ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Ακόμα και το tablet θέλει το keyboard του

Ένα mouse και ένα keyboard θα σου λύσουν τα χέρια. Ακόμα κι αν δεν έχεις pc απέναντί σου αλλά μία ταμπλέτα.

Στα γραφεία του ONEMAN κατέφθασε μία σακούλα με τρία αντικείμενα της Microsoft. Μοναδικός σκοπός να τα δοκιμάσουμε για να εξετάσουμε την χρηστικότητά τους. Η πρώτη ερώτηση όλων ήταν αναμενόμενη. “Τι να το κάνω το keyboard και το mouse, αφού έχω tablet”;

Η πρώτη απάντηση ήταν ακόμα πιο αναμενόμενη. Το ένα πληκτρολόγιο και τα δύο ποντίκια που είχαμε στα χέρια μας, λόγω σχεδιασμού και χρηστικότητας γενικά, φάνταζαν ιδανικά για να τα χρησιμοποιήσουμε στο pc μας ή το laptop μας. Βλέπεις, σε μία εποχή που οι περισσότεροι θέλουν να χειρίζονται ασύρματα τον υπολογιστή τους, το γεγονός ότι και τα τρία αυτά αντικείμενα λειτουργούν με Bluetooth χωρίς μάλιστα την ανάγκη χρήσης receiver, τα κάνει φοβερά ελκυστικά.

(sorry για την αντανάκλαση της φάτσας μου)

Αλλά εδώ το ζητούμενο ήταν να τα δοκιμάσουμε σε ένα tablet. Γιατί ναι, δεν είναι πάρα πολλές οι φορές που θα χρειαστείς ένα πληκτρολόγιο για να γράψεις κάτι στο tablet σου, αλλά: Α) Γιατί να μην κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη; Β) Θα έρθει η στιγμή που θα ευχόσουν να είχες ένα keyboard για να γράψεις κάτι. Γ) Το tablet θα σε κάνει να ξεχάσεις το pc σου. Ειδικά αν μπορείς σε αυτό να κάνεις οτιδήποτε μπορείς να κάνεις και στο pc.

Συγκριτικά με το ποντίκι, το πληκτρολόγιο υπερισχύει φυσικά σε χρηστικότητα, μιας και είναι αυτό που λύνει το πρόβλημα του “γραψίματος”. Ανοίγοντας την συσκευασία του, παρατήρησα την ονομασία Clavier (πιάνο στα Γερμανικά). Ξέρεις, από εκείνες τις λεπτομέρειες που μπορεί να σου αρέσουν (χωρίς λόγο) σε ένα προιόν. Το μέγεθος ιδανικό για να μην σε ενοχλεί να το έχεις μονίμως στον καναπέ, την πολυθρόνα, το τραπέζι της κουζίνας ή το κρεβάτι σου. 25 εκατοστά μήκος, 10 εκατοστά πλάτος.

Και σε σχέση με παλαιότερα πληκτρολόγια τέτοιου μεγέθους από την Microsoft, το Wedge Mobile Keyboard, αν και λεπτό, μοιάζει ιδιαίτερα στοιβαρό και σταθερό. Οι γωνίες του και οι ίδιες γραμμές στον σχεδιασμό του σε βοηθά να το αποθηκεύσεις και να το μεταφέρεις εύκολα χωρίς να φοβάσαι ότι θα πατιούνται τα κουμπιά ή κάτι ανάλογο.

Το bonus όμως του keyboard, αυτό που σε γλυκαίνει λίγο παραπάνω για να το αποκτήσεις είναι ένα σκληρό πλαστικό που χρησιμεύει πρωταρχικά σαν κάλυμμα για το πληκτρολόγιο αλλά κυρίως σαν stand για το tablet σου αφού σου επιτρέπει πολύ εύκολα να βάλεις το tablet σε όποια θέση θέλεις.

Δίπλα στο keyboard, το Wedge Touch Mouse μοιάζει ιδανικός συνδυασμός, σχεδιαστικά και χρηστικά. Γιατί με το tablet στο stand, το μόνο που δεν θέλεις είναι να απλώνεις το χέρι για να πατάς με το δάχτυλο στην οθόνη πράγματα.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημά του είναι το μέγεθος που σου επιτρέπει να το βάζεις ακόμα και στην τσέπη αν χρειαστεί. 2,39 εκατοστά σε μήκος και 2,11 εκατοστά σε πλάτος, μιλάμε για ένα πάρα πολύ μικρό mouse, κάτι που επιλέγουν πάρα πολλοί τα τελευταία χρόνια. Και η αλήθεια είναι ότι παρά το μικρό του μέγεθος, ανταποκρίνεται ιδανικά στις απαιτήσεις των Windows 8. Κύλιση αφής , τεσσάρων κατευθύνσεων για να μπορείς να περιηγείσαι άνετα στα Windows 8.

Αν βέβαια είσαι σαν εμένα και δεν μπορείς πολύ τα μικρά ποντίκια, η λύση είναι απλή. Το Sculpt Touch είναι στο ιδανικό μέγεθος για ένα ανδρικό χέρι και για να κάνεις τη δουλειά σου γρήγορα και αποτελεσματικά. Και αυτό με κύλιση τεσσάρων διευθύνσεων, επιτρέπει να μετακινείσαι ανάμεσα στις διάφορες οθόνες των Windows 8 μόνο με μία κίνηση του δαχτύλου σου.

Όλες οι εταιρείες παρουσιάζουν τον τελευταίο καιρό περιφερειακές συσκευές που ταιριάζουν στα Windows 8 και τα tablet. Κάθε φορά που θα δοκιμάζουμε κάτι ωραίο, θα φροντίζουμε να σας ενημερώνουμε.