ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Δύο τεχνολογικά προϊόντα που έρχονται από το μέλλον για να αλλάξουν το παρόν

Η Lenovo φέρνει το πρώτο αναδιπλούμενο laptop στον κόσμο και το πιο ελαφρύ ThinkPad που κατασκευάστηκε ποτέ.

Το μέλλον θέλει ταχύτητα αλλά και άνεση, ασφάλεια αλλά και ανοιχτό πνεύμα, που να μην πηγαίνει κόντρα στον πυρήνα της δημιουργικότητας προς χάριν του σίγουρου. Ένα ανοιχτό πνεύμα, μία ματιά στον κόσμο και στις αλλαγές, στον μέλλον που όχι μόνο δεν μπορείς να το αποφύγεις, αλλά να εύχεσαι να μην αργήσει άλλο, να έρθει εδώ και τώρα.

Στην ψηφιακή εκδήλωση ‘Lenovo Imagine’ πήραμε μία μικρή γεύση απ’ το μέλλον. Απ’ τις ανάγκες του και την ικανοποίησή τους. Ανάγκες όπως είναι η τηλεργασία και τα υβριδικά μοντέλα εργασίας και ικανοποίηση όπως αυτήν που προσφέρουν τα νέα προϊόντα της εταιρείας.

Δύο προϊόντα μοναδικά, που υπόσχονται να αλλάξουν τον τρόπο που εργαζόμαστε, επικοινωνούμε αλλά και διασκεδάζουμε. Ειδικά τις ημέρες της απόστασης και του lockdown, το τρίτο κομμάτι της εμπειρίας μοιάζει πιο επιτακτικό από ποτέ. Ο λόγος, λοιπόν, για το ThinkPad Nano, το πιο ελαφρύ ThinkPad που κατασκευάστηκε ποτέ, αλλά και για το πρώτο αναδιπλούμενο laptop στον κόσμο, το ThinkPad X1 Fold.

Το ThinkPad Nano μπορεί να είναι εξαιρετικά ελαφρύ αλλά έχει όλα αυτά χαρακτηριστικά που το κάνουν τον ιδανικό φορητό υπολογιστή για έναν υβριδικό κόσμο εργασίας. Ξεχωρίζει η κρυστάλλινη εικόνα στην οθόνη του και ο ήχος, την ίδια στιγμή που παρέχει υψηλή απόδοση και κυρίως τις απαραίτητες δυνατότητες ώστε να μην υπάρξει ποτέ οut of date. Έχει τις απαραίτητες δυνατότητες συνδεσιμότητας για τις τεχνολογίες που θα έρθουν, έχει το βλέμμα του στραμμένο στο μέλλον.

Με βάρος μόλις 907 γραμμάρια, είναι  μία από τις πρώτες συσκευές που διαθέτει την πλατφόρμα Intel® Evo™ και τροφοδοτείται από επεξεργαστές 11th Gen Intel® Core™ για έναν συνδυασμό ισχυρής απόδοσης, άμεσης απόκρισης, αλλά και μπαταρία που θα κρατήσει όλη την ημέρα.

Το πρόγραμμα ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων Match on Chip δεν θα μπορούσε να λείπει από ένα τέτοιο προϊόν που μοιάζει σαν να έχει έρθει κατευθείαν μέσα από τις πιο αισιόδοξες ημέρες του μέλλοντός μας. Όπως και η αναγνώριση φωνής. Εξίσου εκπληκτική είναι η δυνατότητα που παρέχει και για ανίχνευση ανθρώπινης παρουσίας, κάτι που το καθιστά ικανό να ενεργοποιείται χωρίς κανένα άγγιγμα από τον χρήστη, αλλά και να κλειδώνει αυτόματα στην περίπτωση που ο χρήστης απομακρυνθεί από αυτό. Δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε πόσο σημαντικό είναι ειδικά αυτό το δεύτερο χαρακτηριστικό. Πόσες φορές έχεις κάτσει σε ένα καφέ με το laptop σου, και δεν το έχεις κουνήσει ούτε για μια στιγμή εξαιτίας του φόβου να το αφήσεις έστω κι ένα λεπτό μόνο του, ακόμη και αν δεν έχεις διακόψει την οπτική επαφή; Και πόσες φορές το έχεις αφήσει ανοικτό μπροστά σε άτομα που δεν θα έπρεπε -στο σπίτι σου, στο γραφείο σου- και παρακαλούσες να γινόταν ένα θαύμα και να έκλεινε από μόνο του, να μην μπορούσε κανένας περίεργος να δει την οθόνη σου;

Παράλληλα, το Χ1 Nano προσφέρει μια εκπληκτική εμπειρία προβολής με οθόνη 2K Dolby® Vision ™ με αναλογία διαστάσεων 16:10 ώστε να μην επηρεαστεί καθόλου η παραγωγικότητα σας. Προσφέρει εκπληκτικές ταχύτητες σύνδεσης χάρη στις δυνατότητες Intel® WiFi 6 και 5G συνδεσιμότητας. Τέλος, δύο θύρες Thunderbolt ™ 4 μπορούν προσφέρουν ταχύτατη πρόσβαση σε αποθηκευτικά μέσα ή ακόμη ταυτόχρονη σύνδεση σε δύο οθόνες 4K.

