SHOPPING
SPONSORED

Black Friday 2022: Σκούπα ρομπότ ή σκούπα stick;

Οι Black Friday προσφορές ξεκίνησαν! Μην χάνεις άλλο χρόνο. Βρες τη σκούπα που χρειάζεσαι.

Με τα Black Friday offers να έχουν ήδη ξεκινήσει, η ευκαιρία για να επιλέξεις την ιδανική σκούπα για τις ανάγκες σου έφτασε! Τι σκούπα όμως να διαλέξεις; Να πας σε μια κλασική επιλογή σκούπας stick ή σε μια πιο… μοντέρνα σκούπα ρομπότ;

Πάμε να δούμε ορισμένα χαρακτηριστικά της κάθε κατηγορίας ώστε να σε βοηθήσουν να καταλήξεις στο τι ακριβώς χρειάζεσαι.

Το ξέρουμε ότι το σκούπισμα και γενικά η καθαριότητα του σπιτιού είναι μια από τις πιο βαρετές και κουραστικές αγγαρείες, αλλά η πικρή αλήθεια είναι πως αποτελεί μια από τις σημαντικότερες. Επομένως, είναι κάτι που πρακτικά δεν μπορείς να αποφύγεις. Τουλάχιστον όχι για πολύ καιρό. Κάποια στιγμή πρέπει να το πάρεις απόφαση και να πιάσεις μια σκούπα στα χέρια σου! Ή αν μιλάμε για σκούπα ρομπότ… το κινητό σου!

Σκούπες stick
Θα τις έχεις δει σίγουρα σε κάποιο σπίτι φίλων. Θα την παρουσιάζουν ως ένα… διαμάντι της τεχνολογίας. Πανάλαφρη, χωρίς καλώδιο, με ισχυρή απορροφητικότητα και με πανεύκολο χειρισμό.

Οι σκούπες stick έχουν αρκετά πλεονεκτήματα σε σχέση με τις συμβατικές σκούπες. Επειδή είναι όρθιες και διαθέτουν ψηλά σώματα και λαβές σε βοηθούν στο να μην… καμπουριάζεις όταν σκουπίζεις. ΤΙ σημαίνει αυτό; Αρκετά ξεκούραστο καθάρισμα. Είναι λογικό όταν δεν σκύβεις για να καθαρίσεις κάθε γωνία του δωματίου σου αλλά αντιθέτως σκουπίζεις από όρθια θέση, να είσαι πιο άνετος. Γενικά, είναι ελαφριές και βολικές για ένα γρήγορο καθάρισμα.

Αν και τα πρώτα χρόνια κυκλοφορίας τους δεν ήταν τόσο αποδοτικές σε διαφορετικές επιφάνειες, όπως π.χ ένα χαλί, τα τελευταία χρόνια οι τεχνολογίες που φέρουν έχουν αναπτυχθεί. Αποτέλεσμα; Ισχυρό και αποδοτικό καθάρισμα ακόμα και στις πιο δύσκολες επιφάνειες του σπιτιού σου. Μάλιστα, εάν έχεις κατοικίδιο τότε θα εντοπίσεις στην αγορά ειδικά μοντέλα για τις τρίχες. Πίστεψέ μας, θα σε… σώσουν!

Άλλες πάλι διαθέτουν πάρα πολλά εξαρτήματα για πάρα πολλές χρήσεις. Π.χ, κλασικό πέλμα, ειδικό πέλμα για παρκέ, ειδική κεφαλή για τρίχα κατοικίδιων, ρύγχος για χαραμάδες, ακροφύσιο για καναπέδες με ή χωρίς αποσπώμενο βουρτσάκι, βούρτσα για ξεσκόνισμα κ.α.

Όπως είναι εμφανές, σε σύγκριση με μια κλασική ή όρθια σκούπα, οι σκούπες stick είναι αρκετά εύκολες στην αποθήκευση. Το λέμε αυτό διότι πολύ απλά μπορείς να την ακουμπήσεις όρθια σε κάποια γωνιά του σπιτιού σου χωρίς να πιάνει μεγάλο χώρο.

Σκούπα ρομπότ
Και περνάμε στον… σύγχρονο φίλο σου. Τη σκούπα ρομπότ. Επειδή το σκούπισμα είναι αγγαρεία όπως προ είπαμε, δεν θα ήταν τέλειο να το κάνει κάποιος άλλος για σένα; Ε λοιπόν, αυτό κάνει μια σκούπα ρομπότ! Εάν έχεις ελάχιστο χρόνο στην καθημερινότητά σου τότε μια ρομποτική σκούπα θα σου λύσει πραγματικά τα χέρια.

Μπορείς να τη χειρίζεσαι από το κινητό σου πανεύκολα. Να την προγραμματίζεις να καθαρίζει συγκεκριμένη μέρα και ώρα. Το μόνο που είναι απαραίτητο είναι να γίνει πρώτα μια χαρτογράφηση του χώρο σου από τη σκούπα ρομπότ. Χάρη στις ειδικές της τεχνολογίες όπως π.χ οι μέθοδοι πλοήγησής της, οι αισθητήρες της κ.α., θα καταφέρει να σου κρατάει το σπίτι καθαρό όποτε και αν το θελήσεις!

Όλοι μας ξέρουμε τις θορυβώδεις σκούπες. Σκέψου ακριβώς το αντίθετο για τις σκούπες ρομπότ. Διαθέτουν χαμηλά επίπεδα θορύβου αλλά και υψηλή ενεργειακή κλάση.

Τι σημαίνει υψηλή ενεργειακή ετικέτα; Όσο πιο υψηλή είναι η σήμανση, τόσο λιγότερο ενέργεια θα χρειάζεται να καταναλώσει η σκούπα σου. Πώς μεταφράζεται η κατανάλωση λιγότερης ενέργειας; Μα φυσικά σε εξοικονόμηση χρημάτων!

Όπως και οι σκούπες stick, έτσι και οι σκούπες ρομπότ διαθέτουν pet friendly μοντέλα. Επομένως και στην περίπτωση αυτή πες αντίο στις ενοχλητικές τρίχες.

Γενικά, πέρα από το προφανές που αναφέραμε ήδη – δηλαδή το να σκουπίζει μόνη της – μια σκούπα ρομπότ μπορεί να σου εξοικονομήσει χρόνο, κόπο και χρήμα. Να διατηρεί το σπίτι σου καθαρό κάθε ημέρα. Να σκουπίζει περισσότερα απ’ όσα βλέπει η πεθερά αλλά και να σφουγγαρίζει (ανάλογα το μοντέλο που θα επιλέξεις).

Ελπίζουμε να σε βοηθήσαμε στην τελική σου επιλογή. Καλό… καθάρισμα!