LIFE

Αυτά τα κουτιά αποθήκευσης έχουν απίστευτη όρεξη για παιχνίδι

IKEA® και LEGO® ενώνουν τις δυνάμεις τους σε κάτι απίστευτα πρακτικό και δημιουργικό μαζί. Το σημαντικότερο; Τα παιδιά θα το λατρέψουν και οι γονείς ακόμα περισσότερο!

Mία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ανάγκες που παρουσιάζουν τα παιδικά δωμάτια είναι τα κουτιά αποθήκευσης παιχνιδιών – για τα οποία κανένας γονιός δεν σε ενημερώνει όταν πρωτοφτιάχνεις ένα παιδικό δωμάτιο, αλλά ως δια μαγείας όλοι συμφωνούν μετά από μερικά χρόνια ότι η σημασία τους είναι τεράστια!

Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως τα παιδιά πεισματικά αρνούνται να αποχωριστούν τα αγαπημένα τους παιχνίδια, ακόμα κι αν έχουν να ασχοληθούν μαζί τους τρία χρόνια. Κι αν προσθέσει κανείς σε αυτό τη γενικότερη τάση που έχουμε να κρατάμε «σα φυλαχτό» ό,τι έχουμε αγοράσει στο παρελθόν, αντιλαμβάνεστε εύκολα ότι κουτί αποθήκευσης παιχνιδιών και παιδικό δωμάτιο πάνε μαζί.

Μέχρι τώρα είχαμε τις εξής επιλογές: κουτιά που στοιβάζονται, κουτιά που ανοίγουν από πάνω, κουτιά που ανοίγουν από το πλάι σαν κουτί ζαχαρωτών, κουτιά που ανοίγουν από το πλάι σαν συρτάρια, κουτιά πολύχρωμα, κουτιά τεράστια, κουτιά μικρότερα.

Αυτό, όμως, που συνέβη με την συνεργασία των δύο αγαπημένων brands, IKEA και LEGO, δεν νομίζω ότι το περίμενε κανείς! Γιατί σε όλα τα κουτιά που αναφέραμε παραπάνω, ήρθαν να προστεθούν τα πιο όμορφα, πρακτικά και ταυτόχρονα διασκεδαστικά κουτιά. Αυτά με τα οποία μπορείς να παίξεις.

Με τη νέα συλλογή BYGGLEK, οι δύο αγαπημένες μάρκες δίνουν τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να απολαύσουν ακόμα περισσότερες ώρες παιχνιδιού στο σπίτι κάνοντας παράλληλα την αποθήκευση μία διασκεδαστική υπόθεση. Πώς; Mε τα κουτιά BYGGLEK όλοι έχουν την ευκαιρία να παίξουν, να παρουσιάσουν τις δημιουργίες τους – πάνω, μέσα ή γύρω από τα κουτιά – και μετά από καιρό να επιστρέψουν σε αυτές, να τις αλλάξουν, να τις εξελίξουν ή ακόμη και να τις ξαναφτιάξουν από την αρχή!

Χάρη στις ειδικές εξοχές LEGO που διαθέτουν τα κουτιά, τα παιδιά μπορούν να φτιάξουν μοναδικές κατασκευές, ενσωματώνοντάς τις στην εμπειρία του παιχνιδιού και στο τελικό αποτέλεσμα. Το καλύτερο; Τα προϊόντα της σειράς BYGGLEK μπορούν να συνδυαστούν με όλα τα προϊόντα της LEGO, δημιουργώντας απεριόριστους συνδυασμούς!

Η συλλογή BYGGLEK θα είναι διαθέσιμη στα καταστήματα ΙΚΕΑ και στο ikea.gr από Οκτώβριο (yay!) και θα περιλαμβάνει 4 διαφορετικά προϊόντα – ένα σετ 3 μικρών αποθηκευτικών κουτιών, 2 σετ μεγαλύτερων αποθηκευτικών κουτιών καθώς και ένα σετ με τουβλάκια LEGO®.

