ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Elation Freedom: Ένα νέο ηλεκτρικό supercar φτιαγμένο στην έρημο της Καλιφόρνια

Πριν ακόμη έρθει η νέα χρονιά, το 2022 κατάφερε να είναι ήδη πιο ενδιαφέρον.

Κύριοι, την προσοχή σας γιατί μόλις μπήκε ένας νέος παίκτης στον κόσμο των “ηλεκτρικών επιδόσεων”. Η Elation Hypercars εδρεύει στη Βόρεια Καλιφόρνια και κάνει την παρουσία της γνωστή μέσω ενός νέου εντυπωσιακού supercar που ονομάζεται Freedom. Και της αρέσει να παινεύεται ότι πρόκειται για το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο made in USA.

Ας δούμε πρώτα τα βασικά. Η Elation αναφέρει ότι το handmade Freedom χρησιμοποιεί ένα monocoque πλαίσιο κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, εφοδιασμένο με τρεις ηλεκτροκινητήρες, με συνδυαστική απόδοση 1.414 PS (1.040 kW), είτε με τέσσερις που θα αυξάνουν την απόδοση στους 1.903 PS (1.400 kW). Όπως και να ‘χει, η κίνηση θα μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς, ενώ η ενέργεια αποθηκεύεται σε μια μπαταρία 100 kWh που χαρίζει αυτονομία μεταξύ 482 και 644 km.

Η πιο ισχυρή έκδοση του υπεραυτοκινήτου επιταχύνει από τα 0-97 km/h σε 1,8 δευτερόλεπτα και έχει τελική 418 km/h. Η ανάρτηση με διπλά ψαλίδια κατευθείαν βγαλμένη μέσα από τα πιο υγρά όνειρα των λατρών της F1, συμβάλουν στην οδηγική συμπεριφορά του μοντέλου, το οποίο έτσι κι αλλιώς έχει χαμηλό κέντρο βάρους. Και μιας και αναφερθήκαμε στο βάρος, να πούμε ότι ζυγίζει έναν τόνο και 650 κιλά.

Elation-Freedom υπεραυτοκινητο

Στην εσωτερική διθέσια καμπίνα που θυμίζει πραγματικό τζετ, βρίσκουμε ψηφιακό πίνακα οργάνων, λεπτή κεντρική κονσόλα και επενδύσεις από ανθρακονήματα και δέρμα επιπέδου αεροπλάνου. Μέσα στην καμπίνα μπορείς να προσθέσεις ακόμη και πολύτιμους λίθος αν το αντέχει η τσέπη σου.  Αν και μεταξύ μας θα το αντέχει εφόσον το αγοράσεις, καθώς η τιμή του αγγίζει τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ, εφόσον προτιμήσεις την ηλεκτρική του έκδοση. Η βενζινοκίνητη φτάνει τα 1,94 εκατομμύρια ευρώ.

Η έναρξη της παραγωγής του Elation Freedom έχει οριστεί για το 2022 και ήδη, οι συλλέκτες ακριβών αυτοκινήτων έχουν αρχίσει τις προπαραγγελίες. Δες το εντυπωσιακό βίντεο: