Shutterstock
SEX

8 κακές συνήθειες που σκοτώνουν τη σεξουαλική σου ζωή

Βλέπεις την όρεξή σου για σεξ να μειώνεται; Μάλλον, κάτι γίνεται λάθος.

Μπορεί το σεξ να μην είναι το παν, ωστόσο αποτελεί ένα από τα πιο βασικά στοιχεία μιας όμορφης σχέσης. Δεν πρέπει να το αντιμετωπίζει κανείς ούτε ως κάποια αγγαρεία, αλλά ούτε και ως υποχρέωση. Θα πρέπει να έρχεται από μόνο του και να προσφέρει χαρά, ευχαρίστηση κι απόλαυση στους δύο συντρόφους.

Υπάρχουν φορές, όμως, που η σεξουαλική μας διάθεση πέφτει. Τα προβλήματα, οι υποχρεώσεις, τα άγχη και η αβεβαιότητα της σημερινής κατάστασης δε βοηθούν στο να λυθεί αυτό το πρόβλημα. Ίσα ίσα το αμβλύνουν. Δυστυχώς, η κρίση του σεξ στη γενιά μας είναι γεγονός.

Βέβαια, εκτός από τα όσα συμβαίνουν στον έξω κόσμο και μας στερούν κάτι από τη σεξουαλική μας διάθεση, έχουμε κι εμείς οι ίδιοι μερίδιο ευθύνης. Για την ακρίβεια, ίσως φταίνε και κάποιες (θεωρητικά) ακίνδυνες συνήθειες που έχουμε, οι οποίες χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε, μας κρατούν μακριά από όλα αυτά τα οφέλη, που μπορεί να προσφέρει στο σώμα μας το σεξ.

Ύπνος – Οθόνη σημειώσατε διπλό

Το γνωστό και ως doomscrolling. Η ύπουλη συνήθεια του να χαζεύεις με τις ώρες την οθόνη του κινητού, του tablet ή του υπολογιστή σου, χωρίς κάποιο ιδιαίτερο νόημα. Απλά κοιτώντας φωτογραφίες ή videos. Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να στερείς από τον οργανισμό σου κάποιες απαραίτητες ώρες ύπνου και ξεκούρασης, ενώ χάνεις και τη διάθεσή σου για σεξ. Καλό θα ήταν να ξαπλώνεις χωρίς να παίρνεις κάποια συσκευή μαζί σου στο κρεβάτι.

Τρως πολύ αργά ή υπερβολικά

Αν αποφασίσετε να μαγειρέψετε μαζί με το ταίρι σου, να φάτε βλέποντας ταινία και στη συνέχεια να κάνετε και σεξ, τότε θα πρέπει να προσέξεις δύο πράγματα. Πρώτον να μη φάτε πολύ αργά και δεύτερον πολύ και λαίμαργα. Κανείς δεν έχει όρεξη για σεξ όταν αισθάνεται πρησμένο το στομάχι του.

Το αλκοόλ δεν είναι φίλος σου

Όσο κι αν θες να πιστεύεις το αντίθετο, αλκοόλ και σεξ δεν πάνε μαζί. Μπορεί ένα ποτηράκι να σε χαλαρώνει και να σου δημιουργεί πιο έντονη σεξουαλική διάθεση, ωστόσο αν το παρακάνεις, τότε θα σε αφυδατώσει και θα γίνει ένα σωστό “downer”, που θα σε εμποδίσει από το να πραγματοποιήσεις όλα αυτά που έχεις στο μυαλό σου.

Το κατοικίδιο κοιμάται στο κρεβάτι σας

Μπορεί το να μοιράζεστε το κρεβάτι με το σκύλο σας να έχει οφέλη στην ψυχική σας υγεία, αλλά εάν θέλετε να κάνετε σεξ με το ταίρι σας, τότε δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Καλό θα ήταν ο καθένας να απολαμβάνει την άνεση του κρεβατιού του σε αυτή την περίπτωση.

Πάντα κάνετε το ίδιο πράγμα

Δεν πειραματίζεστε ποτέ. Κάνοντας συνεχώς το ίδιο πράγμα στο σεξ, σαν να ακολουθείτε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, τότε η πλήξη αργά η γρήγορα θα εμφανιστεί. Μη γίνετε προβλέψιμοι. Προσπαθήστε να δοκιμάσετε και νέες στάσεις, για να αναβαθμίσετε τη σεξουαλική εμπειρία.

Έχετε παιδιά;

Το να έχει ένα ζευγάρι παιδιά, δε σημαίνει πως πρέπει να αποχαιρετήσει το καλό σεξ για πάντα. Ωστόσο, εάν αφήνετε το παιδί να κοιμάται συνεχώς μαζί σας στην κρεβατοκάμαρα, τότε οι ευκαιρίες για σεξ μειώνονται δραματικά.

Σταμάτησες τη γυμναστική

Η γυμναστική δε σου προσφέρει μόνο τη δυνατότητα να «χτίσεις» τέλειους κοιλιακούς, αλλά σε βοηθά να αυξήσεις την αντοχή σου και να έχεις περισσότερη ενέργεια. Όσον αφορά το σεξ, μπορεί να σε βοηθήσει στο να εκτελέσεις ελαφρώς πιο περίπλοκες στάσεις. Όταν σταματάς τη γυμναστική, ίσως η ποιότητα της σεξουαλικής σου ζωής να παίρνει τον κατήφορο.

Δεν έχεις συγκεκριμένο σχέδιο

Ναι, συμφωνώ. Το σεξ πρέπει να είναι αυθόρμητο. Όμως, μερικές φορές είμαστε τόσο απασχολημένοι με τις υποχρεώσεις μας, που μπορεί να μη βρίσκουμε χρόνο μέσα στην ημέρα για να ασχοληθούμε με το ταίρι μας. Δεν είναι κακό, λοιπόν, μία στο τόσο να επιλέγετε μια μέρα, για να απολαύσετε ο ένας τον άλλον.