ΥΓΕΙΑ

Δεν είναι ψέμα, δεν είναι τρολιά: Νοσοκόμοι που κυριολεκτικά πετάνε σώζουν ζωές

Σύντομα, στη Μεγάλη Βρετανία οι πρώτες βοήθειες θα φτάνουν μέσα σε λίγα λεπτά.

Το πρώτο παραϊατρικό κοστούμι της ιστορίας όπου επιτρέπει στους ανθρώπους των πρώτων βοηθειών να πετάνε κυριολεκτικά, έκανε την εμφάνισή του στο Ηνωμένο Βασίλειο, με τα απίστευτα πλάνα της δοκιμής του στο Lake District να έχουν ήδη κυκλοφορήσει..

Το ‘1050bhp Jet Suit’ δημιουργήθηκε μετά τη συνεργασία μεταξύ της Gravity Industries και της υπηρεσίας Great North Air Ambulance Service (GNAAS) και πριν προχωρήσουμε σε εξηγήσεις, δες το εκπληκτικό βίντεο:

Δεν γίνεται να μη ζήλεψες, ό,τι δουλειά και αν κάνεις. Το μέλλον είναι εδώ.

Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, ο ιδρυτής και επικεφαλής δοκιμαστής της Gravity Industries, Richard Browning, πέταξε από τον πυθμένα μίας κοιλάδας μέχρι ένα συγκεκριμένο μέρος, για το οποίο κανονικά θα έπρεπε να περπατήσει 25 λεπτά για να το φτάσει. Τώρα χρειάστηκε μόλις 90 δευτερόλεπτα. Αυτό ενδεχομένως να σημαίνει ότι από εδώ και πέρα οι νοσοκόμοι και οι τραυματιοφορείς θα μπορούν να φτάσουν με πολύ μεγαλύτερη ταχύτητα όπου υπάρχει ανάγκη, σώζοντας έτσι πολλές ζωές.

Ο Andy Mawson, διευθυντής της GNAAS δήλωσε ότι η δοκιμή έδειξε μεταξύ άλλων και τις δυνατότητες βελτίωσης που υπάρχουν στο Jet Suit κατά την παροχή υπηρεσιών ιατρικής φροντίδας. Μακάρι να γίνει ακόμα καλύτερο αυτό το μαγικό πράγμα που μόλις είδαμε, τι να πω.

“Σε μια εποχή όπου στην υγειονομική περίθαλψη είμαστε εξαντλημένοι από τον COVID και τις επιπτώσεις του, είναι σημαντικό να σπρώξουμε τα όρια, να τα πάμε ένα βήμα παραπέρα”, δήλωσε.

Τα αεροσκάφη μας θα συνεχίσουν να είναι το ζωτικό μέρος της αντιμετώπισης των έκτακτων αναγκών που προκύπτουν, όπως και οι πολύ καλά εκπαιδευμένες ομάδες διάσωσης στο βουνό. Εδώ όμως μιλάμε για μία εντελώς καινούργια δυνατότητα που δίνουμε στις ήδη πολύ καλά εκπαιδευμένες ομάδες μας.

Πιστεύουμε ότι αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να επιτρέψει στους ανθρώπους μας να προσεγγίζουν τους ασθενείς πολύ πιο γρήγορα από ποτέ. Σε πολλές περιπτώσεις αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο θα μπορούσαν να ανακουφίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά τον πόνο ενός τραυματία για παράδειγμα, αλλά ότι θα μπορούσαν εν τέλει να σώσουν τη ζωή του”.

Χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους γιατί η ιατρική βοήθεια άργησε έστω κι ένα λεπτό περισσότερο. Μακάρι αυτή η φουτουριστική στολή να είναι η απάντηση στο πρόβλημα. Κι ας μας έρθει σιγά σιγά, βήμα βήμα.