SEX

Εκείνη η άβολη στιγμή για έναν άντρα

Μια γυναίκα αντάλλαξε εμπειρίες με πολλές άλλες γυναίκες και μαζί έφτιαξαν το top-10 των καταστάσεων που οι περισσότεροι άντρες δεν μπορούν να διαχειριστούν. Εσύ μπορείς;

Αυτή η λίστα δημιουργήθηκε για σένα με πολλή αγάπη από ένα σύνολο γυναικών, οι οποίες έβαλαν κάτω τις κοινές τους εμπειρίες και κατέληξαν στις 10 πιο κλασικές περιπτώσεις που οι άντρες χάνουν το coolness τους και να αδυνατούν να αντιδράσουν με φυσιολογικό τρόπο.

Πριν ξεκινήσεις να διαβάζεις, ας θέσουμε τις βάσεις για τη σωστή ανάγνωση αυτού του κειμένου:

Α) Η λίστα δεν είναι πλήρης. Και δεν θα μπορούσε να είναι, διότι η κάθε γυναίκα έχει τα δικά της βιώματα να αναφέρει όπου οι άντρες αντιδρούν αμήχανα (μερικές είπαν “όταν παίρνω τον έλεγχο στο κρεβάτι”. Κάποιες είπαν “όταν του λέω πως τον αγαπάω”. Μια είπε “όταν τον χουφτώνει η μαμά του” – οι υπόλοιπες την κοιτάξαμε με τρόμο). Στα παρακάτω 10 όμως, όλες συμφωνήσαμε πως έχουμε δει έστω και έναν άντρα στη ζωή μας να κομπλάρει και να συμπεριφέρεται αστεία.

Β) Η λίστα δεν ισχύει για όλους. Κάποιοι άντρες νιώθουν άβολα σε καταστάσεις που για κάποιους άλλους είναι απολύτως νορμάλ. Προφανώς κάποια από τα παρακάτω δεν θα ισχύουν για σένα. Ό,τι δεν σε αφορά προσπέρασέ το και άσε εκείνον που τον αφορά να διαβάσει για την περίπτωσή του. Αν νιώθεις πως δεν σε αφορά τίποτα, μάλλον σε αφορούν όλα. 

 

Η άβολη στιγμή που μια γυναίκα…

…σε φιλάει μπροστά σε ξένο κόσμο

Σίγουρα υπάρχουν και άντρες που δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις δημόσιες εκδηλώσεις τρυφερότητας της κοπέλας τους. Αλλά είναι μειοψηφία. Τα φιλιά, οι αγκαλιές και τα χάδια παρουσία τρίτων προσώπων – ειδικά εκείνων που θες να δώσεις την εντύπωση πως είσαι ένας στιβαρός, μάτσο άντρας – συνήθως πυροδοτούν αντιδράσεις όπως αντανακλαστικό τράβηγμα, ενοχλημένο βλέμμα και σφιχτό χαμόγελο που μοιάζει, μέσα από τα δόντια, να λέει “α-γα-πη – μου – με – ρεζιλεύεις”. Κανένα πρόβλημα. Απλά μην απορήσεις αν στη συνέχεια εκείνη ξεκινήσει να λέει για τότε που μπήκε στο σπίτι η ακρίδα και εσύ βρέθηκες πάνω στον καναπέ. Θέλει απλά να σου δείξει τι πραγματικά σημαίνει “με ρεζιλεύεις”.

…λέει σε άλλους ιστορίες για τον πρώην της

Ο οποίος, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, τυχαίνει να είναι και ένας εξαιρετικά εμφανίσιμος, έξυπνος, κοινωνικός, πετυχημένος νέος. Ο μπαγλαμάς. Ποια η θέση σου σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση; Αν ζητήσεις να διακοπεί αυτή τη συζήτηση, είσαι ζηλιάρης. Αν τολμήσεις να ειρωνευτείς, είσαι κομπλεξικός. Αν μείνεις σιωπηλός, φαίνεται θιγμένος. Μην κομπλάρεις. Υπάρχουν και χειρότερα. Όπως, ας πούμε, να πέσεις σε συζήτηση που αναφέρονται δύο, τρεις ή και τέσσερις υπέροχοι πρώην της, κάνοντας σε να ανησυχείς αν μπαίνεις, έστω, στη top δεκάδα.

