Getty Images Matt Winkelmeyer
LIFE

Είναι η Britney Spears επιτέλους ελεύθερη;

Η Britney παρουσιάστηκε στο Δικαστήριο με εκατοντάδες υποστηρικτές της έξω από την αίθουσα να διαδηλώνουν υπέρ του αιτήματός της να ελευθερωθεί.

«Είμαι έτοιμη να ανέβω στη σκηνή ξανά; Θα ανέβω στη σκηνή ξανά; Δεν έχω ιδέα. Περνάω πάντως πολύ καλά αυτή τη στιγμή. Είμαι σε μία μεταβατική φάση της ζωής μου και την απολαμβάνω». Αυτή ήταν η απάντηση της Britney Spears λίγες εβδομάδες πριν σε μερικές από τις πάμπολλες ερωτήσεις με τις οποίες την βομβάρδισαν οι fans της στο Instagram.

H Britney δεν έχει κυκλοφορήσει καινούργια δουλειά από το 2016, δεν έχει κάνει live από το 2018 και δεν έχει εργαστεί πουθενά από τις 4 Ιανουαρίου του 2019, όταν και πήρε αυτή τη συνειδητή απόφαση. Όλο αυτό ως απάντηση στο περίφημο conservatorship που της έχει επιβληθεί, όταν εισήχθη στη νευρολογική κλινική Ronald Reagan Medical Center. Σύμφωνα με αυτό, από την 1η Φεβρουαρίου 2008 οριζόταν ως κηδεμόνας ο πατέρας της, Jamie ο οποίος αναλάμβανε να είναι και αυτός που θα διαχειριζόταν την περιουσία της αλλά και την προσωπική της ζωή.

Πιο συγκεκριμένα, με αφορμή κάποιες περιπέτειες της Britney, πέρασε η κηδεμονία της ίδιας ως προσώπου αλλά και των χρημάτων της από τον πατέρα της. Ο τελευταίος εκμεταλλεύτηκε ένα νομικό πλαίσιο που επέτρεπε τέτοιου τύπου νομικούς διακανονισμούς κυρίως για άτομα πολύ μεγάλης ηλικίας, άτομα με αναπηρία ή ανοϊκούς.

Εδώ και πολλά χρόνια, πολλοί μοιράζονταν την πολύ λογική απορία για το πώς είναι δυνατόν ένας άνθρωπος που κάνει tour, βρίσκεται στην κριτική επιτροπή του X Factor και βγάζει albums χρειάζεται να βρίσκεται σε conservatorship. Αυτή η απορία άρχισε να γίνεται οργή όταν και με αφορμή το documentary Framing Britney Spears άνθρωποι από όλον τον κόσμο ενώθηκαν κάτω από το σύνθημα #FreeBritney.

Υποστηρικτές του Free Britney. ©2021, Chris Pizzello/Associated Press

Ο δικηγόρος της Samuel Ingham υπέβαλε πριν από κάποιους μήνες αίτηση για την απομάκρυνση του πατέρα της ως επόπτη της. Αίτημα που φαίνεται ότι είχε προηγηθεί ήδη από το 2016. Χθες η Britney εμφανίστηκε (ψηφιακά) μπροστά από το δικαστήριο στην προσπάθεια που κάνει να απελευθερωθεί από τα δεσμά του πατέρα της, να αποκτήσει ξανά τον κυριότητα του εαυτού της και να διαχειριστεί την περιουσία της.

«Δεν είμαι χαρούμενη, δεν μπορώ να κοιμηθώ. Είμαι τόσο εξοργισμένη, είναι τρελό αυτό που συμβαίνει. Και είμαι πολύ στεναχωρημένη. Ο πατέρας μου και οποιοσδήποτε άλλος είναι μπλεγμένος στην υπόθεση του convesatorship, μαζί και οι μάνατζέρ μου, πρέπει όλοι να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής», τόνισε η Britney και συνέχισε.

«Η τελευταία φορά που μίλησα σε εσάς, στο δικαστήριο, με έκανε να νιώσω ότι ήμουν νεκρή. Σας λέω ξανά, επειδή δε λέω ψέματα, μήπως τώρα καταλάβετε το βάθος και τη σοβαρότητα των προβλημάτων που μου έχει προκαλέσει αυτή η υπόθεση… Έχω το δικαίωμα αλλαγών», συνέχισε για να συμπληρώσει «Ειλικρινά πιστεύω ότι αυτή η εποπτεία είναι καταχρηστική. Είναι σαν να μην έχω τη ζωή μου όπως τη θέλω».

Στη συνέχεια μίλησε, σύμφωνα με όσα εξασφάλισε το Variety, πιο συγκεκριμένα για τον πατέρα της. «Ο έλεγχος που είχε πάνω σε κάποιο τόσο ισχυρό όσο εγώ. Λάτρευε τον έλεγχο που είχε να πληγώνει την ίδια του την κόρη 100%. Το αγαπούσε. Δούλευα 7 μέρες τη βδομάδα, χωρίς ρεπό, που στην California το μόνο παρόμοιο πράγμα είναι αυτό που λέμε sex trafficking. Το να κάνεις κάποιον να δουλεύει χωρίς να το θέλει και να του παίρνεις όλη την περιουσία (τραπεζικές κάρτες, μετρητά, διαβατήριο)».

Συνέχισε περιγράφοντας τις πολύ μεγάλες δυσκολίες της ζωής της. «Όλοι ζούσαν μαζί μου σε ένα σπίτι. Οι νοσοκόμες, η ασφάλεια. Υπήρχε ένας chef που μαγείρευε για μένα τις καθημερινές. Με έβλεπαν να αλλάζω, να είμαι γυμνή, το πρωί και το μεσημέρι και το βράδυ. Δεν είχα καμία απολύτως ιδιωτικότητα στο ίδιο μου το δωμάτιο».

«Δε λέω ψέματα. Θέλω απλά πίσω τη ζωή μου. Ήταν 13 χρόνια και είναι αρκετά. Έχει περάσει πια πάρα πολύς χρόνος από τότε που είχα κυριότητα των χρημάτων μου. Είναι η ευχή μου και το όνειρό μου όλο αυτό να τελειώσει χωρίς να χρειάζεται να κάνω τεστ. Και πάλι, δεν έχει κανένα νόημα για την Πολιτεία της California να κάθεται αμέτοχη και κυριολεκτικά να με βλέπει με τα μάτια της να συντηρώ τόσους ανθρώπους, να πληρώνω τόσους ανθρώπους, φορτηγά, λεωφορεία και όλα αυτά αλλά να μου λέει ότι δεν είμαι αρκετά καλή. Αλλά είμαι πολύ καλή σε αυτό που κάνω. Και επιτρέπω σε αυτούς τους ανθρώπους να ελέγχουν ό,τι κάνω. Αρκετά! Δεν έχει πια καμία λογική».

Ολόκληρη η έκφραση του αιτήματος της Britney διέρρευσε και σε ηχητικό ντοκουμέντο όπου μπορείτε να ακούσετε παρακάτω.