Πηγή Φωτογραφίας: Επίσημη Ιστοσελίδα Aman.com
BUZZ

Amanzoe: Αυτό είναι το ξενοδοχείο που κινδύνευσε να καεί στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν καεί μερικές εγκαταστάσεις και μεγάλο μέρος της χλωρίδας του χώρου, ενώ δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή.

Οι δραματικές εικόνες από την πυρκαγιά που ξέσπασε εντός του ξενοδοχείου Amanzoe στο Κρανίδι κάνουν τις τελευταίες ώρες του γύρο του διαδικτύου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής, η φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας και έκαψε μέρος των εγκαταστάσεων. Η άμεση κινητοποίηση των αρχών, όμως, περιόρισε τις φλόγες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μόνο υλικές ζημιές και κανείς από τους εργαζομένους ή τους ενοίκους να μην τραυματίζεται.

«Είμαστε όλοι ευγνώμονες σε όσους μας βοήθησαν να προστατεύσουμε το Amanzoe» ανέφερε στη λιτή του ανακοίνωση το ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά που ξέσπασε, έκαψε μερικά pavilions, μικρά ανεξάρτητα καταλύματα και αρκετή χλωρίδα εντός και πέριξ της μονάδας.

Ποιο είναι το ξενοδοχείο Amanzoe

Το Amanzoe είναι ένα από τα πιο exclusive ξενοδοχεία της χώρας και βρίσκεται στα ανατολικά της Πελοποννήσου και συγκεκριμένα στο Κρανίδι, σε έναν λόφο γεμάτο με ελαιώνες και θέα τη θάλασσα. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο εντυπωσιάζουν, καθώς διαθέτει αρκετές μικρές βίλες με πισίνες ανάμεσα σε κήπους γεμάτους συκιές και ελιές.

Ο χώρος, πέρα από το πράσινο, εντυπωσιάζει για την αρχιτεκτονική του. Το Amanzoe σχεδιάστηκε από τον διάσημο αρχιτέκτονα, Ed Tuttle, με σκοπό να μοιάζει με μια σύγχρονη αρχαιοελληνική πόλη.

Η σύνδεση με το αρχαιοελληνικό στοιχείο είναι εμφανής στους επισκέπτες του από την πρώτη ματιά, καθώς τα περισσότερα κτίρια είναι κατασκευασμένα από μάρμαρο και πέτρα, ενώ είναι φιλοτεχνημένα με κίονες.

Πρόκειται, ουσιαστικά, για ένα καταφύγιο στο οποίο οι επισκέπτες του μπορούν να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας τη φύση και την ηρεμία της. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, έχει τεθεί υπό έλεγχο, ωστόσο, έχει κάψει μεγάλο μέρος αυτής της χλωρίδας που βρισκόταν στην περιοχή.

Όπως επισημαίνουν οι ιθύνοντες του ξενοδοχείου, θα βάλουν τα δυνατά τους προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Πυρκαγιές σε όλη τη χώρα

Την ίδια ώρα, μεγάλες πυρκαγιές έχουν ξεσπάσει σε αρκετά σημεία της χώρας. Οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν από το μένος της φωτιάς το βράδυ της Δευτέρας σοκάρουν. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, κάηκαν αρκετές αποθήκες και αυτοκίνητα, ενώ ζημιές υπέστησαν και αρκετά σπίτια.

Η πυρκαγιά, ωστόσο, σήμερα φαίνεται πως έχει τεθεί υπό έλεγχο, ενώ το ευτυχές είναι πως δεν κινδύνεψε καμία ανθρώπινη ζωή. Οι άνεμοι, ωστόσο, παραμένουν ισχυροί, με την Πολιτική Προστασία να εφιστά την προσοχή στους πολίτες και να τους συστήνει να μην προχωρήσουν σε υπαίθριες δραστηριότητες στη φύση.