iam_os/Unsplash
SEX

8 τρόποι για να τη φέρνεις κάθε φορά σε οργασμό

Ακολουθώντας μόνο τον δρόμο της διείσδυσης στο σεξ, η κορύφωσή της θα βρεθεί με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο. 

Σύμφωνα με έρευνα του 2019 που δημοσιεύτηκε στο Journal of Sexual Medicine, οι γυναίκες θέλουν σχεδόν διπλάσιο χρόνο (13,41 λεπτά έναντι των 6-7 λεπτών που χρειάζονται οι άντρες) για να έρθουν σε οργασμό κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. 

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία αδυνατεί να ολοκληρώσει μόνο με τη διείσδυση. Χρειάζεται δηλαδή και εξωτερική διέγερση, εκτός της εσωτερικής που συμβαίνει μέσα στον κόλπο. Στην κλειτορίδα της αναφέρονται οι ερευνητές, το πιο ερωτογενές σημείο του κορμιού της, ο ερεθισμός του οποίου μπορεί να προκαλέσει κύματα ευχαρίστησης στη σύντροφό σου και κατ’ επέκταση να την οδηγήσει στην κορύφωση πολύ πιο εύκολα, πολύ πιο γρήγορα. 

Ειδικοί πάνω στις ερωτικές σχέσεις και τη σεξουαλική ζωή και εμπειρία αποκαλύπτουν στο αμερικάνικο Men’s Health εγγυημένους τρόπους για να διευκολύνεις κάθε φορά τον οργασμό της. 

Μην βιάζεσαι

«Προσπάθησε να θυμάσαι ότι ο σκοπός του σεξ είναι η ευχαρίστηση και ο οργασμός είναι ένα είδος ευχαρίστησης που είναι σημαντικά μικρότερος από όλα τα υπόλοιπα», αναφέρει η Shadeen Francis, σύμβουλος οικογένειας και ζευγαριών. Γι’ αυτό και συνιστά να επιβραδύνετε.

«Να αφιερώσετε χρόνο ο ένας στον άλλο, ο ένας στο σώμα του άλλου και να μην εστιάζετε ντε και καλά στον τελικό προορισμό. Άλλωστε, όσο περισσότερο εκείνη σκέφτεται τον οργασμό, τόσο λιγότερες πιθανότητες θα έχει για να της συμβεί. Το κλειδί είναι να τη βοηθήσεις να αφεθεί και να επικεντρωθεί αποκλειστικά και μόνο στη μεταξύ σας επαφή, χωρίς πίεση, άγχος και βιασύνη». 

Στρέψε την προσοχή σου στην κλειτορίδα της

Όπως προαναφέραμε, η κλειτοριδική διέγερση -μπορεί να συμβεί με τα χέρια σου ή τα χέρια της, με τη χρήση ενός sex toy ή ακόμα και με την τριβή στη βουβωνική σου χώρα- παίζει καθοριστικό ρόλο για την επίτευξη του οργασμού της. Μελέτη του 2017, μάλιστα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μόλις το 18% των γυναικών κατάφερε να ολοκληρώσει μόνο με κολπικό σεξ. 

Επίλεξε τις κατάλληλες στάσεις

Σύμφωνα με την sex expert, Gigi Engle, υπάρχουν αρκετές στάσεις που ενισχύουν την ερωτική απόλαυση για τη σύντροφό σου και λειτουργούν ερεθιστικά, αυξάνοντας την πιθανότητα για να βιώσει ένα κλειτοριδικό οργασμό.

Ανάμεσά τους, το doggy, το spοοning, το cowgirl και ο λωτός. Στάσεις που είτε αφήνουν τα χέρια ελεύθερα για να διεγείρεις ή να διεγείρει η ίδια την κλειτορίδα της, είτε ενισχύουν την τριβή και επιτρέπουν την κίνηση του μπρος-πίσω και όχι του πάνω-κάτω. Με τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, η διέγερση γίνεται πιο έντονη.

Μίλα της

Εντάξει, δε θα ανοίξετε και συζήτηση (αν σας αρέσει εννοείται ότι ανοίγετε, όπως τη βρίσκει ο καθένας), αλλά το να υπάρχει έστω και μία στοιχειώδης επικοινωνία μεταξύ σας κατά τη διάρκεια του σεξ κάνει την περιρρέουσα ατμόσφαιρα ακόμα πιο σέξι, παθιασμένη και εκρηκτική. 

Όπως τονίζει ο sex therapist Ian Kerner, δε χρειάζεται να λέτε περίπλοκα πράγματα. Να ψάχνετε τι θα πείτε και να το πολυσκέφτεστε. Ένα απλό σε θέλω, μου αρέσεις, θέλω να σου κάνω το τάδε ή το δείνα ή να μοιραστείτε μία φαντασίωση, κάτι που θα θέλατε να κάνετε μαζί στο σεξ είναι αρκετά.

Μην σταματάς να τη φιλάς 

Σύμφωνα με έρευνα του 2017, που διεξήχθη σε περισσότερους από 50.000 ενήλικες, διαπιστώθηκε ότι οι γυναίκες ήταν πολύ πιο πιθανό να φτάσουν σε οργασμό αν το σεξ περιελάμβανε ένα συνδυασμό παθιασμένων φιλιών, στοματικού σεξ και κλειτοριδικής διέγερσης. 

Και να την αγγίζεις

Σε κάθε ερωτογενές σημείο του κορμιού της: από τα χείλη, τον λαιμό, το στήθος μέχρι τα γεννητικά της όργανα, τα οπίσθια και το εσωτερικό των μηρών της.

Δώσε της τον έλεγχο 

Πώς; Ενθάρρυνέ τη να δοκιμάσατε μία στάση που τη διεγείρει έντονα, να πάρει εκείνη τον έλεγχο και τον ρυθμό στα χέρια της, να αγγίξει τον εαυτό της, την κλειτορίδα της. Άλλωστε, η πλειοψηφία των γυναικών καταφέρνει να φτάνει σε οργασμό σχεδόν κάθε φορά κατά τη διάρκεια της αυτοϊκανοποίησης. 

Ρώτα την τι θέλει 

Η επικοινωνία είναι χρυσός και στο σεξ. Δεν το λέμε εμείς, αλλά σχετικές έρευνες που έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που μιλούν πιο απενοχοποιημένα για το σεξ, αναπτύσσουν πιο γρήγορα συναισθηματική οικειότητα και ως εκ τούτου, κάνουν καλύτερο, πιο απολαυστικό σεξ. Ακριβώς επειδή αισθάνονται άνετα και έχουν απαλλαχθεί από κάθε άγχος, πίεση και ταμπού όσον αφορά το τι τους αρέσει και τι όχι στο κρεβάτι.