Βασίλης Ρεμπάπης/Eurokinissi
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μπάλλος: Φωτογραφίες αγνού σουρεαλισμού από την κακοκαιρία

Η κακοκαιρία Μπάλλος δημιούργησε προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας. Γέννησε όμως και μερικές τελείως σουρεαλιστικές εικόνες.

Η κακοκαιρία Αθηνά έδωσε άμεσα τη σκυτάλη στον γνωστό πλέον σε όλους μας Μπάλλο που ξεκίνησε από τη Δυτική Ελλάδα και σταδιακά κάλυψε όλη την ελληνική επικράτεια. Από το πρωί της Πέμπτης τεράστιες ποσότητες βροχής πλημμύρισαν κυριολεκτικά τους δρόμους σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Εύβοια και όχι μόνο δείχνοντας για ακόμα μία φορά το μέγεθος της κλιματικής κρίσης από τη μία και της ανικανότητας διαχείρισης εκ μέρους του κρατικού μηχανισμού από την άλλη.

Η εικόνα του πλημμυρισμένου λεωφορείου στην παλιά λεωφόρο Ποσειδώνος είναι προφανώς η νικήτρια σε αυτόν τον άτυπο και σουρεαλιστικό διαγωνισμό που έστησε η κακοκαιρία Μπάλλος. Μαζί βέβαια και το βίντεο με τους μαθητές σε σχολείο της Νέας Φιλαδέλφειας που έστησαν το ένα θρανίο πλάι στο άλλο, προκειμένου να καταφέρουν να φύγουν.

Σήμερα το πρωί ξυπνήσαμε με εικόνες ενός κανό στον Κολωνό, με ένα λεωφορείο να βουλιάζει στο οδόστρωμα σε έναν κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης και πολλές ακόμα καταστροφές. Πολύ δύσκολα είναι δυστυχώς και τα πράγματα στην Ιθάκη και την Κέρκυρα.

Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για πολύ ισχυρές καταιγίδες κατά τη διάρκεια της νύχτας διαψεύστηκαν εν μέρει και γλυτώσαμε από πολλές περισσότερες καταστροφές. Ωστόσο, φαίνεται ότι η κακοκαιρία φαίνεται ότι θα συνεχιστεί μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής ή το αργότερο το μεσημέρι του Σαββάτου για άλλες περιοχές.

Η κακοκαιρία Μπάλλος σε 11 φωτογραφίες

Κακοκαιρία στην Αττικη. Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi
Φωτογραφίες από την καταιγίδα 2021, Thanassis Stavrakis/Associated Press
Φωτογραφίες από την καταιγίδα Μπάλλος. 2021, Thanassis Stavrakis/Associated Press
Φωτογραφίες από την καταιγίδα 2021, Thanassis Stavrakis/Associated Press
Κακοκαιρία Μπάλλος στην Αττικη. Τάκης Σάγιας/ Eurokinissi
H καταιγίδα Μπάλλος στην Αττική. Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi
Βύθιση λεωφορείο στη Θεσσαλονίκη. Παύλος Μακρίδης/Motionteam
Μπάλλος στην Αθηνα. Τατιάνα Μπόλαρη/Eurokinissi
Γιάννης Παναγόπουλος/Eurokinissi
Μπάλλος στην Αττική. SOOC
Φωτογραφίες από την καταιγίδα Μπάλλος. 2021, Thanassis Stavrakis/Associated Press