ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτά είναι τα 10 πιο διάσημα αυτοκίνητα του Instagram

Και ανάμεσά τους δεν υπάρχει ούτε μία Ferrari.

Φαγητό, ταξίδια, αυτοκίνητα. Αυτές είναι τρεις από τις πιο διάσημες ‘κατηγορίες’ φωτογραφιών που ανεβαίνουν καθημερινά στο Instagram. Σήμερα, υπάρχουν περισσότερες από 50 εκατομμύρια δημοσιεύσεις αμαξιών από χρήστες της πλατφόρμας, αλλά όπως είναι λογικό, κάποια αυτοκίνητα είναι πιο δημοφιλή σε σχέση με τα υπόλοιπα.

Η Veygo, βρετανική εταιρεία ασφάλισης αυτοκινήτων, πραγματοποίησε μια έρευνα μαζεύοντας όλα τα hashtags του Instagram, που αφορούσαν κάποια μάρκα αυτοκινήτου, προκειμένου να βρει τα 10 πιο Instagrammable αμάξια.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα αποτελέσματα της έρευνας που παρουσίασε η Veygo, το πιο διάσημο αμάξι του Instagram ήταν το Ford Mustang με 11.9 εκατομμύρια posts. “Όταν ξεκινήσαμε να συλλέγουμε δεδομένα, πιστεύαμε πως θα δείχναμε μόνο supercars, όπως η Ferrari”, είχε σχολιάσει ένα από τα άτομα της Veygo που έτρεξε την έρευνα, στο αμερικανικό δίκτυο CNBC.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι πως 9 στα 10 πιο διάσημα αυτοκίνητα του Instagram δεν αφορούν κάποια απίστευτο supercar, αλλά αυτοκίνητα που βρίσκονται σε λογικές τιμές, όπως το Ford Mustang που μπορεί να το βρει κανείς από 20 μέχρι 40.000 ευρώ μεταχειρισμένο. Το μόνο αμάξι που ‘ξεφεύγει’ από αυτό το σκεπτικό είναι η Lamborghini Aventador, η οποία ξεκινά από τα περίπου 400.000 ευρώ. Απλησίαστο.

Ας δούμε, όμως, την τελική 10άδα.

10. Audi R8, 2.9 εκατομμύρια φωτογραφίες

9. Lamborghini Aventador, 3 εκατομμύρια φωτογραφίες

8. BMW M4, 3.4 εκατομμύρια φωτογραφίες

7. Chevrolet Corvette, 3.96 εκατομμύρια φωτογραφίες

6. Chevrolet Camaro, 4.6 εκατομμύρια φωτογραφίες

5. Jeep Wrangler, 5.1 εκατομμύρια φωτογραφίες

4. BMW M3, 5.8 εκατομμύρια φωτογραφίες

3. Nissan GT-R, 7 εκατομμύρια φωτογραφίες

2. Honda Civic, 7.4 εκατομμύρια φωτογραφίες

1. Ford Mustang, 11.9 εκατομμύρια φωτογραφίες