SEX

Είναι τα καλά κορίτσια είδος υπό εξαφάνιση; 

Μια γυναίκα που βαρέθηκε να ακούει τους φίλους της να αναρωτιούνται “που πήγαν όλα τα καλά κορίτσια” αποφασίζει να σου πει τη μυστική τους κρυψώνα.

Δεν ξέρω ούτε μια γυναίκα που να θεωρεί τον εαυτό της “κακό κορίτσι”. Ξέρω μόνο διάφορες βλαμμένες οι οποίες τραγουδάνε το σουξέ της Ριχάνας “Good girl gone bad”, ενώ παράλληλα στέλνουν στους υποψήφιους εραστές τους κλισέ SMS “είμαι κακό κορίτσι”, προσπαθώντας να υπονοήσουν έτσι τα σεξουαλικά τους ταλέντα (τα οποία, από μικρά γκάλοπ που κάνω κατά καιρούς στους φίλους μου, είναι συνήθως ανύπαρκτα). Επί της ουσίας, όμως, όλες θεωρούν τους εαυτούς τους καλά κορίτσια. Ακόμη κι αν δεν είναι.

Ποιο είναι όμως το κακό κορίτσι; Οι ορισμοί του είναι όσες και οι απόψεις εκείνων που θα ρωτήσεις. Γιατί παρότι μπορούμε με ασφάλεια να συμφωνήσουμε όλοι πως κάποια που απατάει κατ’ εξακολούθηση τον γκόμενό της, κάποια που κάνει σεξ με το αγόρι της κολλητής της ή κάποια που πάει με τον κολλητό του αγοριού της είναι αυτό που λέμε “κακό κορίτσι”, οι περισσότεροι άντρες θα κολλούσαν αυτήν την ταμπέλα σε μια γυναίκα και για πολύ λιγότερα.

Κακό κορίτσι μπορεί να θεωρήσει κάποιος οποιαδήποτε γυναίκα είχε πάνω από 10, 20 ή 30 εραστές στη ζωή της – ο αριθμός αυτός είναι ακορντεόν ανάλογα με την ηθική του καθενός και του τι έχει μάθει από το σπίτι του και τις παρέες του. Ακόμη πιο αυστηροί, υπάρχουν και εκείνοι που δεν θα δουν ποτέ ως “καλό κορίτσι” εκείνη που θα κάνει σεξ μαζί τους από το πρώτο ραντεβού. Γι’ αυτούς αυτές οι γυναίκες είναι γνωριμίες της μιας βραδιάς, αναλώσιμες – και συνήθως είναι οι ίδιοι τύποι που παραπονιούνται για τις υποκρίτριες ελληνίδες που “μας το παίζουν δύσκολες”. Και βέβαια, υπάρχει και μια τεράστια μερίδα του αντρικού πληθυσμού που θα βιαστεί να χαρακτηρίσει “ξέκωλο” τις μισές του φίλες στο facebook, μόνο και μόνο επειδή ανεβάζουν φωτογραφίες με ανοιχτά ντεκολτέ και duckfaces, στιγμιότυπα από νυχτερινές εξόδους με τις φίλες τους και αλμπουμάκια με αέρα Cindy Lauper, γιατί ως γνωστόν “Girls just wanna have fun”.

Και ξαφνικά μια μέρα πιάνεις τον εαυτό σου να αναρωτιέται που πήγαν όλα τα καλά κορίτσια. Ένα πρωί αναζητάς αυτό που εννοούσε η γιαγιά σου όταν έλεγε “να βρεις ένα καλό κορίτσι για να νοικοκυρευτείς” και εσύ το μόνο που βλέπεις γύρω σου είναι μια θάλασσα από στήθη που κοντεύουν να σκάσουν στο facebook, μαυρισμένα μπούτια στο instagram και γυναίκες έτοιμες για όλα στα μπαρ, στα κλαμπ και στα νησιά. Κορίτσια απελευθερωμένα από ταμπού, για τα οποία η #YOLO πλευρά της ζωής, καθώς και το παθιασμένο σεξ μαζί σου, είναι καμιά δεκαριά σφηνάκια μακριά.

