SEX

Ένας στους δύο ανθρώπους σήμερα θα έκοβε ευχαρίστως το σεξ

Η πρώτη μεγάλη έρευνα του 2019 για τις ερωτικές μας συνήθειες κατέληξε σε μερικά πολύ ασυνήθιστα αποτελέσματα.

Είναι δεδομένο ότι πάρα πολλές από τις έρευνες που διεξάγονται μέσω Ίντερνετ και δημοσιεύονται στο Ίντερνετ είναι είτε αδιάφορες είτε αναξιόπιστες. Και για τα δύο αυτά χαρακτηριστικά μπορούμε να κατηγορήσουμε την ευκολία με την οποία γίνονται κάποια πράγματα online. Κρίνε και από τον εαυτό σου, δηλαδή: πόσες φορές δεν έχεις αφήσει μια έρευνα στη μέση γιατί βαρέθηκες να απαντάς σε ερωτήσεις, ή άρχισες να πατάς τυχαίες απαντήσεις για να ξεμπερδεύεις (ή απλώς για να τρολάρεις);

Στις έρευνες για το σεξ τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, αφού συχνά οι συμμετέχοντες λένε ψέμματα ή δεν λένε όλη την αλήθεια ή υπερβάλλουν σε ό,τι έχει να κάνει με τις επιδόσεις τους. Παρόλα αυτά, σύμφωνα με τις έρευνες, οι έρευνες για το σεξ είναι αυτές που διαβάζονται περισσότερο. Κατανοητό, αφού το σεξ είναι κάτι που μας αφορά και μας ενδιαφέρει όλους.

Για να το θέσουμε διαφορετικά, αν οι online έρευνες είναι κάτι σαν προκαταρκτικά (ξεκινάς με ενθουσιασμό, αλλά σύντομα βαριέσαι και θες να μπεις ‘στο ψητό’), οι online έρευνες για το σεξ είναι ‘το ψητό’. Ο οργασμός των online ερευνών.

Την τελευταία τέτοια έρευνα (και πρώτη τόσο μεγάλη για το 2019), την πραγματοποίησε η εταιρεία SKYN (ασχολείται με τα πάντα γύρω από το σεξ, από προφυλακτικά μέχρι βοηθήματα) για λογαριασμό της αυστραλιανής έκδοσης του περιοδικού GQ. Το πρώτο ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι της έγινε κατ’ αντιπαράθεση, ανάμεσα στις γενιές των Millennials (χοντρικά οι γεννημένοι από το 1980 ως το 1995) και της νεότερης Gen Z (αυτοί που γεννήθηκαν από το 1995 ως το 2005). Τα υπόλοιπα ενδιαφέροντα αποκαλύπτονται από τις απαντήσεις, που με σχηματίζουν το παράξενο σεξουαλικό τοπίο του 2019.

Κανείς δεν μοιάζει να καίγεται για το σεξ

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ερωτήσεις της έρευνας ήταν η εξής: ‘Αν έπρεπε να στερηθείς κάτι από τα δύο, θα επέλεγες να κόψεις το σεξ ή τα social media για έναν χρόνο;’. Το 67% των millennials κινήθηκε στον σωστό δρόμο και επέλεξε να κόψει τα social media, αλλά το αντίστοιχο ποσοστό στα παιδιά της Gen Z ήταν μόλις 55%. Σε μια άλλη ανάγνωση, ένας στους τέσσερις τριαντάρηδες και ένας στους δύο εικοσάρηδες θα προτιμούσαν να σταματήσουν το σεξ, παρά τα like και τις καρδούλες. Για να μην τους αδικήσουμε, πάντως, όπως ξεκαθαρίζουν οι ερευνητές της SKYN, το σεξ σήμερα είναι σε άμεση σύνδεση με τα social media – σε όλες τις ηλικίες το ποσοστό των ανθρώπων που έχουν φλερτάρει ή στείλει κάποιου είδους σεξουαλικό μήνυμα μέσω social ξεπερνάει το 50%.

Losing my virginity

Κάτι που εδώ και πολύ καιρό δεν προκαλεί εντύπωση, είναι το πόσο κατεβαίνει χρόνο με τον χρόνο ο μέσος όρος της ηλικίας στην οποία οι άνθρωποι χάνουν την παρθενιά τους. Σήμερα πια, στα χρόνια της Gen Z, η μέση ηλικία είναι τα 16 χρόνια (για τους millennials ήταν τα 18). Τα ενθαρρυντικά νέα για τους νέους ενήλικες είναι ότι χρησιμοποιούν προφυλακτικά σε ποσοστό 65% – το υψηλότερο που έχει καταγραφεί ποτέ σε σχετικές έρευνες. Τα κακά νέα, είναι ότι προσποιούνται και πολύ περισσότερο από τις παλαιότερες γενιές: ένα στα 10 κορίτσια απάντησε ότι οι φορές που προσποιείται οργασμό είναι περισσότερες από εκείνες που όντως έρχεται σε οργασμό.

Το ήξερες αυτό;

Σύμφωνα πάντα με την έρευνα που εξετάζουμε (θα βρεις μια πολύ ωραία σύνοψή της στο infographic που παραθέτουμε παρακάτω):

> Ένας στους τρεις Ιχθύς έχει κάνει ελεύθερη σχέση σε κάποια φάση της ζωής του.

> Οι Καρκίνοι κάνουν περισσότερο σεξ απ’ όλους μας, αλλά οι Κριοί είναι αυτοί που αντέχουν περισσότερο.

> Οι πιο τίμιοι απ’ όλους είναι οι Τοξότες, που έχουν πάντα στο μυαλό τους να βάλουν προφυλακτικό.

> Γενικά, οι άνθρωποι σήμερα κάνουν κατά μέσο όρο σεξ 9 φορές τον μήνα και αυνανίζονται 3 φορές την εβδομάδα.

> Οι καστανομάλλες αυνανίζονται λίγο παραπάνω: πέντε φορές την εβδομάδα.

> Για λόγους που αυτές ξέρουν κι εμείς εκτιμούμε χωρίς καν να τους ξέρουμε, οι κοκκινομάλλες προτιμούν να κάνουν παρά να δέχονται στοματικό σεξ.

> Οι Δημοκρατικοί αντέχουν λίγο παραπάνω στο σεξ από τους Ρεπουμπλικανούς. Οι συντηρητικοί, παρόλα αυτά, έχουν κατά μέσο όρο περισσότερους σεξουαλικούς συντρόφους στο βιογραφικό τους. 

Και όλα αυτά δεν το λέμε εμείς, αλλά οι έρευνες: