Shutterstock
ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
SPONSORED

Ένας είναι ο ατραγούδιστος ήρωας του #μένουμεσπίτι: το smartphone σου

Αλήθεια έχεις φανταστεί πόσο διαφορετική μπορεί να ήταν η καραντίνα χωρίς τον αφανή ήρωα των ημερών, το κινητό σου;

Έχουν έρθει τα πάνω κάτω στη ζωή μας το τελευταίο διάστημα, έτσι; Αν μου έλεγαν ένα μήνα πριν πως θα μάθουμε να ζούμε σε καραντίνα για αρκετές ημέρες κλεισμένοι στα σπίτια μας, πραγματικά θα έβαζα τα γέλια.

Δεν το περίμενε κανείς μας, όμως, η ζωή είναι απρόβλεπτη και θέλοντας ή μη, συνηθίζουμε στα νέα δεδομένα. Μένουμε σπίτι, λοιπόν, για όσο χρόνο χρειαστεί, προκειμένου να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Όλη αυτή η κρίση που περνάει ο πλανήτης μας έχει κάνει να δούμε με άλλο μάτι αρκετά πράγματα, αλλά και να αναγνωρίσουμε πολύ περισσότερο κάποια άλλα. Όπως φυσικά τη δουλειά των γιατρών και γενικά όλων όσων εργάζονται στους τομείς της υγείας, αλλά και των ανθρώπων που δουλεύουν ασταμάτητα για να μη μας λείψει τίποτα, όπως τους υπαλλήλους των σούπερ μάρκετ ή τους ντελιβεράδες. Όλοι τους, με τον τρόπο του ο καθένας, είναι οι ήρωες των ημερών.

Για όλους, όμως, εμάς που περνάμε πλέον αναγκαστικά τόσες ώρες κλεισμένοι στο σπίτι υπάρχει ένας ακόμη αφανής ήρωας κι αυτός δεν είναι άλλος από το smartphone μας. Προς Θεού δεν το συγκρίνω με έναν γιατρό, αλλά το κινητό του καθενός από εμάς είναι ένας ατραγούδιστος ήρωας, για τον οποίο δεν θα μιλήσει, δε θα γράψει κανείς (εκτός από εμάς) και χωρίς τον οποίο μπορεί οι ατελείωτες ώρες στο σπίτι να έμοιαζαν εφιαλτικές.

Στην περίπτωσή μου, πάντως το νέο εξαιρετικό Samsung Galaxy S20 κάνει την κάθε στιγμή εντός σπιτιού (και εκτός όταν έρθει εκείνη η άγια ώρα) συναρπαστική. Αλήθεια, θα μπορούσες να σκεφτείς πώς θα ήταν όλο αυτό που ζούμε σήμερα, αν συνέβαινε στα ’80s ή στα ’90s χωρίς ίντερνετ ή smartphone συσκευές; Πραγματικά, δεν θες να το σκεφτείς.

Το θετικό της όλης υπόθεσης, λοιπόν, είναι πως έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε στο σπίτι χάρη στα κινητά μας τηλέφωνα. Τα social media έχουν πάρει φωτιά το τελευταίο διάστημα και είναι απόλυτα λογικό, αφού μας επιτρέπουν να επικοινωνούμε με τον έξω κόσμο, να στέλνουμε φωτογραφίες ή videos και να κάνουμε σχέδια για όταν βγούμε από την καραντίνα.

Όσον αφορά τώρα τις φωτογραφίες και τα videos, οφείλω να σου μιλήσω λίγο για την εμπειρία μου με το Samsung Galaxy S20, το κινητό που πραγματικά έχει αλλάξει τον τρόπο που φωτογραφίζω. Με κάμερα 64MP και super resolution zoom σου επιτρέπει να βγάζεις τις πιο τέλειες φωτογραφίες, από όπου κι αν είσαι. Τώρα θα μου πεις, τι το χρειάζεται τέτοιο zoom στο σπίτι και θα έχεις και δίκιο. Όμως, πίστεψέ με όταν βγούμε θα το χρειαστείς και με το παραπάνω.

Αυτό που σίγουρα θα χρειαστείς, όμως, κατά τη διάρκεια της καραντίνας είναι το 8K Video Snap του Samsung Galaxy S20, το οποίο αλλάζει τον τρόπο λήψης video χαρίζοντάς σου την καλύτερη ανάλυση που κυκλοφορεί εκεί έξω. Ποτέ πριν τα video στο Tik Tok και στο Instagram δεν ήταν τόσο φαντασμαγορικά, όσο αυτά που βγάζει αυτό το κινητό.

Αν κάτι συχνά ξεχνάω αυτές τις ημέρες που είμαι στο σπίτι, είναι να βάζω το smartphone στη φόρτιση. Μπορεί να είναι και ψυχολογικό, δεν ξέρω. Όταν βρίσκεσαι κοντά σε κάτι (βλέπε φορτιστή) το ξεχνάς, ενώ όταν φεύγεις μακριά του (βλέπε βγαίνεις έξω), ξαφνικά το θυμάσαι. Γιατί πάντα να συμβαίνει αυτό;

Πάντως, με την μπαταρία του Samsung Galaxy S20 δεν έχεις τέτοια προβλήματα. Με μέγιστη χωρητικότητα τα 5000mAh (στο Galaxy S20 Ultra) και σύστημα διαχείρισης, το οποίο προσαρμόζεται στις συνήθειες χρήσης σου, για να εξοικονομούν ενέργεια και να διαρκούν περισσότερο με κάθε φόρτιση, λύνονται τα χέρια σου.

Ουφ, τα έβγαλα από μέσα μου και ένιωσα κάπως καλύτερα. Είναι δύσκολες ημέρες και όλοι μας πρέπει να κάνουμε υπομονή, μέχρι να έρθει ξανά η στιγμή που θα επιστρέψει η ζωή μας σε μια κανονικότητα.

Το σίγουρο είναι πως μέχρι τότε ο καλύτερός μας φίλος είναι το κινητό μας τηλέφωνο. Κοιμόμαστε και ξυπνάμε μαζί του, κάνουμε γυμναστική μαζί του, παίζουμε μαζί του και είναι το παράθυρό μας στον έξω κόσμο.

Του άξιζαν μερικές λέξεις αυτού του ατραγούδιστου ήρωα των ημερών μέσα σε όλα αυτά, δεν συμφωνείς;

*Sponsored by Samsung