Unsplash
ΚΑΡΙΕΡΑ

8 καλοπληρωμένες online δουλειές για να ξεκινήσεις τώρα

Αν αναζητάς κάτι 'έξτρα' που να συμπληρώνει τον μηνιαίο μισθό σου, μείνε εδώ. Υπάρχουν επιλογές.

Η εποχή του κορονοϊού ευνοεί τη δουλειά απο το σπίτι, άρα έφτασε ο καιρός για να εκμεταλλευτείς πλήρως τα αγαθά της online απασχόλησης. Βάζουμε στη σειρά τις δυνατότητες online εργασίας που υπάρχουν εκεί έξω και μπορούν να προσφέρουν ένα ικανοποιητικό, ως και πλούσιο συμπλήρωμα στην καθημερινή ‘9-5’ δουλειά σου.

Η πιο συνηθισμένη απάντηση στο “πώς ξεκινάω μια καλή online δουλειά” συχνά μοιάζει να είναι το “ανοίγω το δικό μου site”. Παρακάτω θα δούμε πώς μπορείς να κερδίσεις ένα γενναίο ‘εξτραδάκι’, μια online εργασία που θα σου επιστρέψει άμεσα τους καρπούς της επένδυσης του χρόνου και της δημιουργικότητάς σου, σε χρήμα.

Κριτικές Βιβλίων

Αν ξέρεις καλά αγγλικά, μπορείς να μπεις στο onlinebookclub.org, να δημιουργήσεις το δικό σου λογαριασμό και να ξεκινήσεις να διαβάζεις λογοτεχνικά βιβλία! Για κάθε κριτική που παραδίδεις, κερδίζεις από 5 ως 60 δολάρια.

Διαφήμισε ένα brand

Κατέβασε την εφαρμογή Drum, μάθε απ’ έξω τις κατατοπιστικότατες οδηγίες και ξεκίνα να ποστάρεις στα προσωπικά σου social media το διαθέσιμο υλικό των εταιρειών που συνεργάζονται με το συγκεκριμένο app. Για κάθε post που καταλήγει σε επιτυχημένη πώληση, μπορείς να κερδίσεις 10-12 δολάρια.

Αξιολόγησε τη λειτουργία ενός site

Μπαίνεις στο UserTesting και γίνεσαι test participant, δηλαδή αξιολογείς τη λειτουργία νέων sites που σου προσφέρει η συγκεκριμένη πλατφόρμα. Για κάθε ανάλυση/αξιολόγηση, παίρνεις ως ανταμοιβή ποσά που κυμαίνονται από 12 ως 120 δολάρια.

Γίνε ο μάγος της συγγραφής/απομαγνητοφώνησης

Αν μπορείς να γράψεις γρήγορα και χωρίς λάθη, αν έχεις βιώσει την μαγική εμπειρία της απομαγνητοφώνησης, αν έχεις εμπειρία από το να κρατάς πρακτικά σε συσκέψεις, τότε μπορείς να μπεις στο Upwork και να στείλεις το βιογραφικό σου στις (εκατοντάδες) ελληνικές και ξένες εταιρείες εκεί έξω, που αναζητούν έμπειρους και αξιόπιστους δακτυλογράφους.

Βγάλε τον performer που κρύβεις μέσα σου

Αν είσαι καλός στις μιμήσεις, αν λες αστεία και οι γύρω σου γελάνε (όχι για να μη σε κακοκαρδίσουν), αν μπορείς να κάνεις κάτι από όλα αυτά και στα αγγλικά, τότε μπορείς να μπεις στο Fiverr και να πουλήσεις τις ικανότητες σου σε μορφή video. Μια μίμηση του Morgan Freeman αυτή τη στιγμή, κοστίζει 18 ευρώ.

Απάντα σε ερωτήσεις

Αν γνωρίζεις κάτι, οτιδήποτε, πάρα πολύ καλά, από ιατρική και αστρονομία μέχρι φιλοσοφία και ποίηση, δημιούργησε το profile σου στο site JustAnswer και ξεκίνα να δέχεσαι ερωτήσεις. Θα κερδίζεις από 18 μέχρι 50 δολάρια, ανάλογα με τη δυσκολία της κάθε ερώτησης. Θα περάσεις από μια τυπική διαδικασία έγκρισης ώστε να επιβεβαιωθούν τα τυπικά σου προσόντα. Με 300 ερωτήσεις το μήνα, μπορεί να κερδίσεις ως και 1.200 δολάρια. Δεν ακούγεται κακό.

Γίνε virtual assistant

Και φτάνουμε σε κάτι που ξεπερνά την έννοια του αμειβόμενου χόμπι και αγγίζει την εργασία υπό ρεαλιστικές συνθήκες. Αν έχεις χρόνια προϋπηρεσίας σε οργανωτικούς ρόλους σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, αν το να κρατάς σημειώσεις, να κλείνεις ραντεβού, να κάνεις κρατήσεις, να επικοινωνείς με συνεργάτες, να κάνεις απροειδοποίητα οποιοδήποτε task προκύπτει στην καθημερινότητα μιας εταιρείας, από το σπίτι σου, είναι κάτι κάτι που πιστεύεις πως μπορείς να το φέρεις εις πέρας, τότε πρέπει να στείλεις το βιογραφικό σου στο Upwork, στο ZipRecruiter ή στο FlexJobs.

Εκατοντάδες στελέχη αναζητούν ικανούς VΑs καθημερινά, ενώ δεν είναι λίγες οι ιστορίες εργαζομένων που ξεκίνησαν ως virtual assistants και έφτασαν να κερδίζουν ως και 100.000 δολάρια μηνιαίως, από το σπίτι τους. Έχοντας υπάρξει virtual assistant/άνθρωπος για κάθε πιθανή δουλειά σε αμερικάνικη εταιρεία, θα σου πρότεινα -αν αντέχεις την διαφορά ώρας με την Βόρεια Ευρώπη, τη Ρωσία ή την Αμερική, να το βάλεις άμεσα μπρος.

Γράψε guest blogs/άρθρα

Αν είσαι πραγματικά καλός στα αγγλικά, αν έχεις μια άριστη γνώση στο επιστημονικό πεδίο που έχεις σπουδάσει, μπες στο Upwork και δημοσίευσε ένα δείγμα της δουλειάς σου. Εκατοντάδες εταιρείες αναζητούν άτομα που μπορούν αποδεδειγμένα να γράψουν ένα κείμενο το οποίο θα αποτυπώνει με τρόπο ενδιαφέρον την αποστολή τους. Ένας καλός blog writer σήμερα, έχει ως μέση αμοιβή τα 30-35 δολάρια την ώρα.