α
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δες μια Lamborgini να πιάνει τα 250 χλμ σε 17 δευτερόλεπτα

Ένα βίντεο βάλσαμο για τα μάτια αλλά και τα αυτιά σου.

Η δράση του βίντεο λαμβάνει χώρα σε ένα διάδρομο αεροδρομίου πέντε χιλιομέτρων κάπου στη Φλόριντα, ο οποίος διάδρομος όμως δεν είναι μόνο αυτό. Αυτή η εξαιρετικά επίπεδη ταινία σκυροδέματος με την οποία είναι καλυμμένος, μαρτυρούν ότι κάποτε χρησιμοποιήθηκε και από διαστημικό λεωφορείο. Σήμερα, είναι ένα μέρος όπου μπορεί να τοποθετηθεί ένας εξοπλισμός ελέγχου ταχύτητας και να δοκιμαστούν οι δυνατότητες των ακριβότερων υπεραυτοκινήτων που κυκλοφορούν.

Αυτή, λοιπόν, τη φορά σε αυτόν τον διάδρομο απολαμβάνουμε μία σύντομη αλλά υπέροχη πορεία μίας Lamborghini Aventador SV Roadster του 2016. Και λέμε “σύντομη” γιατί σε αυτό το ‘πέρασμα’ χρησιμοποιεί μόνο τα 800 μέτρα αυτού του τεράστιου διαδρόμου, θέλοντας να αναδείξει μόνο τις δυνατότητες επιτάχυνσης αυτού του αυτοκινήτου. Είναι επίσης μια καλή ευκαιρία να γεμίσουν τα αυτιά μας με τους ένδοξους ήχους του εξακύλινδρου κινητήρα V12, που σε αυτές τις στροφές φτάνει τα 740 άλογα, έχοντας και τους τέσσερις τροχούς σε κίνηση.

Και βλέποντας το βίντεο δεν απογοητευόμαστε. H Lamborgini φτάνει τα 256 χλμ/ω σε 17 δευτερόλεπτα, το οποίο, ε ναι, είναι πολύ πολύ γρήγορο -και εντυπωσιάκό.

Δες για να νιώσεις τα vibes: