© Ethan Miller/GETTY IMAGES NORTH AMERICA/AFP
SEX

9 αλήθειες για το πορνό από μία βετεράνο της βιομηχανίας

Η Jesse Jane έχει πει τα πράγματα με το όνομά τους εδώ και πολύ καιρό: «στο ίντερνετ, το σοκαριστικό είναι πιο σημαντικό από το σέξι»

Το 2005 η αυτοκρατορία του πορνό έφτασε στο συμβολικό πικ της. Ήταν η χρονιά που βγήκε στην αγορά το Pirates, μια παρωδία βασισμένη στους Πειρατές της Καραΐβικής. Ήταν η ακριβότερη ταινία πορνό που είχε γυριστεί ποτέ μέχρι τότε και αυτή που κέρδισε τα περισσότερα βραβεία που έχουν δοθεί ποτέ σε ταινία του είδους. Για πολλούς, ήταν εκθαμβωτική αλλά παράλληλα και η τελευταία αναλαμπή του glamorous, μυθοπλαστικού πορνό. Το μνημείο μιας χρυσής εποχής που τελείωνε και μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα θα βούλιαζε οριστικά στον ωκεανό του internet porn.

Η Jesse Jane ήταν η πρωταγωνίστρια εκείνης της ταινίας και η απόλυτη σταρ του πορνό της εποχής. Μάλιστα, ήταν τέτοια η απήχηση που είχε στο κοινό, ώστε να δίνει συνεντεύξεις ακόμα και σε μεγάλα αντρικά περιοδικά της εποχής.

> Όταν μπήκα στον χώρο η βιομηχανία ζούσε σπουδαία εποχή, νομίζω ότι την πέτυχα στην τέλεια στιγμή της. Έγινα πορνοστάρ όταν το να είσαι πορνοστάρ σήμαινε κάτι – βγάζαμε πολλά λεφτά και ήμασταν αναγνωρίσιμοι. Όταν έμπαινα σε έναν χώρο, ένιωθα τα βλέμματα να στρέφονται πάνω μου. Όλοι γνώριζαν ποια είμαι, γιατί όλοι είχαν ξοδέψει λεφτά για να αγοράσουν τα DVD μου.

> Και τότε το πορνό ήταν πρόστυχο, ένας απαγορευμένος καρπός, αλλά απευθυνόταν ανοιχτά στο ευρύ κοινό. Σήμερα, κανείς δεν αμείβεται με τα χρήματα που παίρναμε εμείς. Αμέτρητα κορίτσια κάνουν σεξ μπροστά στον υπολογιστή τους και δηλώνουν πορνοστάρ, αλλά δεν είναι. Αν μη τι άλλο δεν είναι σταρ.

> Οι «πρωταγωνίστριες» σήμερα καλούνται να κάνουν σκηνές με τριπλό πρωκτικό και gang bangs ή να βάλουν μπάλες του μπέιζμπολ στα απόκρυφα σημεία τους. Η πορνογραφία στοχεύει περισσότερο στο να σοκάρει παρά στο να σε ερεθίσει σεξουαλικά.

> Το Ίντερνετ έχει σκοτώσει τη βιομηχανία του πορνό κι έχει δημιουργήσει μια άλλη, στην οποία το σοκαριστικό αξιολογείται περισσότερο από το σέξι.

> Προσωπικά, δεν μπορώ να ερεθιστώ όταν βλέπω μια γυναίκα να ικανοποείται -ή να κάνει ότι ικανοποιείται- με ένα ρόπαλο του μπέιζμπολ. Προσπαθώ να εντοπίσω το παραμικρό ίχνους αισθησιασμού σε μια τέτοια σκηνή, αλλά δεν τα καταφέρνω. Δεν λειτουργεί σε μένα.

> Ως θεατής προτιμώ το amateur. Μου αρέσει να βλέπω πράγματα που τα κάνω ή θέλω να τα κάνω κι εγώ στην καθημερινότητά μου.

> Το πιο βασικό λάθος που κάνουν τα κορίτσια όταν πρωτομπαίνουν στο πορνό είναι ότι δεν υπολογίζουν σωστά το κόστος τις έκθεσης. Σκέφτονται ότι θα γυρίσουν μερικές σκηνές, θα βγάλουν μερικά καλά χρήματα, δεν θα το μάθει κανείς και, κάποια στιγμή, θα επιστρέψουν στις ζωές τους. Δεν ισχύει.

>Έχω κυκλοφορήσει τα προσωπικά μου sex toys. Η διαδικασία κατασκευής τους ήταν από τα πιο άβολα πράγματα που μου έχουν συμβεί. Συναντάς κάπου έναν άγνωστο τύπο, καλημερίζεστε και μετά γδύνεσαι, ανοίγεις τα πόδια και τον αφήνεις να φτιάξει το καλούπι του αιδοίου σου.

> Είναι ένα πράγμα σαν χυλός που σταδιακά στερεοποιείται πάνω στα μέλη σου. Στη αρχή μου έκαναν το αιδοίο, μετά τον πισινό – έκατσα στα τέσσερα, με περιέχυσαν με τον πολτό κι έμεινα έτσι ακίνητη για 30 λεπτά. Το πιο δύσκολο είναι το στόμα: το ανοίγεις ελαφρώς, σου βάζουν το υλικό και μέχρι θα στερεοποιηθεί δεν μπορείς να αναπνεύσεις. Εισπνέεις και εκπνέεις μόνο από τη μύτη.