Το σπουδαιότερο όμως νέο που μοιράστηκε η Lenovo μαζί μας στο Lenovo Imagine είναι το πρώτο αναδιπλούμενο laptop στον κόσμο, το ThinkPad X1 Fold. Αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο διάστημα, αποδεικνύοντας ότι το αύριο δεν θα είναι απλώς μικρό και ελαφρύ, αλλά και τεράστιο στη χρήση.

Πέντε χρόνια χρειάστηκε η ομάδα της Lenovo για τη δημιουργία του X1 Fold προκειμένου να προσφέρει έναν επαναστατικό συνδυασμό φορητότητας και ευελιξίας. Είναι το πρώτο του είδους του σε μια νέα κατηγορία προσωπικών υπολογιστών, που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την τεχνολογία. Το πρώτο αναδιπλούμενο laptop στον κόσμο προσαρμόζεται απόλυτα στην εποχή μας. Προσαρμόζεται σε όλα αυτά τα μοντέλα εργασίας που κάνουν το παραδοσιακό laptop να μοιάζει σαν να έρχεται από μία ξεχασμένη εποχή. Με το X1 Fold μπορείς να εργαστείς από απόσταση ή στο γραφείο, αλλά και να προσαρμοστείς σε υβριδικά μοντέλα εργασίας.

Και έχει την κατάλληλη καινοτομία για να στα επιτρέψει όλα αυτά. Το ThinkPad X1 Fold έχει τη δυνατότητα να μεταμορφώνεται από μια μικρή συσκευή σε ένα επίσης μικρό σε μέγεθος βιβλίο, σε μια πλήρως επίπεδη οθόνη μεγέθους 13,3 ιντσών. Σκέψου πόσο πιο εύκολο γίνεται το να το παίρνεις μαζί σου όπου και αν πηγαίνεις. Άλλωστε και το πρωτόκολλο WiFi 6 του επιτρέπει απόλυτη συνδεσιμότητα, δεν χρειάζεται να ανησυχείς αν θα “πιάνει” εκεί που θα πας.

Προσφέροντας δυνατότητες που καθίστανται δυνατές από το πρόγραμμα καινοτομίας Project Athena της Intel, το X1 Fold έχει επεξεργαστή Intel® Core™ και Intel® Hybrid, συνδυάζοντας έτσι τη γνωστή λειτουργικότητα που όλοι γνωρίζουμε από τα smartphone, τα tablet και τους φορητούς υπολογιστές με το λειτουργικό Window 10 Professional. Παράλληλα, έχει ειδικά σχεδιασμένο ανεξάρτητο Bluetooth πληκτρολόγιο το οποίο συνδέεται μαγνητικά και ταιριάζει απόλυτα στο εσωτερικό της συσκευής, ενώ φορτίζει ασύρματα από τη στιγμή που θα το ακουμπήσετε πάνω στο X1 Fold, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα μείνει ποτέ από μπαταρία.

Διατίθεται ακόμη και προαιρετικό active Pen για αυτούς που δεν θέλουν να γράφουν “με το χέρι”, αλλά θέλουν να αναζητήσουν μία διαφορετική εμπειρία. Και είναι και όμορφο, κομψό, εκτός από απόλυτα λειτουργικό. Βοηθάει σε αυτό και η εξωτερική του εμφάνιση από αυθεντικό δέρμα.

Το μοντέλο που θα έρθει στην Ελλάδα θα έχει προ εγκατεστημένο 5G και δεν χρειάζεται να ανησυχείς μήπως ξεμείνεις γρήγορα από μπαταρία. Η διάρκεια ζωής της μπορεί να φτάσει τις 11 ώρες με μία φόρτιση.

Κορυφαία σχεδίαση, τεχνολογία αιχμής και ενσωματωμένη ασφάλεια επιπέδου enterprise για την προστασία των δεδομένων. Αυτό σημαίνει ThinkPad, αυτό σημαίνει το μέλλον εδώ και τώρα. Να μην το φανταζόμαστε απλώς, αλλά να το βιώνουμε και να το απολαμβάνουμε.