ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Έλεγχος του αυτοκινήτου σας πριν το Πάσχα

Ο χειμώνας πλησιάζει στο τέλος του, και η άνοιξη είναι η ιδανική στιγμή να προετοιμάσετε το αυτοκίνητο μας.

Όπως μας αναφέρει ο κος Μπούμπαλης ιδιοκτήτης και εκπρόσωπος από το συνεργείο Renault, Citroen, Peugeot, Van Auto, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έλεγχος του αυτοκινήτου σας τουλάχιστον για τα παρακάτω:

Διαγνωστικός- Ηλεκτρολογικός έλεγχος

Αφορά τον ηλεκτρολογικό έλεγχο του αυτοκίνητου και πραγματοποιείται από εξειδικευμένα σύγχρονα μηχανήματα συμβεβλημένα με το μοντέλο αυτοκινήτου σας. Γίνεται άμεση αντικατάσταση των βλαβών που τυχόν παρουσιαστούν στο σύστημα κλιματισμού, στους γρύλους των παραθύρων, στο σύστημα φώτων κ.α.

Έλεγχος Ποιότητας Κύλισης

Αφορά την σωστή λειτουργία του αυτοκινήτου εν κινήσει. Η εξειδικευμένη ομάδα του συνεργείου πραγματοποιεί συγκεκριμένες δοκιμές, έτσι ώστε να σας βεβαιώσουν για την ασφάλειά σας στον αυτοκινητόδρομο.

Λάστιχα

Η σωστή κατάσταση των ελαστικών του αυτοκινήτου σας θα σας προσφέρει ασφαλή μετακίνηση. Βεβαιωθείτε ότι στα ελαστικά σας:
-δεν είναι ορατές οι ράβδοι φθοράς. Αν μπορείτε να τις δείτε, σημαίνει ότι πρέπει να αντικατασταθούν τα ελαστικά.
-το πέλμα των έχει βάθος τουλάχιστον 1,6 χιλ. σε ολόκληρη την περιφέρεια του ελαστικού.
-δεν υπάρχουν αντικείμενα που έχουν σφηνώσει στο πέλμα
Δεν υπάρχει ανομοιόμορφή φθορά ή οδοντωτά μοτίβα, κάτι που μεταφράζεται σε ζυγοστάθμιση ή ευθυγράμμιση των τροχών

Κλιματισμός

Η ορθή λειτουργία του συστήματος κλίματος σας προσφέρει άνεση, και σας επιτρέπει να δημιουργήσετε ένα βέλτιστο καθεστώς θερμοκρασίας κατά την μετακίνηση σας, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι.
Ο έλεγχος του κλιματιστικού αυτοκινήτου περιλαμβάνει γενικό έλεγχο, μέτρηση πίεσης και θερμοκρασίας. Επίσης ελέγχεται ο ιμάντας συμπιεστή, γίνεται έλεγχος φίλτρου καμπίνας, ψυκτικού υγρού και εντοπίζονται πιθανές διαρροές. Τέλος ενδέχεται να πραγματοποιηθεί καθαρισμός του ψυγείου του κλιματιστικού καθώς και γενικός καθαρισμός- απολύμανση.

 


Κινητήρας

Ο έλεγχος του κινητήρα είναι πολύπλευρος και ιδιαίτερα σημαντικός για την διατήρηση της ομαλής λειτουργίας του αυτοκινήτου σας.
Αρχικά προλαμβάνονται τυχόν διαρροές από υγρό ή λιπαντικό. Επίσης ελέγχονται το δοχείο υγρών φρένων και ψυγείου και η στάθμη τους. Επίσης το λιπαντικό κινητήρα και αν χρειαστεί συμπληρώνεται σύμφωνα με τα προβλεπόµενα από τον κατασκευαστή.
Τυχόν φύλλα και άλλα σκουπιδάκια αφαιρούνται από τις εισόδους αέρα. Κατόπιν ελέγχονται όλοι οι σωλήνες για τυχόν ραγίσματα. Εάν έχει φτάσει ο χρόνος αλλαγής λαδιού, θα σας προταθεί ένας εσωτερικός καθαρισμός κινητήρα.

Έλεγχος συστήματος καυσίμων

Οι ενδείξεις δίνουν μία γενική εικόνα της κατάστασης του συστήματος. Παρόλα αυτά το ειδικευμένο συνεργείο θα προβεί σε ενδελεχή έλεγχο. Αρχικά γίνεται μέτρηση πίεσης και μέτρηση παροχής καυσίμου.
Επίσης σημεία που θα ελέγχουν είναι η αντλία και το ρελέ της, το μπέκ καυσίμου, ο ρυθμιστής πίεσης, το φίλτρο, οι σωληνώσεις. Επίσης εξετάζεται αν υπάρχουν τυχόν εσωτερικές διαρροές.