Avishek Das/SOPA Images/LightRocket via Getty Images
AI

Αλλάζει τους εργαζόμενους με AI η Duolingo, τα έλεγε ο Μιχάλης από το Παγκράτι

Όπως είπε ο CEO της εταιρείας, οι εξωτερικοί συνεργάτες θα δώσουν τη θέση τους στην τεχνητή νοημοσύνη. Για καλό σκοπό.

Φιλαράκια μου δυστυχώς, θα μπορούσε να πει κάποιος. Ο Μιχάλης από το Παγκράτι για παράδειγμα ή ο Δημήτρης από τον Κορυδαλλό. Βλέπετε, το είχαν προβλέψει, αλλά κανείς δεν έδινε σημασία στα σχόλια που άφηναν κάτω από ειδήσεις που αφορούσαν την τεχνητή νοημοσύνη και τους κινδύνους που κρύβονται στο εσωτερικό του εκάστοτε chatbox.

Τώρα, όμως, θα πιστέψουν και οι δύσπιστοι. Το Duolingo, το app για εκμάθηση ξένων γλωσσών, θα «σταματήσει σταδιακά να χρησιμοποιεί εξωτερικούς συνεργάτες για εργασίες που μπορεί να διαχειριστεί η τεχνητή νοημοσύνη».

Η ανακοίνωση έγινε μέσω email που στάλθηκε σε όλους τους εργαζόμενους από τον συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο Luis von Ahn. Όπως είπε, η εταιρεία θα υιοθετήσει στρατηγική “AI-first”. Το email δημοσιεύτηκε και στον λογαριασμό του Duolingo στο LinkedIn.

Σύμφωνα με τον von Ahn, το να είναι μια εταιρεία “AI-first” σημαίνει πως «θα πρέπει να επανασχεδιάσουμε μεγάλο μέρος του τρόπου που εργαζόμαστε» και ότι «οι μικροπροσαρμογές σε συστήματα σχεδιασμένα για ανθρώπους δεν αρκούν».

Στο πλαίσιο αυτής της μετάβασης, η εταιρεία θα εφαρμόσει «μερικούς χρήσιμους περιορισμούς», που περιλαμβάνουν αλλαγές στη συνεργασία με εξωτερικούς συνεργάτες.
Ο von Ahn αναφέρει ότι «το Duolingo θα παραμείνει μια εταιρεία που νοιάζεται βαθιά για τους υπαλλήλους της» και ότι «δεν πρόκειται να αντικατασταθούν οι Duos (εργαζόμενοι) με AI».

Αντίθετα, υποστηρίζει ότι οι αλλαγές αποσκοπούν στο «να εξαλειφθούν τα εμπόδια» ώστε οι εργαζόμενοι να «επικεντρωθούν στη δημιουργική εργασία και στα πραγματικά προβλήματα, όχι σε επαναλαμβανόμενα καθήκοντα». Βέβαια, και οι εξωτερικοί συνεργάτες εργαζόμενοι είναι.

«Η τεχνητή νοημοσύνη δεν είναι απλώς μια ενίσχυση της παραγωγικότητας», λέει ο von Ahn. «Μας βοηθά να πλησιάσουμε τον σκοπό μας. Για να διδάξουμε αποτελεσματικά, πρέπει να δημιουργούμε τεράστιο όγκο περιεχομένου, και η χειροκίνητη δημιουργία του δεν μπορεί να κλιμακωθεί. Μια από τις καλύτερες αποφάσεις που πήραμε πρόσφατα ήταν να αντικαταστήσουμε μια αργή, χειροκίνητη διαδικασία δημιουργίας περιεχομένου με μια διαδικασία βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη.

Χωρίς την AI, θα χρειαζόμασταν δεκαετίες για να μεγαλώσουμε το περιεχόμενο για περισσότερους μαθητές. Το οφείλουμε στους μαθητές μας να τους παρέχουμε αυτό το περιεχόμενο το συντομότερο δυνατό.»

Ακολουθήστε το OneMan στο Google News και μάθετε τις σημαντικότερες ειδήσεις.