Unspash
SEX

6 στάσεις για μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στο κρεβάτι

Αν αισθάνεσαι κάπως ανασφαλής με το σώμα σου υπάρχουν κάποιες στάσεις που καμουφλάρουν τυχόν ατέλειες και αναπτερώνουν το ηθικό σου.

Το να νιώθεις κάπως όταν κάνεις σεξ δεν είναι περίεργο. Τι εννοούμε κάπως; Ανασφαλής με το σώμα σου, με κάποια τυχόν ατέλεια ή ακόμα και με τις σεξουαλικές σου επιδόσεις, είναι κάτι συνηθισμένο. Συνήθως είναι απόρροια της γενικότερα πεσμένης ψυχολογίας σου. 

Για την ακρίβεια, έρευνα που δημοσιεύει το Insider και στην οποία συμμετείχαν 2.000 άτομα και των δύο φύλων που ζουν στη Μεγάλη Βρετανία, διαπίστωσε ότι το 82% των αντρών και το 91% των γυναικών έχουν αισθανθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ανασφαλείς με το σώμα τους όταν κάνουν σεξ. 

Παράλληλα, το 86% των αντρών και το 89% των γυναικών δεν είναι πάντα σίγουροι για τις επιδόσεις τους στο κρεβάτι. Τυχαίνει πολλές φορές να νιώθουν ότι κάτι δεν κάνουν καλά.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη έρευνα, η sex therapist Melinda DeSeta καταγράφει τις στάσεις που έχουν από λίγη έως καθόλου οπτική επαφή και άρα δίνουν τη δυνατότητα να ελέγχεις ο ίδιος κατά πόσο εκτίθεται το σώμα σου στο βλέμμα της συντρόφου σου. 

Επιπλέον, πρόκειται για στάσεις που είναι πάνω-κάτω βατές -εκτός από μία- αλλά ταυτόχρονα προσφέρουν βαθιά διείσδυση, αναπτερώνοντας το ηθικό που αφορά τις επιδόσεις σου.

Η ίδια πάντως τονίζει τη σημασία του να αγαπήσεις το σώμα σου με τις ατέλειες του και να μην αφήνεις κάποια παραπάνω κιλά για παράδειγμα να σε ρίχνουν ψυχολογικά και κατ’ επέκταση να σε κάνουν ανασφαλή στο σεξ, μία πράξη που σκοπός της είναι η ικανοποίηση. 

Οι στάσεις που θα σε βοηθήσουν να ανακτήσεις την αυτοπεποίθησή σου στο σεξ

Σύμφωνα με την DeSeta, οι ακόλουθες στάσεις καμουφλάρουν την όποια συστολή έχεις με το σώμα και τα κιλά σου, ενώ ανοίγουν τον δρόμο για έντονες διεισδύσεις και άρα, πιο απολαυστικές συνευρέσεις.

Το ιεραποστολικό

Στην πιο κλασική και δημοφιλή από όλες τις στάσεις, η οπτική επαφή περιορίζεται στο πρόσωπο. Δυσκολία ως προς την εκτέλεσή της δεν υπάρχει, συνεπώς ούτε περιθώριο για να κάνεις κάτι λάθος.

Το reverse cowgirl

Εδώ έχουμε μία από τις πιο επικίνδυνες στάσεις στο σεξ, κυρίως για τους άντρες, αλλά και μία από αυτές που ο ένας δεν μπορεί να κοιτάξει τον άλλον κατά τη διάρκεια της πράξης.

Εσύ είσαι ξαπλωμένος ανάσκελα (προαιρετικά με την πλάτη ανασηκωμένη στον τοίχο/μαξιλάρι, σε ημικαθιστή δηλαδή στάση) και εκείνη κάθεται πάνω στη λεκάνη σου με την πλάτη γυρισμένη. Επειδή ο έλεγχος είναι στα χέρια της, ακόμα και μία μικρή, απότομη κίνηση μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό. Αν οι κινήσεις σας είναι αργές, ελεγχόμενες και συγχρονισμένες, όλα καλά θα πάνε.

To doggy

Ακόμα και πρωτάρης να είσαι στο σεξ, το doggy ή αλλιώς η στάση του σκύλου, ή στα τέσσερα, είναι από τις στάσεις που είναι απλή και η απόλαυση που προσφέρει εγγυημένη. Μπορείς να τη δοκιμάσεις σε διάφορες παραλλαγές. Μία από αυτές είναι η ακόλουθη.

Ο βάτραχος

Στον βάτραχο ή leapfrog -εσύ είσαι στα γόνατα και εκείνη επίσης αλλά με τον κορμό της να ακουμπά το κάτω και τη λεκάνη της ανυψωμένη- μπορείς να επικεντρωθείς στην ευχαρίστησή της, χωρίς να έχεις το άγχος του βλέμματός της. 

Ειδικά στη συγκεκριμένη στάση η διείσδυση είναι τόσο έντονη που σε συνδυασμό με το να αγγίζεις την κλειτορίδα της με απαλές κινήσεις, ο οργασμός της είναι δεδομένος. 

Το κουτάλι

Σε αυτή τη θέση, όπου εκείνη είναι ξαπλωμένη στο πλάι και εσύ έρχεσαι από πίσω και την αγκαλιάζεις, κανένα από τα δύο σώματα δεν είναι εκτεθειμένα. 

Παρομοίως με τη στάση βατράχι, μπορείς να παίξεις το κορμί της με τα δάχτυλά σου.

Ο λωτός

Εσύ κάθεσαι οκλαδόν και εκείνη πάνω σου, αφήνεται στην αγκαλιά σου και τυλίγει τα πόδια της γύρω από τη μέση σου. Έντονη διείσδυση με έντονο eye contact.