ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων στην Ελλάδα

Ένα από τα μεγαλύτερα άγχη των οδηγών που θέλουν να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση είχε να κάνει με τα περιορισμένα σημεία φόρτισης των οχημάτων στη χώρα. Το incharge της nrg λύνει αυτό το πρόβλημα οριστικά.

Το τελευταίο διάστημα, όλο και περισσότεροι οδηγοί στην Ελλάδα και τον κόσμο έχουν αποφασίσει να αφήσουν στην άκρη τα πετρελαιοκίνητα – βενζινοκίνητα οχήματα και να αγοράσουν ηλεκτρικά ή υβριδικά αυτοκίνητα.  

Η επιλογή αυτή γίνεται ύστερα από τις έρευνες αρκετών επιστημονικών ινστιτούτων ανά τον κόσμο, σύμφωνα με τις οποίες, η χρήση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ιδιαίτερα εντός των πόλεων, ενέχει σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη, ενώ αποτελεί σημαντικό μέσο για να επιτευχθούν οι παγκόσμιοι στόχοι για την κλιματική αλλαγή και να περιοριστεί η υπερθέρμανση του πλανήτη κατά 1,5 βαθμούς Κελσίου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, αρκετές κυβερνήσεις ανά τον κόσμο, μεταξύ αυτών και η ελληνική, έχει εκφράσει τη θέση της πως έως το 2030 θα πωλούνται μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Τη θέση αυτή υποστήριξε πρόσφατα, μάλιστα, και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος δήλωσε πως το συγκεκριμένο μέτρο θα ξεκινήσει ήδη από το 2025 και θα αφορά τα ταξί που κυκλοφορούν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.

Το ζήτημα, ωστόσο, που είχε προκύψει, όμως, όλα τα προηγούμενα χρόνια είχε να κάνει με τους χώρους φόρτισης των ηλεκτρικών οχημάτων στους ελληνικούς δρόμους. Αυτός ήταν, μάλιστα, και ο μεγαλύτερος βραχνάς των οδηγών, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που ήθελαν να μεταβούν στην ηλεκτροκίνηση αλλά δεν γνώριζαν το εάν και κατά πόσο εύχρηστη θα ήταν η διαδικασία φόρτισης για τα αυτοκίνητά τους.

Τη λύση, λοιπόν, έρχεται να δώσει το incharge της nrg το οποίο αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα, με τα περισσότερα σημεία ταχείας επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα.

Μια χώρα γεμάτη ταχυφορτιστές

nrg

Πρόκειται για 30 ταχυφορτιστές στην Ελλάδα, οι οποίοι είναι ικανοί να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό όχημα σε έως και το 80% της δυναμικότητάς του σε μισή ώρα. Και το καλύτερο; Οι πιο πολλοί από αυτούς έχουν τοποθετηθεί σε αρκετά πρατήρια της χώρας και σε σταθμούς ΣΕΑ, καλύπτοντας το μεγαλύτερο μέρος του εθνικού οδικού δικτύου και κάνοντας έτσι πραγματικότητα το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης για τον Έλληνα οδηγό, κάτι που μέχρι τώρα έμοιαζε αδύνατο. Η nrg αναπτύσσει συνεχώς το δίκτυο incharge με ταχυφορτιστές αλλά και AC φορτιστές, τόσο σε κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους όσο και σε αστικά κέντρα για την απόλυτη εξυπηρέτηση του οδηγού ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Μπορείτε να δείτε εδώ τον χάρτη των διαδρομών του incharge για το επόμενο ηλεκτροκίνητο ταξίδι σας.

Η αναζήτηση, μάλιστα, γίνεται ακόμη πιο απλή, καθώς ο κάθε οδηγός ηλεκτρικού αυτοκινήτου θα έχει πρόσβαση στην νέα εφαρμογή incharge της nrg, μέσω της οποίας μπορεί να βρει το ακριβές σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί άμεσα 24 ώρες το 24ωρο, να επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί να παρακολουθήσει την πορεία της φόρτισής του να δει το ιστορικό των φορτίσεών του και να ολοκληρώσει την πληρωμή του.

Φόρτιση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ακόμη κι από το σπίτι

nrg

Οι επιλογές, ωστόσο, δεν μένουν εκεί καθώς οι κάτοχοι ηλεκτρικού ή plug in hybrid οχήματος έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν δικό τους φορτιστή στο σπίτι τους και έτσι θα μπορούν να ορίζουν αυτόνομα το πότε θέλουν να φορτίσουν το αυτοκίνητό τους. Ο οικιακός φορτιστής της nrg αποτελεί την οικονομική λύση, εύχρηστης και γρήγορης φόρτισης. Εύκολος στην τοποθέτηση, με μικρές διαστάσεις, είναι η κατάλληλη λύση για όλες τις κατοικίες.

Η χρήση, μάλιστα, του incharge ΗΟΜΕ, πέρα από την οικονομία, προσφέρει κι αλλά και πολλά παράλληλα οφέλη, όπως δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητου ή plug-in hybrid υβριδικού οχήματος από το σπίτι, για έναν ολόκληρο χρόνο, δωρεάν συνδρομή nrg Green, μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή και πολλαπλάσιους πόντους στο allSmart.

Οι παροχές αυτές, βέβαια, δεν αφορούν μόνο ιδιώτες οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων αλλά και επιχειρήσεις. Mέσω του incharge BUSINESS, η nrg διαθέτει στους πελάτες της έξυπνους φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων με εξαιρετικά προνόμια. Οι AC και DC φορτιστές της nrg αποτελούν τεχνολογικές λύσεις υψηλής αξιοπιστίας για εύχρηστη και ταχεία φόρτιση, καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των χρηστών στα δημοσίως προσβάσιμα σημεία φόρτισης.

Απ’ όλα τα παραπάνω μπορεί να καταλάβει κανείς πως βρισκόμαστε μπροστά σε μια επανάσταση στον χώρο της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα. Και κάπως έτσι το άγχος των οδηγών ηλεκτρικών και plug in hybrid αυτοκινήτων μήπως δεν βρουν φορτιστή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους τελειώνει μια για πάντα.