ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το 2020 έρχεται (επιτέλους) η καινούργια BMW 2 Gran Coupe

Όλα όσα ξέρουμε μέχρι σήμερα για τον κομψό ανταγωνιστή της Mercedes-Benz CLA.

Η Mercedes-Benz CLA βρήκε επιτέλους έναν άξιο ανταγωνιστή στο “πρόσωπο” της BMW 2-series Gran Coupe. Πρόκειται για ένα προσθιοκίνητο sedan, το οποίο και θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος της εταιρείας όσον αφορά τα αυτοκίνητα που συνδυάζουν πολυτέλεια αλλά και καλή τιμή. Αναμένεται να βγει στην αγορά των ΗΠΑ στις αρχές του 2020.

Παρότι μοιράζεται το σήμα του με το 2-series coupe της BMW, στην πραγματικότητα το 2-series Gran Coupe μοιάζει πολύ λίγο με αυτό το σπορ δίθυρο της εταιρείας. Αντίθετα, βασίζεται στην προσθιοκίνητη FAAR πλατφόρμα, η οποία διαφέρει αρκετά από αυτή των X1, 2 Series Active Tourer και Gran Tourer. Αυτό εξηγεί την ασυνήθιστα ψηλή του στάση και αναπόφευκτα μη σπορ διαστάσεις του, παρ’οτι η εταιρεία διατείνεται ότι πρόκειται για ένα “σπορ τετράθυρο κουπέ”.

Η δύναμη του κινητήρα είναι ίδια με αυτή που θα βρεις και στα δυο αδερφάκια του αυτοκινήτου, στο X1 και X2. Σε πρώτη φάση, η γκάμα  θα διαθέτει την έκδοση M235i xDrive, με τετρακύλινδρο κινητήρα 301 ίππων, και την έκδοση 228i xDrive με τετρακύλινδρο κινητήρα 228 ίππων.

Αν και όπως είπαμε στην αρχή δεν μοιάζει και τόσο με σπορ αυτοκίνητο, ωστόσο μία δοκιμή στην επιτάχυνσή του μπορεί αν σε κάνει να αλλάξεις γνώμη: πιάνει τα 96 χλμ σε 4.6 δευτερόλεπτα.

Στη στάνταρ έκδοση του αυτοκινήτου περιλαμβάνεται σύστημα πλοήγησης και Apple CarPlay.

Ακούγεται έντονα και η πιθανότητα να κυκλοφορήσει στην αγορά και plug-in υβριδική έκδοση με μπαταρία της 225e, η οποία θα προσφέρει αρκετή ηλεκτροκίνηση για περίπου 50 χλμ.

Η έκδοση 228i xDrive αναμένεται να κοστίζει 34.500 ευρώ.