AP Photos
ΛΙΣΤΕΣ

8 ηλίθια παγκόσμια ρεκόρ που κανείς δεν θα προσπαθήσει να σπάσει

Εκτός κι αν κάποιος θέλει να γίνει αυτός ο άνθρωπος με τα περισσότερα σπασμένα κόκαλα.

Ακόμα και το βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες έχει τα όριά του και ρίχνει συχνά πόρτα στον κάθε απίθανο που θέλει να δει το όνομά του μέσα στις σελίδες του. Δεν δέχεται το “ρεκόρ” σε οτιδήποτε εσύ φαντάστηκες ότι αξίζει να επαινεθεί. Ή να θαυμαστεί. Και ευτυχώς. Θα μετρούσαμε θύματα.

Αυτό θα το καταλάβεις και με τα άτυπα ρεκόρ, τα οποία κάποιοι άνθρωποι βροντοφώναξαν ότι κατέχουν και το μόνο που κέρδισαν ήταν ένα βλέμμα αποδοκιμασίας έως και σιχαμάρας. Άλλοι βέβαια, απέκτησαν ολόκληρα κεφάλαια αφιερωμένα στα κατορθώματά τους.

Αυτοί τους δώσανε θάρρος!

Έχουμε μαζέψει οκτώ αχρείαστα, άθλια, θεόκουτα ρεκόρ που έκαναν κάποιοι αδιανόητοι τύποι, για να δεις και να δούμε μέχρι που μπορεί να φτάσει η ανθρώπινη ηλιθιότητα.

1. Το πρόσωπο με τα περισσότερα σαλιγκάρια πάνω του

Ο Φιν Κέλερ, ένα παιδί από τις ΗΠΑ, καπάρωσε αυτό το πολύτιμο ρεκόρ το 2009, την ημέρα των γενεθλίων του. Έκλεινε τα 11 και αντί να παρακαλέσει για κανένα Xbox, ζήτησε από φίλους και γείτονες να του καλύψουν το πρόσωπο με δεκάδες σαλιγκάρια, αφήνοντάς τα να σουλατσάρουν κάπου ανάμεσα στα μάτια και το στόμα του για δέκα δευτερόλεπτα.

Έστειλε το ρεκόρ του στο βιβλίο Γκίνες αλλά αρνήθηκαν να το καταχωρήσουν γιατί OK, όπως είπαμε, υπάρχουν και όρια.

μηχανη κασκαντερ επιδειξη γυρος του θανάτου

2. Οι περισσότερες μηνύσεις

Ο Τζόναθαν Λη Ρίτσαρντς κατέχει αυτό το ρεκόρ δικομανίας, έχοντας κάνει περισσότερες από 4.000 μηνύσεις σε φυσικά πρόσωπα και εταιρείες. Έχει μηνύσει μέχρι και τον Bill Gates, μέχρι και τον Πάπα Βενέδικτο.

Και τι έκανε μόλις έμαθε ότι κατέχει αυτό το ρεκόρ; Τι άλλο. Κατέθεσε αγωγή εναντίον και του Βιβλίου των Ρεκόρ Γκίνες.

Μεγάλος χομπίστας.

3. Η μεγαλύτερη ποσότητα μετάλλου που έχει φαγωθεί

Κι όμως, ένας τύπος ονόματι Μικέλ Λοτίτο, έγινε διάσημος γιατί είχε φάει περισσότερους από 9 τόνους μετάλλου όσο ζούσε -πέθανε το 2007 νέος, σε ηλικία 57 ετών.

Δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ο άνθρωπος έπασχε από μία σπάνια ασθένεια που τον έκανε να λιγουρεύεται αντικείμενα που δεν είναι για βρώση, όπως για παράδειγμα το γυαλί ή το χώμα.

4. Οι περισσότερες πλαστικές επεμβάσεις

Η Σίντι Τζάκσον ξεκίνησε να κάνει πλαστικές επεμβάσεις το 1988 και μέχρι σήμερα έχει φτάσει τις 52, παίρνοντας και εκείνη τη θεσούλα της στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες.

