ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα BMW i4 έρχεται από το μέλλον

Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του εντυπωσιακού μοντέλου.

Η νέα BMW i4 αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα το 2021, όμως η γερμανική εταιρεία δεν θα μπορούσε να μας αφήσει έτσι. Ήδη έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του νέου της μοντέλο και είναι το λιγότερο εντυπωσιακές.

Πρόκειται για το πρώτο ηλεκτροκίνητο μοντέλο στην πολυτελή μεσαία κατηγορία, ένα ηλεκτρικό Grand Coupe, με ισχύ 522 ίππων και τη δυνατότητα με μία μόλις φόρτιση, να αντέχει για 600 χλμ. Η μπαταρία 80 kWh θα ζυγίζει 550 κιλά και μόλις σε 35 λεπτά θα μπορείς να έχεις φορτίσει σχεδόν το 80% της. Τα 100 χλμ δε, αναμένεται να τα πιάνει σε μόλις 4 δευτερόλεπτα, ενώ είναι σίγουρο ότι θα κάνει χρήση του συστήματος eDrive πέμπτης γενιάς.

Πάντως σε σχέση με το i3 και το i8, το i4 φαίνεται πιο συντηρητικό και να μην υιοθετεί το φουτουριστικό στιλ τους. Ίσως αυτό αν το κάνει και πιο φιλικό προς την οικογένεια. Σύμφωνα με την εταιρεία “αυτό το τετραθέσιο κουπέ συνδυάζει τον δυναμικό σχεδιασμό με την υψηλότατου επιπέδου άνεση κατά την οδήγηση”.

Η BMW Group σκοπεύει μέχρι το 2023 να έχει 25 ηλεκτροκίνητα μοντέλα στην γκάμα της, κάτι που θα την εκτοξεύσει σε leader της αγοράς των ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών αυτοκινήτων.

Μέχρι την επίσημη παρουσίαση, απόλαυσε αυτές τις φωτογραφίες: