Άρης Οικονόμου / SOOC
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από την χιονισμένη Αθήνα

Η Αθήνα είναι στα λευκά. Η κακοκαιρία Ελπίδα έφτασε, με το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας να ζητά από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Στα λεύκα ξύπνησε η Αθήνα, με το χιόνι να έχει σκεπάσει όλη την πρωτεύουσα. Η κακοκαιρία Ελπίδα επελαύνει, με την πυκνή χιονόπτωση να έχει ξεκινήσει από τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι φωτογραφίες και τα videos που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο είναι πολύ εντυπωσιακά, καθώς η χιονισμένη Αθήνα δεν είναι και το πιο σύνηθες τοπίο.

Η ισχυρή χιονόπτωση, ωστόσο, έχει προκαλέσει κυκλοφοριακό χάος στην Αθήνα και ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια, με δεκάδες αυτοκίνητα να μένουν καθηλωμένα στη μέση του δρόμου. Η τροχαία, μάλιστα, έχει προχωρήσει στο κλείσιμο αρκετών τμημάτων του οδικού δικτύου της πόλης στην περιοχή του Διονύσου, του Παπάγου και της Καισαριανής, ενώ, από νωρίς το πρωί έχει διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Πάρνηθας και από τα δύο ρεύματα.

Αλλαγές ισχύουν και στα δρομολόγια του Μετρό και του Τραμ, με τη ΣΤΑΣΥ να ανακοινώνει πως διακόπτεται η κυκλοφορία των συρμών του Μετρό προς και από το αεροδρόμιο, με τους επιβάτες με κατεύθυνση το αεροδρόμιο μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό σιδηρόδρομο. Επίσης, το τραμ προσωρινά τερματίζει στη στάση Λ. Βουλιαγμένης, εξαιτίας μεγάλης ολισθηρότητας. Τα δρομολόγια του ηλεκτρικού συνεχίζουν κανονικά.

Θυμίζουμε επίσης πως, ύστερα από απόφαση της Περιφέρειας Αττικής, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά για τις επόμενες δύο μέρες. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, η κακοκαιρία θα είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην Αττική σήμερα, με τη χιονόπτωση να είναι πυκνή καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας, ενώ μέχρι την Τετάρτη οι μέγιστες θερμοκρασίες δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τους 3 βαθμούς Κελσίου.

Στις 10:30, μάλιστα, στάλθηκε μήνυμα από το 112, με το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας να προειδοποιεί για τα άσχημα καιρικά φαινόμενα και να ζητά από τους πολίτες να μη βγουν από τα σπίτια τους για άσκοπες μετακινήσεις. Συγκεκριμένα το μήνυμα επεσήμανε: «Προειδοποίηση για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Εντυπωσιακές φωτογραφίες από τη χιονισμένη Αθήνα

Αθήνα Μιχάλης Καραγιάννης / Eurokinissi

Αθήνα Μιχάλης Καραγιάννης / Eurokinissi

Αθήνα Χρήστος Μπόνης / Eurokinissi

Αθήνα Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Αθήνα Δημήτρης Καπάνταης / SOOC

Αθήνα Δημήτρης Καπάνταης / Eurokinissi

Αθήνα Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi

Αθήνα Σωτήρης Δημητρόπουλος / Eurokinissi