου βιβλίο ή να καθίσετε σε κάποιο παγκάκι, συζητώντας με τις ώρες.

Ένας περίπατος μέσα στο πράσινο θα σου φτιάξει τη διάθεση, θα γεμίσει τις μπαταρίες σου και θα σε κάνει ακόμη πιο έτοιμο να αντιμετωπίσεις τις δύσκολες ημέρες που έρχονται.

Απόδραση στα νότια

Αν η μονοήμερη εκδρομή σε κάποιον προορισμό εκτός Αττικής σας φαίνεται δύσκολη υπόθεση, τότε γιατί όχι μια ακόμη πιο κοντινή εκδρομή μέχρι τα νότια προάστια της πρωτεύουσας; Εκεί όπου μπορείτε να χαρείτε ταυτόχρονα και τον ήλιο, αλλά και τη θάλασσα, σαν να βρίσκεστε ακόμη σε καλοκαιρινές διακοπές.

Θα περπατήσετε κατά μήκος της παραλιακής διαδρομής, ενώ θα κάνετε και μια στάση σε κάποιο ωραίο ταβερνάκι στο δρόμο σας για να ξαποστάσετε. Εκεί θα παραγγείλετε τους θαλασσινούς σας μεζέδες, θα γεμίσετε τα ποτηράκια σας με ουζάκι και τα γέλια και η χαλαρή ατμόσφαιρα θα κάνουν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου να θυμίζει καλοκαίρι.

Το αγαπημένο μας μπαλκόνι

Καμιά φορά οι καλύτερες ιδέες βρίσκονται δίπλα μας, αλλά δεν μπορούμε να τις ‘δούμε’. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να μαζευτείτε σε κάποιο φιλικό σπίτι και να καθίσετε όλοι μαζί στο μπαλκόνι, προκειμένου να απολαύσετε μια ηλιόλουστη ημέρα; Σε αυτή την περίπτωση βέβαια, η παρέα θα πρέπει να συνεννοηθεί από πριν, έτσι ώστε να επιλέξει το κατάλληλο μπαλκόνι.

Δεν χρειάζεται να είναι ούτε μεγάλο, ούτε να έχει κάποια μαγική θέα. Για κάποιο λόγο τα περισσότερα αθηναϊκά μπαλκόνια έχουν μια εξαιρετικά κινηματογραφική αύρα, η οποία μπορεί να μας μεταφέρει σε μιαν άλλη εποχή. Επιτραπέζια, συζητήσεις, αλλά και μερικά γεμάτα ποτήρια Ούζο Πλωμαρίου συνθέτουν το ιδανικότερο σκηνικό για μια ηλιόλουστη ημέρα στην πόλη.

Με θέα την πόλη

Αν τώρα θέλετε να απολαύστε τον ήλιο, αλλά και να βρεθείτε στο καλύτερο σημείο της πόλης για να τραβήξετε φανταστικές φωτογραφίες, τότε δεν έχετε παρά να επιλέξετε κάποιο από τα υψώματα γύρω από την πρωτεύουσα.

Εκεί φυσικά θα πάτε με το αυτοκίνητο, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει χώρος για να πάρετε και μερικές έξτρα προμήθειες και να στήσετε το δικό σας πικ-νικ με θέα όλη την πόλη. Ο ήλιος θα σας κρατάει συντροφιά και θα σας κάνει να απολαύσετε μια άκρως καλοκαιρινή ημέρα στην καρδιά του χειμώνα.

Εδώ που τα λέμε, όμως, ακόμη κι αν μερικά σύννεφα κάνουν την εμφάνισή τους, δεν χρειάζεται να χαλάσει η διάθεσή σας. Άλλωστε αν έχει Πλωμάρι, τότε θα έχει πάντα ήλιο.