Μερικές ημέρες πριν γραφτεί αυτό το κείμενο, είχαμε την χαρά να είμαστε digitally παρόντες σε μία παρουσίαση για τη νέα συλλογή. Με την προσοχή να είναι στραμμένη σε δύο ανθρώπους που συνέβαλαν τα μέγιστα για να γίνει όλο αυτό πραγματικότητα: τον Andreas Fredriksson Σχεδιαστή από την IKEA και τον Rasmus Buch Løgstrup, Σχεδιαστή από το LEGO Group, οι οποίοι μίλησαν σε δημοσιογράφους από όλο τον κόσμο για αυτή τη μοναδική συνεργασία.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων επικεντρώθηκαν κυρίως στο πώς έφτασαν αυτές οι δύο εταιρείες να συνεργαστούν και τι νέα δεδομένα υπάρχουν στο χώρο του παιχνιδιού και του design. Με πολλή όρεξη και οι δύο μίλησαν για το όραμά τους, τις προκλήσεις που συνάντησαν, αλλά και τις δικές τους εμπειρίες με τα νέα προϊόντα όσο καιρό είχαν να παίξουν (να πειραματιστούν βεβαίως βεβαίως) με αυτά.

Αυτό που μου μένει από την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα είναι το κίνητρο και των δύο, χαρακτηριστικό εταιρειών όπως η IKEA και η LEGO, που δεν είναι άλλο από την ανάγκη για εξέλιξη, καινοτομία και δημιουργία προϊόντων που απαντούν στις νέες ανάγκες των καταναλωτών. Στην προκειμένη περίπτωση, το κίνητρο για περισσότερο χρόνο ελεύθερου παιχνιδιού στο σπίτι, ήταν που έφερε στη ζωή μας τη νέα συλλογή BYGGLEK. Μαζί με έναν υπέροχο συνδυασμό πρακτικότητας και διασκέδασης, για μικρούς και μεγάλους, που θέτει νέα δεδομένα και νέα πρότυπα στον κόσμο της Οργάνωσης Σπιτιού.

Και κάπου μετά την ανάλυση της πρακτικότητας και του χώρου που εξοικονομείς στο παιδικό δωμάτιο, έρχεται ο πιο ουσιαστικός παράγοντας που έχει ενθουσιάσει εμένα και τόσο μα τόσο άλλο κόσμο σε όλο τον πλανήτη για αυτή τη συνεργασία. Είναι πραγματικά μαγικό να βλέπεις τα δικά σου παιχνίδια στα χέρια των παιδιών σου. Και ανυπομονώ να βρω τα δικά μου Lego που έχω καλά φυλαγμένα, να τα δώσω στα μικρά μου και να αρχίσουμε μαζί να χτίζουμε τους δικούς μας μοναδικούς κόσμους πάνω στα κουτιά BYGGLEK. Ταιριάζοντας τα παιχνίδια που πήρα πριν από 30 χρόνια με τα καινούρια, σε ένα δωμάτιο που γεμίζει αναμνήσεις και αγάπη πέρα από χρώματα, παιχνίδι και φαντασία.

Όποιες κι αν είναι οι αναμνήσεις του καθενός μας από την παιδική του ηλικία, ένα ήταν που υπήρχε σε όλα τα σπίτια, σε όλα τα παιδιά. Κι αυτό δεν είναι άλλο από το παιχνίδι. Το παιχνίδι που όλοι αγαπάμε γιατί φέρνει το γέλιο στα πρόσωπα των μικρών μας είτε κάνουμε αγκαλιές στις 7 το πρωί με το που έχουν ξυπνήσει είτε παιχνιδίζουμε με χασμουρητά το βραδάκι λίγο πριν κοιμηθούν.

Ναι, έχουμε ανάγκη για περισσότερο παιχνίδι στη ζωή μας και καλωσορίζουμε κάθε έναν που το κάνει αυτό πραγματικότητα!