…πέφτει σε trance ανασφάλειας

Έρχεται μια στιγμή στη ζωή κάθε γυναίκας που αισθάνεται η πιο άσχημη και – κυρίως- η πιο χοντρή γυναίκα στον πλανήτη. Κανένα ρούχο δεν της πάει, δεν θέλει να βγει από το σπίτι, θέλει να χωθεί κάτω από το πάπλωμα και να μείνει για πάντα εκεί τρώγοντας γαριδάκια. Να εύχεσαι να μην είσαι παρών εκείνη τη στιγμή. Γιατί όσοι άντρες ήταν, μας κοίταξαν σαν να είμαστε ψυχολογικά διαταραγμένες και ψέλλισαν ένα συγκαταβατικό “μια χαρά είσαι”, που απλά μας έκανε να αισθανθούμε χειρότερα. Δουλειά σου εκείνη την ώρα είναι να της πεις πόσο πανέμορφη θεά είναι και πόσες θα σκότωναν για τα κάλλη της. Ακόμη κι αν αυτό είναι ψέμα. Και εμείς όταν έχασες εκείνη τη δουλειά και σου είπαμε πως δεν θα βρουν καλύτερο από σένα, ψέματα είπαμε. Αλλά αισθάνθηκες καλύτερα. Mission accomplished.

….διανύει εκείνες τις μέρες του μήνα

9 στους 10 άντρες θα πουν ότι είναι απολύτως εξοικειωμένοι με το θέμα. Είναι οι ίδιοι 9 στους 10 που όταν ακούνε τη λέξη “περίοδος” το πρόσωπό τους παίρνει μια αδιόρατη έκφραση αηδίας, οι ίδιοι που ανακατεύονται όταν έρχονται αντιμέτωποι με το αντικείμενο που λέγεται σερβιέτα, οι ίδιοι που μετά από ένα bloody ατύχημα την ώρα του σεξ τρίβονται στο μπάνιο με την ίδια μανία που τρίβονται στις ταινίες οι βιασμένες. Ήδη έχεις μετανιώσει που διαβάζεις αυτή την παράγραφο (υπομονή, τελειώνει). Για να δώσουμε λίγα εύσημα, οι περισσότεροι από εσάς όταν το κορίτσι σας περνάει το μηναίο μαρτύριο, κάνετε κάποιες άτοπες απόπειρες να βοηθήσετε, τύπου “να σου φέρω κάτι να φας;”. Το εκτιμάμε. Αλλά έχουμε πάρει απόφαση πως δεν θα συμφιλιωθείτε ποτέ με την ιδέα πως το θηλυκό θηλαστικό δίπλα σας αιμορραγεί μια φορά το μήνα. Και ας συμβαίνει σε κάθε γυναίκα. Κάθε μήνα.

…ξαφνικά αρχίζει να κλαίει

Η πρώτη αυτόματη σκέψη σου είναι να αποδώσεις το φαινόμενο στο προαναφερθέν μηνιαίο “πρόβλημα” και να αποφανθείς πως η weirdo που κλαίει γοερά μάλλον έχει τα ορμονικά της. Βέβαια αυτό δεν το εκφράζεις ανοιχτά, διότι μια φορά που το επιχείρησες, έκανες να μιλήσεις με τη weirdo μια βδομάδα. Δυσκολεύεσαι να πιστέψεις πως μια γυναίκα κλαίει επειδή έχει κουρελιαστεί το νευρικό της σύστημα, νιώθει ότι αδικείται ή απλά περνάει τις “κακές της” με πιο εκδηλωτικό, υγρό τρόπο απ’ όσο εσύ. Μη μένεις απαθής. Χάιδεψε της τα μαλλιά, φέρ’ της λίγο νερό, χαμογέλασέ της και πες της ένα ψέμα ακόμη, πως όλα θα πάνε καλά – ακόμη κι αν είσαι εσύ αυτός που την έφερε σε αυτή την κατάσταση. Ή μάλλον, ειδικά αν είσαι εσύ αυτός. 

…θηλάζει

Όλα βαίνουν καλώς μέχρι που, μια γυναίκα στον ίδιο χώρο με εσένα, κάνει το αδιανόητο. Ξεκουμπώνει το πουκάμισό της. Βγάζει μέσα από το σουτιέν της το τεράστιο στήθος της. Ήδη νιώθεις μια ταραχή και προσπαθείς να κοιτάξεις χωρίς να καρφωθείς. Και ξαφνικά ένα μωρό αρπάζει το αντικείμενο του πόθου και το κάνει μπιμπερό. Κάθε επιθυμία να κοιτάξεις εξανεμίζεται. Τώρα κάνεις τα πάντα για να ΜΗΝ κοιτάξεις. Κοιτάς το ταβάνι,τον τοίχο,  το πορτατίφ. Οτιδήποτε προκειμένου να μην αντικρύσεις το θέαμα όπου το ζουμερό στήθος μιας γυναίκας έχει μεταμορφωθεί σε μπουφές και τραυματιστείς για πάντα.