Είτε το πιστεύεις όμως είτε όχι, αυτά είναι τα καλά κορίτσια του σήμερα. Δεν υπάρχει μυστική κρυψώνα. Τα καλά κορίτσια κρύβονται σε κοινή θέα, ανάμεσα στα κακά κορίτσια. Το νέο βελτιωμένο (ή και όχι) μοντέλο του καλού κοριτσιού τροποποίησε λίγο τη συμπεριφορά του απέναντι στο αντρικό φύλο για να μπορέσει να επιβιώσει ανάμεσα στα πραγματικά κακά κορίτσια και να συνυπάρξει μαζί σου αρμονικά. Ήθελες σέξι φωτογραφίες στο facebook; Να τες λοιπόν, οι πρώην συντηρητικές συμμαθήτριές σου διαπίστωσαν ότι τα like δεν έρχονται αν ανεβάζουν τραγουδάκια και παπαρούνες, αλλά πέφτουν βροχή αν σουφρώνουν τα χειλάκια τους και κοιτάνε κατάματα τον φακό (το like μην το πάρεις κυριολεκτικά, είναι ένας συμβολισμός της αποδοχής από το άλλο φύλο).

Ήθελες γρήγορο, εύκολο, επιφανειακό σεξ με άγνωστες όμορφες υπάρξεις; Ε, τώρα λοιπόν μπορείς να το έχεις, γιατί ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη σου δεκάδες δεσποινίδες που ανακάλυψαν ότι αν κάνουν ευκαιριακό σεξ μαζί σου δεν είναι το τέλος του κόσμου – κατά πάσα πιθανότητα θα περάσουν εξίσου καλά με εσένα. Ήθελες κορίτσια που δεν θα στο παίξουν μυξοπαρθένες στα πρώτα ραντεβού; Ορίστε, εκεί έξω σε περιμένει μια νέα φουρνιά γυναικών που βιάζεται να φάτε γρήγορα το επιδόρπιο για να την καλέσεις σπίτι σου.

Οι γυναίκες έγιναν αντράκια και αποφάσισαν ότι η καθωσπρέπει συμπεριφορά δεν τις οδηγεί πουθενά αφού, ό,τι και να κάνουν, εσύ πάλι τα ξέκωλα θα προτιμήσεις. Και αν υπάρχει κάποιος που μπορεί με το χέρι στην καρδιά να πει ότι Σάββατο βράδυ στο μπαρ αντί για την σέξι, ελαφριά ενδεδυμένη κορασίδα που χορεύει στενά με την φίλη της την προσοχή του θα κερδίσει εκεί που κάθεται κάτω από το ηχείο και πίνει ήσυχη το μοχίτο της, παρακαλώ, ας με διαψεύσει πανηγυρικά.

Μην ξέροντας και εσείς οι ίδιοι τι θέλετε τελικά για να περάσετε καλά, κάπου μπερδέψατε και τις γυναίκες, οι οποίες δεν έγιναν όλες εν μια νυκτί “κακά κορίτσια” αλλά σίγουρα δυσκολεύονται να τραβήξουν στο μυαλό τους την διαχωριστική γραμμή που έχεις εσύ ανάμεσα στο κορίτσι “για σπίτι” και στο κορίτσι “για κρεβάτι”. Άλλωστε και το κρεβάτι μέσα στο σπίτι βρίσκεται. 

Δεν εξαφανίστηκαν τα καλά κορίτσια. Είναι τα ίδια κορίτσια με τα οποία θα ανταλλάξεις πρόστυχα inbox στο facebook, τα ίδια κορίτσια που θα κοιμηθούν μαζί σου έπειτα από μια βραδιά με πολύ χορό και αλκοόλ. Είναι τα ίδια κορίτσια που εσύ είχες στο μυαλό σου ως “καλά”, απλά με λιγότερα ρούχα και λιγότερες αναστολές. Σκέψου όλα τα ελκυστικά χαρακτηριστικά ενός “κακού κοριτσιού” σαν ένα κοστούμι που φόρεσε ένα καλό κορίτσι για να σου αρέσει. Απλά με τόσα πολλά “κοστούμια” να κυκλοφορούν εκεί έξω, είναι εξαιρετικά δύσκολο πια να αναγνωρίσεις ένα καλό κορίτσι όταν εμφανιστεί μπροστά σου.