ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Athens Mini Maker Faire: Έλα να δεις, να μάθεις, να φτιάξεις!

Το σπουδαιότερο φεστιβάλ για το making έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Με σύνθημα το ‘Έλα να δεις, να μάθεις, να φτιάξεις’, πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 1&2 Οκτωβρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, το Athens Mini Maker Faire 2016. Οι επισκέπτες θα δουν ευρεσιτεχνίες, καινοτομίες και τεχνολογικά επιτεύγματα από ιδιώτες και επαγγελματίες και θα συμμετέχουν μικροί και μεγάλοι σε workshops και ομιλίες. Οι επισκέπτες θα βρουν: Do-It-Yourself & Ανακυκλώσιμες κατασκευές, Ρομπότ, 3d printing, DIY Drones, Arduino, χειροποίητα ποδήλατα, ηλεκτρονικά αυτοκίνητα, μοντελισμός, e-growing plants και πολλές άλλες κατηγορίες για να εμπνευστούν.

Το Maker Faire ξεκίνησε από τη California πριν από δέκα χρόνια και αναπτύχθηκε σε όλο τον κόσμο σε περισσότερες από 120 πόλεις παγκοσμίως. Υποστηρίζεται από το μεγαλύτερο περιοδικό για το making, το περιοδικό MAKE.

 

Στα περίπτερα του Maker Faire, ο επισκέπτης θα βρει τον R2D2, ακριβές αντίγραφο σύμφωνα με τα σχέδια απο το Astromech.net club καθώς και κατασκευές ρομποτικής βασισμένες σε Arduino και Raspbery Pi, διαδραστικά παιχνίδια ρομποτικής με LEGO MINDSTORMS, τηλεκατευθυνόμενο κατασκοπευτικό όχημα (Spy Rover) για ζωντανή λήψη εικόνας του χώρου σας μέσω κινητού όπου κι αν βρίσκεστε, ηλεκτρικές διακοσμητικές εγκαταστάσεις με την χρήση υδραυλικών εξαρτημάτων, έπιπλα φτιαγμένα με έναν οικολογικό συνδυασμό ινών αγριαγκινάρας και βιολογικής ρητίνης, φωτιστικά από παλιές κάμερες και από σωλήνες, 3D Printers για λύσεις τρισδιάστατης σχεδίασης, τα πρϊόντα και τα εκπαιδευτικά παιχνίδια της FatCut Upcycling από την ανακύκλωση-upcycling φαινομενικά άχρηστων αντικειμένων, Βραχιόλι Πρόληψης Υγείας, χειροποίητα ποδήλατα, χειροποίητα αντικείμενα με την τεχνική του origami, χειροποίητο και μετακινούμενο θάλαμο εξαερισμού για χειροτεχνίες, ζωγραφική, airbrushing κ.α. Ακόμη, ο επισκέπτης θα γνωρίσει το ανθρωποειδές ρομπότ Troopy, το Railbiking, ένα διαφορετικό τρόπο ποδηλασίας πάνω σε ράγες τραίνου, την υδροπονία με τη συσκευή CityCrop για την καλλιέργεια σε εσωτερικό χώρο, λαχανικών, βοτάνων, φρούτων, ακόμα και λουλουδιών, ελέγχοντας την πρόοδο της καλλιέργειάς μέσω mobile App, το Internet of Things (IoT) που μέσω της ασύρματης επικοινωνίας μεταξύ πολλών μικρών συσκευών δημιουργεί ένα ευρύ δίκτυο ανταλλαγής πληροφοριών, καθώς και χρήση της τεχνολογίας Lora για μετάδοση μικρού μεγέθους δεδομένων σε μεγάλες αποστάσεις.

 

Όλα αυτά σε ένα διήμερο φεστιβάλ που συγκεντρώνει το making, το παιχνίδι και τη διασκέδαση σε ένα μέρος! Workshops, παρουσιάσεις και ομιλίες για μικρούς και μεγάλους θα μας μάθουν πώς θα φτιάξουμε τις πιο εντυπωσιακές κατασκευές. Έλα να δεις, να μάθεις, να φτιάξεις!

Βρες τους συμμετέχοντες και το πρόγραμμα της εκδήλωσης στο Makerfaireathens.com.

Athens Mini Maker Faire, 1 & 2 Οκτωβρίου 2016,

Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου, 10.00- 20.00

Προπώληση εισιτηρίων: viva.gr, 11876, Public, Seven Spots, Ianos, Reload, Media Markt

Facebook | Twitter | Instagram