…στην πέφτει

Αυτή τη σκηνή πολλοί άντρες την έχουν παίξει επανειλημμένα στο μυαλό τους και κάθε φορά ήταν εξαιρετικά άνετοι, κουλ και ωραίοι (στο μυαλό τους). Μέχρι που ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί. Τότε ο τίγρης έγινε γατάκι, θα επιβεβαιώσουν όλες όσες είχαν το θάρρος να επιχειρήσουν μια τολμηρή, κατά μέτωπο επίθεση. Καθόλου εξοικειωμένοι στο ρόλο του θηράματος, οι άντρες που βρέθηκαν σε αυτή τη θέση, έχασαν τα λόγια τους, ξέχασαν τα skills τους στο φλερτ και μόνο λίγο πριν το τέλος κατάφεραν να μαζέψουν ό,τι είχε απομείνει από τον ανδρισμό τους, προκειμένου να μην αφήσουν αυτή την once in a lifetime ευκαιρία να πάει χαμένη.

…κάνει μελλοντικά πλάνα

Δεν έχει σημασία αν αυτά τα πλάνα σε συμπεριλαμβάνουν ή όχι. Ακόμη κι αν το κορίτσι σου μιλάει εντελώς υποθετικά με τις φίλες της για το πώς θα ήθελε να ονομάσει την κόρη της ή ποιος οίκος κάνει ωραία νυφικά, νιώθεις σαν αυτή η συζήτηση να σε αφορά, σαν να είναι preview ενός ζοφερού μέλλοντος που υφαίνεται για εσένα, χωρίς εσένα. Το πρότερα διάσημο χιούμορ σου δεν σου βρίσκεται εύκαιρο όταν τα αστεία των φιλενάδων έρχονται προς το μέρος σου. Μπορείς να ηρεμήσεις. Οι παράνυφες δεν θέλουν να σε ντύσουν γαμπρό. Να γελάσουν θέλουν με αυτές τις αναμενόμενες, αμήχανες αντιδράσεις σου.

…δεν σου λέει τι έχει

Κάτι έχει συμβεί, είναι βέβαιο, διότι η προηγουμένως χαμογελαστή κοπέλα σου τώρα είναι αμίλητη και έχει το ύφος του Γιώργου Φούντα. Ξέρεις ότι φταις, ξέρεις πως για κάτι είσαι υπόλογος αλλά αντί να ανοίξεις πρώτος το θέμα, δείχνοντας την καλή σου διάθεση να συζητήσετε, προτιμάς να της κάνεις την επαναλαμβανόμενη ερώτηση “τι έχεις;”, για να παίρνεις, σταθερά, την επαναλαμβανόμενη απάντηση “τίποτα”. Πιέζοντας την τύχη σου, συνεχίζεις να ρωτάς, κάπως σαν να κάνεις poke μια σφηκοφωλιά. Μέχρι που…

…ξεκινάει να γκρινιάζει

Εσύ το λες γκρίνια. Εκείνη το λέει παράπονα για την απαράδεκτη συμπεριφορά σου. Δεν έχει σημασία. Είναι η μια, καθολική, πανανθρώπινη αλήθεια στην οποία μπορούμε όλοι να συμφωνήσουμε: Κανένας άντρας δεν μπορεί να διαχειριστεί την γκρίνια. Άλλος ανοίγει την πόρτα και φεύγει. Άλλος ανοίγει την τηλεόραση και βλέπει μπάλα. Άλλος αρχίζει να εκτοξεύει πράγματα στους τοίχους. Όλες οι προαναφερθείσες αντιδράσεις μπορούν να φέρουν μονάχα περισσότερη γκρίνια. Η γκρίνια κλείνει σπίτια, η γκρίνια μπορεί να οδηγήσει σε χωρισμό, η γκρίνια μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο (όχι θάνατο της αγάπης, κυριολεκτικό θάνατο – πριν λίγα χρόνια ένας βρετανός σκότωσε τη γυναίκα του επειδή του γκρίνιαζε).

Η αλήθεια είναι ότι μερικές φορές σας φέρνουμε στα άκρα. Συγχωρέστε μας, δεν το κάνουμε επίτηδες, αυτός είναι ο (εντελώς λάθος) τρόπος μας να σας δείξουμε ότι ενδιαφερόμαστε γι’ αυτή τη σχέση. Θα προσπαθήσουμε να την περιορίσουμε. Και εσείς όμως θα πρέπει να αποδεχθείτε το γεγονός ότι, όπως η περίοδος, έτσι και η γκρίνια είναι στη φύση μας. Και δυστυχώς μπορεί να έρχεται συχνότερα από μια φορά το μήνα.