Ανάμεσα στις επεμβάσεις της είναι δύο στη μύτη, δύο στα βλέφαρα, δύο στα μάγουλα, εμφυτεύματα στα χείλη της, στο πηγούνι της, αλλά και επεμβάσεις σε άλλα σημεία του σώματός της, όπως στα γόνατα και στους μηρούς της.

5. Η μεγαλύτερη πέτρα στα νεφρά

Συνήθως οι πέτρες στα νεφρά δεν φτάνουν σε μέγεθος μεγαλύτερο από εκείνου μίας μπάλας του γκολφ. Στην περίπτωση του Ούγγρου Σάντορ Σαρκάντι όμως η φύση είπε να κάνει μία εξαίρεση. Το 2009 ο άντρας επεβλήθη σε εγχείρηση και η πέτρα που το αφαιρέθηκε ήταν στο μέγεθος μίας καρύδας. Το βάρος της ήταν 1.13 κιλά ακριβώς.

Ο πόνος του πρέπει να ήταν τρομερός, πραγματικά.

πετρα επεισοδια

6. Ο άνθρωπος που έχει φάει τις περισσότερες κατσαρίδες

Οι περισσότεροι σιχαινόμαστε τις κατσαρίδες με ένα πάθος ασίγαστο, πώς να κατανοήσουμε λοιπόν αυτόν που όχι μόνο τις λιγουρεύεται αλλά θέλει και να φάει περισσότερες από τον διπλανό του; Φτάσε όπου δεν μπορείς η φάση του.

Ο Κεν Έντουαρντς από την Αγγλία, έχει το παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς μόνο μέσα σε ένα λεπτό έχει φάει 36 από δαύτες. Αυτό συνέβη το 2001 στο σετ του The Big Breakfast Tv Show και πραγματικά δεν αντέχω περισσότερες λεπτομέρειες.

7. Τα περισσότερα σπασμένα κόκαλα

Ο Ηβ Νίβελ, ο πρωτοπόρος των επιδείξεων άλματος με μοτοσικλέτα, κατέχει το ρεκόρ για τα περισσότερα σπασμένα κόκαλα στη σύγχρονη ιστορία.

Μέχρι το τέλος του 1975, μετρούσε 433 κατάγματα στα οστά του. Μετά από εκείνη τη χρονιά, και αφού υπέστη και ένα σωρό από διασείσεις αποφάσισε να αποσυρθεί από τα μεγάλα σόου.

Έβαλε βέβαια το παιδί του στη δουλειά και συνέχισε να κάνει κάποιες μικρές επιδείξεις αλλά ως εκεί. Για τον γιο του πάντως δεν ξέρουμε αν προσπάθησε ποτέ να σπάσει το ρεκόρ του πατέρα του. Δύσκολο, όχι να τα σπάσεις, αλλά να παραμείνεις ζωντανός.

μηχανη κασκαντερ επιδειξη γυρος του θανάτου

8. Περπάτημα στο φτερό του αεροπλάνου

Το 1920 είχε ξεκινήσει μία επικίνδυνη μόδα. Τα αεροπλάνα είχαν συνεπάρει τότε τον κόσμο, οι επιδείξεις τραβούσαν το ενδιαφέρον χιλιάδων ανθρώπων και οι ακροβάτες είχαν βρει ένα νέο κόλπο. Δένονταν με σκοινιά, ανέβαιναν στο φτερό του αεροπλάνου και όσο εκείνο πετούσε, αυτοί περπατούσαν πάνω του. Καταλαβαίνεις ότι ακόμα και αν προεξέχουν σκοινιά απ’ το σώμα σου, το stunt παραμένει πολύ επικίνδυνο.

Σήμερα, μπορεί να σπανίζει αυτό το “κόλπο”, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Τόμας Λάκι να το δοκιμάσει και να το πετύχει, δηλαδή να παραμείνει ζωντανός. Το εξαιρετικό στην περίπτωσή του ήταν η ηλικία του. Ο άντρας αυτός έγινε ο γηραιότερος άνθρωπος όλων των εποχών που έχει περπατήσει πάνω σε αεροπλάνο εν πτήσει, καθώς όταν το πραγματοποίησε το 2013 ήταν 93ών χρονών και 100 ημερών.