ΠΟΛΗ

Η έκθεση φωτογραφίας Behind The Flame φέρνει στο φως στιγμιότυπα κορυφαίων Ελλήνων αθλητών

27 - 29 Ιουλίου 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, μέσα από το φακό του Νίκου Ζήκου.

O Νίκος Ζήκος, ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους Έλληνες φωτογράφους της γενιάς μας, παρουσιάζει την τρίτη κατά σειρά έκθεση του, με τίτλο Behind the Flame. Πρόκειται για ένα συγκλονιστικό φωτογραφικό ντοκιμαντέρ που φέρνει στο φως στιγμιότυπα κορυφαίων εν ενεργεία Ελλήνων αθλητών και απεικονίζει τον πόνο, την προσπάθεια, τις δυσκολίες και τα συναισθήματα που συνοδεύουν την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Με τη στήριξη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και τη βοήθεια της πρωταθλήτριας της ενόργανης γυμναστικής Βασιλικής Μιλλούση, ο Νίκος Ζήκος φωτογράφισε πάνω από 25 αθλητές, ανάμεσα τους τον χρυσό Ολυμπιονίκη στους κρίκους Λευτέρη Πετρούνια, τη χρυσή Ολυμπιονίκη στο άλμα επί κοντώ Κατερίνα Στεφανίδη, τον κορυφαίο Έλληνα ποδηλάτη Χρήστο Βολικάκη, τον Παναγιώτη Γκιώνη, αθλητή της επιτραπέζιας αντισφαίρισης με τέσσερεις συμμετοχές σε Ολυμπιακούς Αγώνες, τη Βούλα Παπαχρήστου, αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν με δύο χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών αλλά και την Αιμιλία Τσουλφά, χρυσή Ολυμπιονίκη το 2004 η οποία επιστρέφει ξανά μαζί με την 20χρονη Αριάδνη Σπανάκη να εκπροσωπήσουν στο Τόκυο την Ελληνική ιστιοπλοΐα στην κατηγορία 470.

Τα έργα θα εκτεθούν από τις 27 έως τις 29 Ιουλίου στην αίθουσα Δεξαμενές Καθαρισμού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων από τις 11.00 έως τις 21.00 ενώ στη συνέχεια η έκθεση θα συνεχίσει το ταξίδι της και τα έργα θα φιλοξενηθούν στο νέο, υπερσύγχρονο Ολυμπιακό Μουσείο της Αθήνας, στο Golden Hall. Σημειώνεται ότι  έκθεση Behind the Flame είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο Μουσείο, αποτελώντας κατά αυτόν τον τρόπο ένα ιδιαίτερα σημαντικό εικαστικό γεγονός για την Αθηναϊκή πρωτεύουσα.

Οι φωτογραφίες θα είναι διαθέσιμες σε όλους μέσα από το ομώνυμο λεύκωμα, τα έσοδα του οποίου θα διατεθούν υπό τη μορφή υποτροφίας, σε αθλητές που συμμετέχουν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο και δεν υποστηρίζονται από οποιαδήποτε χορηγία ή χαίρουν άλλου τύπου οικονομικής ενίσχυσης.

Το λεύκωμα Behind the Flame πωλείται ηλεκτρονικά μέσα από το επίσημο e-shop της διοργάνωσης http://behindtheflame.gr/.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.