SEX

Ας μιλήσουμε για το πρωινό σεξ

Όλοι έχουν τη δική τους γνώμη για τον θεσμό. Το ΟΝΕΜΑΝ προσπαθεί να αναλύσει το φαινόμενο με ψυχραιμία.

Οι άνθρωποι σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο και Λάρισα δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα για να αναδείξουν πρώτη την πόλη τους στον διαγωνισμό του Durex Loveville, πράγμα που σημαίνει ότι δεν κάνουν σεξ μόνο το πρωί, αλλά και το μεσημέρι και το απόγευμα και το βράδυ. Ή τουλάχιστον, έτσι θα όφειλαν να κάνουν.

Ας μείνουμε τώρα σε αυτό το ζήτημα που έχει απασχολήσει γενιές και γενιές ανδρών, γυναικών και ζευγαριών. Το πρωινό σεξ.

Έχουν πει γι’ αυτό:

“Εγώ θα μπορούσα να κάνω σεξ κάθε πρωί, αλλά η Μ. όλο βιάζεται να πάει στη δουλειά”, Γιώργος, 30, Θεσσαλονίκη

“Το πρωινό σεξ είναι το καλύτερο”, Πέτρος, 21, Ηράκλειο

“Άλλη όρεξη δεν είχα”, Βασιλική, 24, Λάρισα

Οι παραπάνω δηλώσεις δεν αποτελούν τον κανόνα, αλλά όπως έχει δείξει η ζωή ως τώρα σε εμάς και στους φίλους μας, οι άντρες είναι κατά τι πιο φιλικά διακείμενοι από τις γυναίκες όσον αφορά το σεξ το πρωί. Ευτυχώς, υπάρχουν χιλιάδες κορίτσια εκεί έξω έτοιμα να με διαψεύσουν, να ρωτήσουν γεμάτες οργή και απορία ‘πού τα έχω δει αυτά’ και να καταλήξουν με σιγουριά στο ‘έχει να σου κάτσει γκόμενα κάνα χρόνο’.

Σέβομαι την οργή σας κορίτσια, αλλά ας μη λέμε και υπερβολές.

Αυτές είναι μερικές αλήθειες που πρέπει να ασπαστούμε όλοι γύρω απ’ το πρωινό σεξ:

Είναι πρωτόγονο

Η παρόρμηση για πρωινό σεξ δεν είναι προϊόν λογικής. Δεν προλαβαίνεις να σκεφτείς και πολλά δηλαδή. Πριν δέκα λεπτά κοιμόσουν και τώρα -ενώ λαγοκοιμάσαι στην ουσία- προσπαθείς να το συνεχίσεις από εκεί που το αφήσατε το προηγούμενο βράδυ. Αν δεν μιλάνε εδώ τα πρωτόγονα ένστικτά σου, τότε δεν θα μιλήσουν ποτέ και πουθενά. Αν παρατηρήσεις τις μεθόδους επικοινωνίας της κρίσιμης στιγμής που προσπαθείς να πείσεις το κορίτσι ότι όλο αυτό είναι καλή ιδέα, θα δεις ότι απλά μουγκρίζεις.

Είναι λιγότερο ρομαντικό

Από πού ν’ αρχίσει κανείς; Από τα δόντια που δεν έχουν πλυθεί ακόμα ή από το φως που μπαίνει απ’ τη χαραμάδα του παντζουριού και σε τυφλώνει; Το πρωί, όπως και να το δεις, οι συνθήκες δεν είναι οι ιδανικότερες για σεξ. Ή το αποδέχεσαι και υπακούς στα ένστικτά σου χωρίς να γκρινιάζεις για τις ατέλειες ή δεν το κάνεις. Είπαμε, αν συμμετέχεις στο Durex Loveville το κάνεις έτσι κι αλλιώς. Όλη μέρα.

(το Ηράκλειο δείχνει το δρόμο τον πρώτο μήνα)

Δεν έχεις πολύ χρόνο μετά

Αυτό μπορεί να ακούγεται σαν φανταστική ιδέα ή σαν τραγικά ξενερωτική. Εξαρτάται από ποια σκοπιά το βλέπεις. Το γεγονός είναι ότι αν δεν πρόκειται για πρωί Σαββάτου ή Κυριακής, το πρωινό σεξ τις υπόλοιπες μέρες έχει μια βιάση. Ξεκινάς τα προκαταρκτικά όσο ψάχνεις για τα προφυλακτικά και σκέφτεσαι ότι σε 54 λεπτά ξεκινάει ένα πολύ σημαντικό meeting στη δουλειά. Αν συνεχίσεις να το σκέφτεσαι για πολύ ακόμα, η απόδοσή σου θα επηρεαστεί. Από την άλλη, αυτό το στενό περιθώριο του χρόνου δίνει μια πιο άγρια διάσταση στο σεξ σας. Γρήγορα ναι, βιαστικά όχι.

Πες μου έναν πιο φανταστικό τρόπο να ξεκινήσεις τη μέρα σου

Αν πιστεύεις στη θετική ενέργεια και στο ‘είμαστε όσο καλά θέλουμε να είμαστε’, τότε θα συμφωνήσεις ότι δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου από κάμποσο σεξ με το καλημέρα. Τώρα, για τους γκρινιάρηδες που ‘δε θέλουν να κουραστούν γιατί η μέρα θα είναι μακριά’ και όλους τους ομοίους τους, δεν νομίζω πως υπάρχει λόγος να ασχοληθούμε πιο σοβαρά.

 

Θα σε κρατήσει στις δύσκολες στιγμές που ακολουθούν

Πήξιμο στη δουλειά; Ματιά από μια νοητή κλειδαρότρυπα στα πρωινά. Τσακωμός με τους κολλητούς σου γιατί δεν έχετε κλείσει ακόμα διακοπές; Θυμάσαι τι έκανες το πρωί και καταλήγεις ότι το σεξ είναι σημαντικότερο (μάλλον) και από τις διακοπές. Γενικά, το πρωινό σεξ είναι πλούσιο στο να εξασφαλίζει στηρίγματα. Και να σου κολλάει ένα χαζοχαρούμενο χαμόγελο μέχρι το βράδυ. Και το άλλο πρωί φυσικά.

Κανένα άγχος, καλή γυμναστική

Το σεξ σκοτώνει το άγχος. Το σεξ το πρωί σκοτώνει το άγχος πριν καν δημιουργηθεί στο κεφάλι σου. Απ’ την άλλη, δεν υπάρχει κανένας λόγος για γκρίνια επειδή δεν πρόλαβες το πρωινό σου τζόκινγκ. Μόλις γυμνάστηκες. Αλήθεια, πόσα πρωινά κάνεις οτιδήποτε που μοιάζει με γυμναστική από την ώρα που ξυπνάς μέχρι την ώρα που μπαίνεις στο γραφείο;

Παιδιά σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Λάρισα, συνεχίστε το θεάρεστο έργο σας στο Durex Loveville. Σεξ πρωί, μεσημέρι, βράδυ για εσάς.